Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Photocure fundamentale forhold (PHO)

Hmm, skuffende lite desverre:

image

1 Like

Virker som om de ikke har det travelt med å selge, da selger de heller ikke ned kursen😊

Om Q2 blir bra, så forvinner de nok ganske fort.
Tror det er mange som sitter på gjerdet og avventer til Photocure viser at de faktisk klarer å trappe opp salget😊

Det kom vel allerede i februar?

1 Like

Det har du selvsagt helt rett i, my bad!

image

2 Likes

https://www.photonics.com/a63537/KARL_STORZ_Launches_Blue_Light_Bladder_Cancer

https://govtribe.com/project/65-blue-light-cystoscopy-system/activity

3 Likes

Hei godtfolk og PHO-aksjonærer! :slight_smile:
Nå er det kun en børsdag igjen til vi får fasiten på salget i Q2. Det blir spennende, men jeg tror at vi gjør rett i å holde forventningene lave enda et kvartal. Som tidligere nevnt er det store systemer som skal i gang før innkjøp gjøres, og vi ser utslag på salgskurver og aksjekurs.
Det er selvfølgelig ikke en ettermiddagstur på butikken det er snakk om her, så TTT.
Spørsmålet, dersom salget ikke blir som vi håper, er imidlertid hva som blir veien videre. Bør man fortsatt avvente, eller bør man nå begynne å handle?

Dersom vi ser på salgstallene de siste kvartalene, er det slik at det har vært en jevn, men moderat, oppgang de siste årene. Jeg har tatt en liten kikk på US-salgstallene fra 1Q15 og frem til 1Q18, og lekt meg litt med tallmønstre og ulike sammenhenger (uten å ta høyde for prisendringer, valutasvingninger el.l.), og ser at oppgangen foreløpig ikke er annerledes enn det den var i begynnelsen av perioden. Med det mener jeg at det i 2015 noen ganger var store økninger i salget fra kvartal til neste (Eks. 2 mill fra 3Q15 til 4Q15), og andre ganger store nedganger fra kvartal til neste (Eks. -0,5 mill fra 2Q15 til 3Q15). Dette fortsatte på samme måte i 2016 med 0,7 og -0,5 som hhv. største økning og nedgang fra til Q til Q. I 2017 var salgstallene litt høyere, men de spriket på samme måte. Største økning og nedgang var på hhv. 2 og -1,1. Det er altså ikke noe som tyder på at den nyetablerte salgsorganisasjonen er kommet veldig godt i gang tom. 1Q18-tallene.

Men, det er likevel noen positive trekk i salgstallene som vi bør ha i mente fremover. Fra 1Q15 til nå har det stort sett gått oppover. Fra en toppnotering til den neste har det aldri gått mer enn to kvartaler. Det betyr at de gangene det har vært nedgang fra et Q til neste, har det påfølgende kvartalet igjen gitt ny toppnotering. Dette i sterk motsats til Nordic og Partner der det ikke er mulig å identifisere noen entydig trend.

I 4Q17 opplyste PHO at det var utenforliggende forhold som bidro til at de fikk en nedgang i salget (bl.a. skogbranner og uvær om jeg ikke husker helt feil). I alle fall var resultatet for 1Q18 godt opp fra 4Q17 (fra 10,2 til 12,7). Om dette hoppet var et resultat av en US-salgsorganisasjon som begynner å finne formen, eller en «organisk vekst», eller etterslep etter 4Q17, er ikke godt å si, men gitt at salget i 4Q17 skyldtes utenforliggende ting, ville man skulle tro at salget det kvartalet egentlig ville lagt på rundt høyt 11-tall, opp fra 11,3 i 3Q17. Da virker 12,7 ikke som starten på en akselererende vekst, men som fortsettelse på jevn stigning. I så fall vil jeg tro at salget for 2Q18 kommer til å havne i intervallet 12,5 til 14, altså et stykke under det som må til for at kursen skal gå videre på forventning. At vi de neste kvartalene vil se nye toppnoteringer med stadig klarere marginer til forrige topp, tror jeg imidlertid er ganske så sikkert etter hvert som salgsorganisasjonen finner formen, og bygges videre.

Så til utgangspunktet: Burde man kjøpt eller solgt nå før kvartalsrapporten? Jeg er usikker, men synes strategien med å være inne med halvparten før Q er grei.
Selv tror jeg på litt skuffelse i forhold til tallene som slippes. Det som blir avgjørende for videre kurs er guidingen. Blir denne offensiv kan vi fort få god kursutvikling tross US-salg på 14 og under.
Om tallene viser mer enn 14 mill i US-salg, mener jeg at vi ser begynnelsen på den akselererende veksten som vi alle venter på.

Jeg legger hodet på blokken med følgende forventning for 2Q18:
Nordic: 13
Partner: 16
US: 13,2
Totalt salg: 42,2

… og så håper jeg på bedre… :wink:

10 Likes

Helt enig i de to, utover det tør jeg ikke tippe eksakte desimaler.

