Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

PCI Biotech - Teknisk analyse (PCIB) (TA)

Jeg er skeptisk til å tolke noe som helst ut fra dette volumet.

3 Likes

Enig, sier lite - men det er få som vil selge, det kan vi si.

Ble ikkje test av MA 200 denne gang. Volum i veke 27 var spesielt lavt og oppgangen har vært på lavt volum. Brudd opp trendkanalen er ikkje heilt troverdig på grunn av volum. Det kan også være ein liten dobbel topp her ved 54.
Får vi ei mld snart?

4 Likes

Lek med streker er morsomt når man kjeder seg i sommervarmen. I utgangspunktet har jeg konkludert med at det tekniske for øyeblikket er noe meningsløst fordi volumet er så ekstremt lavt og har vært det i hele juli. Men uansett liker jeg å ha noen nivåer å følge med på så jeg er forberedt på hva jeg tror angående kursutviklingen framover.

19 Februar ble en dobbel topp, forsøket på å ta ut toppen på ca 64 feilet, og kursen falt.
04 April, 6 uker senere, ble det satt en lower low på ca 39.
23 April, 3 uker senere, ble det en lower high på ca 59.
29 Juni, 9 uker senere, ble det satt en higher low på ca 43.
16 Juli, 2 uker senere, brøt kursen over den nedadgående trenden.
17 til 23. Juli ble det dannet en dobbel topp (ligner kanskje litt for mye på en V til å være en mulig dannende cup & handle formasjon?) på ca 55.

Utviklingen var altså: 64 - 39 - 59 - 43 - 55. Eller hvis vi ser på endringene: -25 + 20 - 16 + 12. Det vil vel være ganske typisk konsolidering? Med andre ord, skulle denne trenden fortsette så er det vel å forvente at neste stopp blir en higher low rundt 47-48 i midten av August, før den går mot ca 51-52 i slutten av August på forventninger til kvartalsrapporten.

Men kursen brøt over den nedadgående trenden 16. juli (og RSI har vært over 60 siden 12. Juli), noe som gir grunn til optimisme. Derfor har jeg markert de områdene jeg syntes er mest interessante framover etter sannsynlighet.

Fram til melding eller halvårsrapport 30. august (hva som enn kommer først) tror jeg det mest sannsynlige er at kursen konsoliderer i det området der den er nå (51-55). Skulle den gå oppover er de interessante motstandsnivåene ca 59 og ca 64. Det var stort volum som sendte kursen nedover fra 59 til 41 i midten av Mars, så det kan bli tungt å ta ut 59. Det ble også omsatt ganske mye i begynnelsen av Januar fra 54 - 59, så når jeg ser forskjellen på volum i disse periodene sammenlignet med oppturene i det siste så har jeg liten tro på at vi kommer over 59 før det kommer melding/en svært oppløftende halvårsrapport.

Skulle kursen gå nedover, så har jeg ingen bekymringer før den eventuelt faller under 47 men det er først under 43 jeg mener det er farlig, for da var oppgangen på dette minivolumet ett falskt signal som kamuflerte at vi fortsatt er inne i en negativ trend og ikke i en konsolideringsfase. Jeg har vondt for å tro at vi ser dette nivået før September, med mindre det kommer negative meldinger.

Som jeg håper alle har fått med seg, er jeg ganske nybegynner på det tekniske. Noen kommentarer? Tolker jeg ting feil? Bør man kanskje la være å bry seg så mye om det tekniske når volumet tross alt er bortimot ikke-eksisterende som det har vært i juli og avvente volum i den ene eller andre retningen?

Ellers liker jeg Bollinger Bands, syntes den midtstreken er svært nyttig å følge med på både for 9 dager og 20 dager snitt. Hadde ikke volum vært så ekstremt lavt nå hadde jeg nok forsøkt meg på en trade med 10-14 dagers horisont (selge 10% - 20% for å prøve å kjøpe meg inn på lavere nivå rundt 49), men siden volum er så lavt så sitter jeg stille i stedet.

6 Likes

Intradag synes jeg det ser bra ut:
image

I litt lengre perspektiv også:

Litt motstand rundt 60 og så er 65 neste. Er ikke store omsetningen på dagens brudd oppover, så kanskje litt tidlig å feire. :stuck_out_tongue:

3 Likes

Skal ikke påstå at jeg har spesielt god greie på dette med “teknisk analyse”. Men mitt inntrykk er ihvertfall at kursen mandag 16. juli brøt ut oppover fra en slags kileformasjon som går tilbake til omkring nyttårstider.

