DNO bør ha gode akkumuleringstider nå.
like for oppstart av rørlinja Kurdistan-Tyrkia pånytt. Er vel måte på hvor lenge Tyrkia kan bremse eksporten. Så tapper de jo penger på manglende oljeeksporten.
DNO melder om mulig rekordfunn i Nordsjøen: – Største på 10 år – E24 Endelig noe skikkelig posetivt for DNO med flott finn i Nordsjøen. Krysser fingrene for at rørlinja Turkiet starter opp pånytt, som neste posetive løft.
Noen analyser som må oppdateres…
Snakk om flaks - det er det jo nesten alltid snakk om, men likevel. PL1148 er fra TFO2021 med borestart 16. juni i år. Oddfjell og riggen deepsea Yantai som stod for drill, hvor en brønnbanene ble avsluttet 12. juni. for deretter å bevege seg videre til funnet i dag. PUD for PL1148 under arbeid med frist 11. mars 27
https://factpages.npd.no/nb-no/licence/pageview/all/38723893
SB1M øker kursmål til 16 (15) i dag.
Oslo (Infront TDN Direkt): Irak vil diskutere å gjenoppta flyten i en oljerørledning som har vært stengt siden mars når Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan besøker Bagdad.
Det opplyser en rådgiver for den irakiske statsministeren Mohammed Shia Al-Sudani, melder Bloomberg News tirsdag.
Ifølge en uttalelse fra statsministers kontor tirsdag planlegger Erdogan å besøke Bagdad, men det ble ikke oppgitt noe tidspunkt for besøket. Tyrkiske myndigheter har ikke bekreftet informasjonen, skriver nyhetsbyrået.
Prisingen av DNO er helt rar. Aksjekursen totalt ignorerer Kurdistan produksjon. Hva tror folk her, blir det noe produksjon derfra igjen? Eller blir det kanskje et forsøk på å prøve å selge assets der til evt KRG eller andre selskap der for å få cash og bruke dette på produksjon i Norge/Afrika? Hvis det skulle blitt solgt er det smart å vente til det kanskje komme noen gode nyheter. Problemet da er at hvis det kommer gode nyheter er det ingen grunn til å selge fordi produksjonen der er det veldig god fortjeneste på, men DNO har alltid hatt problemer der, de har kanskje løst seg hver gang, men de kommer tilbake. På tide å komme seg ut derifra og kanskje satse fullt på NCS eller en blanding av Afrika og Norge?
Dette løsner når Irakiske myndigheter blir enig med kurderne om oljen.
Ja, men har lest en del om at de egentlig ikke har lyst til å lage en avtale sånn det er nå, OPEC kvote er møtt, KRG produksjon inn i Irak sin kvote nå blir bare ødeleggende. Da tror jeg heller irak vil prøve å få spilt enda flere kort. Håper jo selvfølgelig at alt fikser seg, og det snarest. Tanken er bare på om dette kan bli siste gang det blir problemer som dette? For da kan endelig Kurdistan produksjonen prises riktig. Jeg har dessverre ikke troa på det, men satser på at det i hvertfall blir noe priset inn.
Trolig ikke. Erdogan har engasjert seg personlig i saken - ikke at det trenger å bety noe- men, det demonstrer i det minste at noen jobber for en løsning. Dno prises basert på den politiske risikoen. Er usikker på om KRG produksjonen inngår i Irak sin kvote. Totaltsett utgjør nok KRG oljen svært lave tilskudd i det globale tilbudet (synsing). Jeg vil samtidig tro at KRG oljen har flere aspekt ved seg, enn bare volum. Å ikke tillate KRG å selge olje er et effektiv sansjonsmiddel. Å tillate KRG kan forstås som å legitimere KRG. Irak har mange insentiv for å tilbakeholde KRG olje. Irakiske myndigheter nekter å akseptere KRG uavhengighet og dermed er KRG er med andre ord omstridt.
https://newsweb.oslobors.no/obsvc/attachment.obsvc?messageId=597090&attachmentId=266632&obsvc.item=1
Genel Energy PLC: Update on Tawke PSC
Så olje på halv produksjon selges til halv pris, => kjøper seg “godvilje lokalt” men i hovedsak opprettholder flow i brønnen? Setter pris på om noen kan brodere hvordan dette gir mening longterm.
Kostnader ved å starte opp en brønn som er stengt over lang tid koster en del. Så lenge dette dekker kostnader er det en midlertidig løsning for å holde brønnene i gang. Som også nevnt i FA forum kan det bli mer konkurranse blandt disse traderene som kjøper oljen og da blir det bedre salgspris:)
OLJE: IRAKS OLJEMINISTER I TYRKIA FOR Å DISKUTERE GJENOPPSTART AV OLJEEKSPORT -REUTERS
Oslo (Infront TDN Direkt): Iraks oljeminister Hayan Abdel-Ghani har ankommet den tyrkiske hovedstaden Ankara for å diskutere flere saker, inkludert gjenoppstart av oljeeksport gjennom den tyrkiske havnen Ceyhan.
Det sier en kilde i ministerens kontor til Reuters på mandag.
Den irakiske oljeministeren vil møte sin tyrkiske motpart for å diskutere energispørsmål. Øverst på listen er gjenoppstart av oljeeksport fra Nord-Irak gjennom den tyrkiske havnen Ceyhan, sier en tjenesteperson, ifølge Reuters