Kanskje jeg klarer få til en grei inngang o_O

Lasta litt mer idag og klar for Q218, denne gangen blir det Bull tror jeg. Veldig lite som skal til for at det skjer. :wink:
Mye omtale osv det siste halve året
Kan vi hær få en ny CEO presentert (internasjonal tungvekter) ?

Jeg tipper:
Nordic: 16
Partner: 17
US: 14,7
Totalt salg: 47,7 :yum:

3 Likes

Eg håper vi kommer over 45, så får vi se. Blir jubel om vi er over det og de signaliserer sterkere vekst.

Men er forberedt på vi må vente til q3.

1 Like

Registrerer at du mener det er regnskapstallene for Q2 som vil være avgjørende for om kursen skal gå videre på forventninger. Hva skal vi da si om selskaper som PCIB, NANO og BGBIO? I henhold til den logikken du fremholder skulle ikke selskaper som ikke har noe salg å vise til ikke skulle kunne få en kursstigning basert på forventninger. Men både du og jeg vet at det ikke er tilfelle.

Forventninger er viktige for kursutviklingen, spesielt i selskaper innenfor legemidler. Alle de tre nevnte selskapene har hatt en meget hyggelig kursutvikling, og det uten at de har nevneverdig salg av produkter.

Jeg tør derfor hevde at kursutviklingen i PHO etter Q2 presentasjonen er mer avhenig av antall klinikker som benytter BLC Cysview, vekstratene i antall klinikker samt hvilkie guidning vi får fra ledelsen om tiden fremover. Salgstallene fra Q2 vil uansett kun være av historisk interesse.

I våres var det en betydelig aktivitet rundt cysview på twitter. Den har stilnet helt bort de siste månedene.

Benyttet dagen til å laste opp med ytterligere PHO. Nå klar til å møte Q2 18 og høsten. Selv om tallene for Q2 ikke blir overbevisende, så er mitt fokus primært rette mot antall klinikker og hvordan ledelsen guider for resten av 2018 og inn i 2019. Blir spennende!

2 Likes

Helt klart en fing i luften når det kommer til desimalene :smiley: Men tok dem med for å vise at det for meg fremstår som mer sannsynlig at vi treffer litt over 13 enn akkurat på 13.

Jeg har bare fulgt med med et halvt øye, men forventningene til økt salg føles alltid å overstige hva som er realitetene. Håp om gode tall nå? Ville sjefen gått om tallene var gode?


Registrerer at du mener det er regnskapstallene for Q2 som vil være avgjørende for om kursen skal gå videre på forventninger.

@Londonmannen Dersom du leser litt lenger ned, ser du at jeg mener at guiding er avgjørende for videre kursutvikling.
Ref: “Selv tror jeg på litt skuffelse i forhold til tallene som slippes. Det som blir avgjørende for videre kurs er guidingen. Blir denne offensiv kan vi fort få god kursutvikling tross US-salg på 14 og under”.

Jeg er heller ikke uenig i at antall klinikker m.v. er sentralt fremover.

Avsnittet som du har kopiert fra omhandler kun salgstall, og implisitt i det ligger at jeg mener det ikke vil gi grunnlag for økt kurs grunnet salgstallene. I motsetning til om salget skulle smelle inn med 20 millioner med fortsatt lav guiding. Da ville det, tross evt. lav guiding, trolig blitt store forventninger til videre vekst.
Setningen du henger deg opp i kunne altså vært forlenget med " basert på salgstallene".

Det sagt; dersom salgsorganisasjonen er kommet godt i gang, ryker nok mitt estimat. Da ser vi gjerne begynnelsen på akselererende vekst. Jeg tror imidlertid at det er litt tidlig for dette enda. Trolig vil vi se at både salgstall og guiding trekker kurs i riktig retning fremover, og jeg tipper altså at vi får første følelse med dette ved 3Q18.

Det blir i alle fall spennende å følge presentasjonen i morgen!

Ny sjef fra USa som kan vise amerikanere at dette er det som SKAL brukes burde vært på plass for lenge siden.

Ja, mulig. For de fleste synes å enes om at de har et fremragende produkt i et gigantisk marked, men sliter samtidig med å få på kvantum. Hva er årsaken til salgstakten? Er det et internt problem hos PHO som ikke makter å pushe, eller eksterne faktorer?

Perfekt og betimelige spørsmål som ikke har blitt besvart eller diskutert på noen som helst måte tidligere. Bra du tar det opp idag, siden det er Q-rapport i morgen.

Wannatri
Takk for oppklaringen. Tror ikke vi er så hakkande uenig når alt kommer til stykke.
Ser frem mot morgendagen med sitrende spenning! Det som blir presentert i morgen kan faktisk vise seg å være vendepunktet for PHO. Og da tenker jeg ikke på regnskapstallene, men på hva som blir sagt om nye klinikker med BLC Cysview. For dersom ledelsen kommer med info om at veksten i antall klinikker er akselererende, da kan det bli rene julestemningen utover i august for oss PHO aksjonærer
Beklager om jeg kan virke litt euforisk, men det er min natur etter å ha levd med en ekte bergenser som min ektefelle i flere tiår. Man blir merket av det enten man vil eller ikke.

3 Likes