Med dagens hopp opp er PCIB i ferd med å danne en “cup and handle” formasjon med kurstarget kr 65.

http://thepatternsite.com/cup.html
image

Jeg har ikke så mye erfaringer med “Cup and handle”, men det første kriteriet ser da ikke ut til å være oppfyllt? Jeg vet ikke hvor viktig det er for mønsteret, men jeg vil jo tro det er rimelig viktig.

1 Like

Sjeldent at absolutt alle kriterier for en teknisk formasjon er 100% til stede, så det blir ofte en avveining. Men denne er god nok etter min mening.

1 Like

Man kan også lese en relativt tydelig OHS av den samme formasjonen, og med samme kursmål ie. ca. kr 65.

PCIB tester nå bruddstedet kr 55. Om kursen holder seg over kan dette bli et godt støttepunkt fremover.

1 Like

Er det noen med peiling som har oversikt over hvordan det ser ut rent teknisk nå?

Vanskelig å si, noen letter litt på trykket og andre angrer på å ha kjøpt opp mot 54-55kr siste uka tenker jeg…

Nå var det kanskje ett fancy chart med farger og streker du ønsket:) uten å ha studert det tekniske så sier gikta i første omgang 50, eventuelt test 48kr

Min mening er den samme som for noen uker siden. Volum er ekstremt lite og det er veldig vanskelig å lese noe fornuftig ut av ett selskap som nesten ikke har omsetning. Siden volumet er så ekstremt lavt nå, hvis mange vil ut eller inn etter nyheter, så kan kursen gå veldig høyt eller lavt på svært kort tid.

Men isolert sett er det flere ting som tyder på nedgang for øyeblikket:

  • Siste 10 dager har flere røde enn grønne dager.
  • Siste 20 dager har flere røde enn grønne dager.
  • Røde dager siste 20 dager har mer omsetning enn grønne dager.
  • Bollinger band viser komplett rødt candle under midtstreken (20/2).
  • Faller den under 50,3 ca neste to dager så er det vel en del som tyder på at den skal videre ned (bryter MA 50).

Problemet med en ren teknisk analyse for øyeblikket er at volum er ekstremt lite, og vi som følger aksjen har sterk tro på at den i nær framtid vil gå kraftig enten opp eller ned drevet av om nyheter er positive eller negative. Det vil i hvert fall komme en form for oppdatering i løpet av neste 15 dager (10 børsdager, halvårsrapporten), og jeg spådde for en stund siden at den vil falle litt før den tid (47?), og så bounce opp mot ca 51. Det tror jeg fortsatt er helt greit sannsynlig. Men jeg har valgt å ikke trade dette fordi volumer er så lavt for tiden.

Jeg tror at en enkeltaktør som velger å kjøpe 50 000 aksjer, eller selge tilsvarende, fint kan bevege kursen ganske mye fordi volum er så lavt. Da blir fort teknisk analyse, som tar utgangspunkt i det aggregerte handlingsmønsteret til mange aktører, litt meningsløst.

7 Likes

Om det blir en HS, har den target på ca 47.

3 Likes

Tror nok melding om safety kommer før en eventuell HS. Blir spennende frammover. Som @anon80503862 sier så er det vanskelig å foreta seg noe TA når volumet er minimalt. Tror nok de fleste avventer og ser hva som skjer med safety før volum og ny kursretning kommer :blush:

Vi har ingen klar trend og ligger mellom 61 og 42. (surra rundt 50)
Eg meiner vi muligens har brutt opp fra trenden som går tilbake til Januar. Problemet er at volum ikkje bekrefta dette, det var for lavt.
Ikkje sikker vi skal noe meir ned men kommer vi ned til ca 47 så kjøper eg ein liten trad pott.
Stabilisere vi oss over 55 så trur eg vi skal opp og teste 61.

2 Likes

Emisjon på 30.
42 var eit støtteområde. Spennende å sjå hvor vi ender i dag.

3 Likes

Fiffig chart.

Hvis den faktisk bunner her så er det ok bull.

image

3 Likes

Mulig ohs med bekreftelse ved brudd på 42,6

2 Likes