Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Lumi Gruppen Småprat (LUMI)

Ser ikke mye prat om Norges største og eneste private børsnoterte selskap i utdanningssektoren.

Priset under 300mio med finansene på plass og et makrobildet fremover som historisk sett alltid har vist til høyere søkertall til utdanning/høyere utdanning.

ABG har oppdatert analyse med TP 19kr - Oppside på over 135%. Ikke mange aksjer i selskapet og større prosent av disse er ikke «frie» da mange aksjer sitter hos innsidere, store fond og topp50 som var med fra IPO…
Med IPO på 50kr og er ned 88% fra topp i 2021.

Noen tanker fra medlemmer her?

3 Likes

Har de ikke ganske mye gjeld?

Rundt 380mio ved årsslutt (ca).
Men er ikke gjeld en slags giring da?

De har vel litt mer enn det?

Mulig du tenker på liabilities? Den er vel rundt 650mio, men det inkl jo fremtidig leasing, lønn, pensjon, forsikring og alle div utgifter.

Jeg tenkte på gjeld til bank/finansinstitusjoner, den skal være rundt 380-400mio ved årsslutt.

Note: Det er satt i gang kostnadskutt som da også vil trekke ned liabilities. Ved å si opp leasing på eiendom og stenge campus og sikkert noe lønn ved færre årsverk.

Uansett godt innspill :+1:t3:

1 Like

Kryss i LUMI

Siste handler

TID PRIS VOLUM
11:09:33 7,96 200 000

Kan ha vært KLP. De krysset vel forrige uke også.

– Hvorfor satser dere på Lumi?

– Det første premisset når vi investerer er at vi skal forstå virksomheten. Lumi er noe vi forstår godt da vi tidligere startet og solgte undervisningsselskapet Privatundervisningen. Videre tror jeg Lumi gir en interessant eksponering om du tror på et økonomisk klima med høyere inflasjon, lavere økonomisk vekst og høyere arbeidsledighet. Historisk har det vært en sterk sammenheng mellom arbeidsledighet og villigheten til å ta høyere utdannelse. Samtidig har Lumi en kapitallett modell som gjør at virksomheten er godt beskyttet mot inflasjon, sier Arne Kvale, og fortsetter:

– Lumi har også en interessant plattform for nye satsingsområder innen utdanning. Bryter du ned utdannelse er det informasjon. Prisen på informasjon er sterkt fallende, men Norge bruker 5-8 prosent av BNP på utdannelse. Jeg tror det ligger spennende muligheter her i fremtiden.

– Overdrevet

I fjor hadde Vi Ønsker Styreplass et årsresultat på 9,6 millioner kroner. Ved utgangen av året var balansen var på 29 millioner kroner, hvorav kontantbeholdningen utgjorde 14,6 millioner kroner.

– Lumi-investeringen er stor for oss, sier Kvale.

– Hva tenker dere om kursfallet som har vært?

– Vi tror det er overdrevet og derfor har vi kjøpt aksjer. Samtidig forstår jeg godt hvorfor aksjen har falt mye. sier han.

– Hva ligger bak selskapsnavnet «Vi ønsker styreplass»?

– Navnet gjenspeiler intensjon.

2 Likes

Siste mann på bildet er også eksponert gjennom sitt eget selskap. Der har han 6 sifret antall aksjer. Vet ikke om det kommer frem, men han er med!

Bra med noe omtale :slight_smile:

Alt for sjeldent større kjøp følges opp dag 2,3,4 osv. Synd, mye potensiale i denne. Både kort / long

Regjeringen foreslår å prisjustere alle utdanningsstøttesatsene med en forventet vekst i KPI på 2,8 prosent for studieåret 2023–24. Det innebærer en økning av basislånet på om lag 3 600 kroner i forhold til studieåret 2022–23.

Regjeringen foreslår å redusere stipendandelen i den ordinære skolepengestøtten for utdanning utenfor Norden, til 40 prosent for alle studenter fra og med studieåret 2023–24. Med dette blir stipendandelen den samme som for basislånet i Lånekassen.

Regjeringen foreslår å styrke ordningen for å slette utdanningsgjeld i Lånekassen i tiltakssonen i Nord-Troms og Finnmark med 41,1 millioner kroner. Ordningen styrkes ved å øke maksimumsbeløpet til 30 000 kroner og andelen gjeld som årlig kan slettes til 20 prosent.

Siste sperre på 8kr synlig nå.

Jeg finner ikke Lumi inne i Aksjonærlisten her på siden. Er det noen som har fått dette til. Skulle gjerne visst hvem som har satt en propp på k8kr og bare fortsetter å selge på det nivået. Når er de feks tom?

Søk på Sonans Holding (Lumi)

Antar de er veldig nærme tomme nå

Er sendt en beskjed til analytiker i Nordea fra en betydelig aksjonær angående oppdatert analyse. Nordea har enda ikke kommet med noe oppdatering etter bank fasiliteten ordnet seg med gode vilkår.
Forrige analyse inneholdt forøvrig feil iflg div aksjonærer og kanskje en ny analyse vil bidra til et løft i aksjen.
Fra 35kr til 13kr var forrige. Opp igjen til xx?

Lumi på farten? Tynt oppover i boken

Kryss 150k aksjer 8.12kr

Ble min egen tråd det her…. Ingen her inne som eier aksjen?
Q3 pres. 2.november - vil man få guidet bedre visibilitet i forbindelse med kutt og resultat (EPS).

Lumi forøvrig beste bidragsyter i SR bank sin portefølje i september. Mens Holberg fondet fortsetter å øke sin posisjon, selv om de er langt fra avkastning.

1 Like

Neida, du er ikke alene. Håper og tror det meste av salgsviljen på dagens lave kurser snart er historie. Utrolig at den ligger nær ATL etter at de fikk orden på finansene. Bør snart krype noen kroner opp på kursstigen. Når den falt fra 20kr og ned til lave 7kr på usikkerhet, burde det også virke andre veien, når bankfasilitetene med Nordea kom i boks. Blir spennende hva de kommer med på kv.rapporten. De har satt i gang en kraftig kostnadreduksjon som burde begynne å vise seg på kv.resultatene framover.

2 Likes