Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Elliptic Labs

Var det noe nytt ellers fra SB1M?

1 Like

Nei, de gjør i prinsippet ikke vesentlige endringer fra 16 januar. Men de har lagt til 2025…

image

3 Likes

Det går veldig sent med pc-salg. Men de sier at kundene vil gå bredt ut og at det vil komme flere. Hvor mye skal vi tro på dem? Har fortsatt trua. Grunnet de har så mange fordeler med software i forhold til hardware.

1 Like

Husk at de har kontrakt og skal ut i over 20 Lenovo modeller. I tillegg kommer to nye topp 5 OEM. Makro gir forsinkelser, men de skal ut i modellene til slutt

2 Likes

Noe av det mindre tillitvekkende er at CEO selger med åpenbart mer kunnskap enn markedet den 6. januar, på en kurs som er 40% høyere enn hva vi har nå. Totalt unødvendig, skulle ikke solgt før etter Q4. I mine øyne er denne ganske stygg. Hadde hun gitt SB1M den info de fikk ca 10 dager etter hennes salg, og gitt den til markedet via børsen først, så hadde det vært en annen sak. Men slik info og også forskyvning av 500 muligens helt til 2025, det burde vært ute før hun solgte. Synd man ikke har et strengere regelverk for dette i Norge hva gjelder sanksjonsmuligheter.

6 Likes

Hva slags grunnlag baserer du det på når du sier at selskapet har gitt informasjon til SB1M? Har de selv uttalt noe av dette, eller er det en antakelse basert på deres estimater?

Limer inn din uttalelse på Shareville for kontekst: “Etter 10 jan og antagelig rett før 16 jan hadde Kongslie en samtale med ELABS hvor det ble gitt info som gjorde at han endte på 10 mill for Q4 og trakk ned til 150 mill for 2023. Han fikk info om at det var slutt på forhåndsfakturering for Xiaomi.”

Jeg regner med du har grunnlag for disse påstandene?

Ja, @anon50125742, det er info som SB1M presenterte i en analyse den 16. januar, med henvisning til samtale med ledelsen. Derfor traff SB1M spot-on med sitt inntektsanslag på 10mill. Og de visste at hele Xiaomi falt vekk i 2022. Etc. SB1M gjorde tydeligvis en feil i utsendelsen av analysen, da dette er den eneste posten fra dem på ELABS som verken jeg eller noen kolleger har fått. Takk til @Kiwi ble jeg gjort oppmerksom på den i går kveld og hentet den ut fra analysearkivet til SB1M. Jeg vil tro at uten denne utsendelsesfeilen så ville det vært en langt bredere spredning av analysen og infoen, noe som burde satt press på aksjekursen fra den 16.1 og utover, hvilket ikke skjedde. Hadde jeg sittet med den analysen, hadde jeg ikke kjøpt meg opp siste 10 dagene før Q4, det er helt sikkert. Og hadde muligens solgt meg ned istedenfor. Analysen er datert den 16.1. Den 9. og den 10. hadde SB1M en “kundedialog” med sine aksjekunder mht ELABS og det kom opp mange spm. Dette forårsaket kontakten med ELABS og derpåfølgende analyseoppdatering, derfor har jeg benyttet dette dataspennet fra 10-16 jan.

4 Likes

Her er litt kopiert fra 16jan.saken til SB1M - dette er info som i min verden går langt utover hva som ble gitt ifm Q3 og som jeg mener burde påvirket kursen dersom dette hadde vært meldt via børsen til samtlige interessenter. Noen har hevdet at det var en skikkelig PW som kom ifm Q3, men i min verden oppfattet jeg det definitivt ikke som at man skulle ende på 30 mill røde i EBITDA for 2022, mens guiding fortsatt var svart. Måten å pakke inn sakene på i svært runde vendinger i november, så kommer det good news rundt årsskiftet som drar kursen godt opp, CEO selger, og deretter har det kun vært nedtur - og også uheldig forfordeling av info til en analytiker mener jeg.

