Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Electromagnetic Geoservices (EMGS)

EMGS awarded Marine Mineral survey offshore Norway

4 Likes

Kult at det bekreftes at det var denne prototypen de holdt på å teste.

De tester altså et system som kan gjøre både seismikk & EM i samme operasjon og nevner særlig anvendelse til havbunnsmineraler og havvind. I fjor hadde vel dette vært ganske eksplosive nyheter, lurer på om folk fremdeles lar seg begeistre av slikt i år (har økt ganske mye i EMGS i påvente av denne nyheten, så håper det :)). Verdt å merke at ev. inntekter fra utvinning av havbunnsmineraler ligger veldig langt frem i tid. Ser GEM opererer med 2028 som target for full scale development, mens kartlegging begynner for alvor f.o.m. 2024 (dersom det faktisk blir åpnet for det).

2 Likes

EMGS reports second quarter 2022 results

1 Like
1 Like

Liker det som presenteres. Riktignok var inntektene dette kvartalet lavere enn Q2 i fjor, men de går fortsatt med overskudd, inntektene H1 er høyere enn i fjor, og fri kontantstrøm har økt betydelig. Bekrefter at de fortsetter å levere på strategien og ikke minst bygger for fremtiden.

RIG og andre melder at markedet for rigger stadig strammes til. Med økende riggrater blir det viktigere å unngå unødvendig borring for å få god lønnsomhet [1]. Dvs. EMGS sine tjenester bør bli mer attraktive. I “frontier”-områder sier operatører eksplisitt at EM er en viktig del av strategien. Og de velger EMGS. Med de riktig lange brillene skimtes overvåkning av CO2-lagre, havvind, og mineraler.

Tidvis er det litt “ekkelt” at det er så lite omsetning i aksjen, men blir ikke lei meg dersom det blir mulig å akkumulere rundt (helst under) 2 kroner en stund til. Skjønner dog godt at mange benytter volum innimellom til å komme seg ut. Dersom noe skjærer seg her går det vel raskt utfor og det er kjedelig å være låst til et case som tydeligvis krever en del for å løsne skikkelig …

[1]: SSB (2012), Understanding rig rates (pdf)

1 Like

Gikk et par aksjer “off book” i dag

Screenshot 2022-09-08 at 22-12-11 ELECTROMAGNETIC GEOSERVICES NOK 1 996

1 Like

Denne infoen fant du hvor?

Skjermbildet over er fra Euronext Live markets.

Var bare Tigerstaden Invest AS som flyttet aksjer til Tigerstaden AS. Kjedelig.

EMGS: Vessel activity and multi-client sales update for the third quarter 2022

C-NLOPB har akseptert bud på utlyste leteblokker i området EMGS samlet inn data:

Letelisenser må godkjennes før de faktisk tildeles.

Rentefastsettelse

EMGS reports third quarter 2022 results

1 Like

EMGS to launch its third partial bond buy-back

2 Likes

EMGS publishes Buy-Back Offer Document related to voluntary buy-back offer for bonds issued under Elec ASA 18/25 FRN USD FLOOR STEP C CONV