Then over to estimate changes and what is new. Our understanding is that given the current temporarily uncertainty with
regards to smartphone volumes in 2023, OEMs (Xiaomi etc.), are not able or willing to give any guesstimate on volume
guidance for the coming year (this is new). The consequence is that 4Q22 is left with only license revenues on new
smartphones and laptops with ELABS inside launched in the quarter and zero from expected smartphone volumes for
delivery in 2023 (this will be booked when the units are sold in 2023 instead). Hence, we model with revenues of NOK8m
in 4Q22 (previously NOK48m), which compares to NOK34.7m in 4Q21 and NOK27.3m in 4Q20 (likely to a be a negative
data-point even though no customer are lost). Moreover, with a continuation of negative datapoints on # of units sold in
the global smartphone and laptop market we also lower our 2023 estimated volumes to account for this and is left with
NOK150m (previous NOK195m). Our 2024 revenue estimate is however kept unchanged (NOK375m) as this incorporate a
normalization within consumer electronics. Consequently, even though we argue neither sell-side, buy-side nor the
market in aggregate believe in the 2023 ambition of NOK500m revenues and +50% EBITDA margin, we nevertheless
expect the company to push the ambition out in time, which might be another negative in connection with 4Q22.
As we view our 4Q22 estimate changes more of a technicality and not lost customer/volume and 1) the most important
KPI’s continue in the right direction (signed one more out of the five largest smartphone OEM’s on top of Xiaomi and two
more out of the five largest laptop OEM’s on top of Lenovo), 2) the fact that the company had a cash balance of NOK200m
as of 3Q22 and a trailing 12m burn-rate of NOK18m (this will worsen in 4Q22 to NOK47m on our estimates, given the
revenue effect above, (which is the third negative) and 3) we continue to base our valuation on 2024 (to give credits for
the newly signed enterprise license agreements), we keep our Buy rec. and NOK22 target price.

5 Likes

Jeg så den der i dag selv. Dette er kritisk informasjon som burde ha bli delt med hele markedet.

1 Like

Det lukter at de har snakket med CFO. Han er ikke smartest, jeg har hatt kritiske uttalelser ifm ham og ment han burde vært byttet ut i over et år nå.

5 Likes

Takk for oppklaringen, har stor forståelse for at du er skuffet over ledelsen basert på dette.

Faktisk ganske grovt at denne informasjonen har blitt delt med SB1M og deretter til deres/enkelte av deres kunder, da det som du sier er langt mer detaljert informasjon enn det som ble delt på Q3.

På Q3 kom de med akkurat nok informasjon (i runde vendinger, som du sier) til at jeg følte meg ganske sikker på at guiding skulle endres for 2023, men det var definitivt ikke en profit warning de kom med.

Et innsidesalg i januar før denne informasjonen var kjent, synes jeg i beste fall er lite tillitsvekkende.

6 Likes

Rett og slett uetisk. Hun mista sin stjerne hos meg etter dette.

3 Likes

Kongslie tror på 375 mill i omsetning i 2024, men kursmål er på kun 22 kr?
Noen som vet?

Synd dette er lite å få gjort noe med. CFO burde egentlig fått en høffelig mail ang sin måte å formidle ting på. Med kopi til CEO.

Tror ganske mange småsparere hadde stilt seg bak en slik henvendelse.

2 Likes

I tillegg så kommer kurs-økningen i forkant av børsmeldingene om mye laptop OEMs. Tilliten til ledelsen er forbi tynnslitt etter alle disse stuntene. Dette bør få konsekvenser.

2 Likes

Med dig i al dit skriv , men jeg mangler at se en henvisning og ikke
Bare en omtalt hypotetisk henvisning.

Et æg bliver nemt til 5 høns

Det var en som la dette ut like før stenging i går. På Shareville. Når det er sagt.

Barca har såpass tillit og troverdighet at han ikke behøver å bevise noe mer her. Er bare å se tyvetalls innlegg med innsikt og vurdering av selskapet han har brukt av sin tid og delt med oss her på forumet.

Så du får nøye deg med det, tenker jeg

3 Likes

Var inte omsettningen uvanlig høy idag? I hvert fall jfr med tidligere i uka. Mange som solgte. Men selger noen må noen kjøpe. Hvem kjøpte idag?

1 Like

Og jeg som fikk kastet ut @Indrid_Cold … han som prøvde å advare oss i hvert eneste innlegg han hadde :expressionless:

Har forøvrig også troen på lang sikt… men skuffet over ledelsen når jeg leser om info til SB1M så lenge før kvartalsrapport, om salget til Laila (som vi alle unnet henne der og da)… og som noen nevnte, ikke rart kurs ble løftet i forkant av nye laptop avtaler, om det lekker ut info fra ledelsen selv…

5 Likes

Fikk sett presentasjonen. Det er vel bare å smøre seg med tålmodighet. Jeg er inne for the long run. Hadde det vært et normalt år ville muligens inntektene for q4 beløpet seg til rundt 50 mill. Laptop tar tid, men kommer de inn ordentlig virker det å være en sticky business. Det vil også være vanskelig for software selskap nr 2 å overta andeler fra Elabs som har vært first mover. Jeg vekter meg opp når jeg har muligheten.

4 Likes