Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

REC Silicon (REC)

Investeringer: #<Tag:0x00007f740f8b33c0>

Og … der… var vi opp 50% :grinning:

1 Like

Kunne vert interesant å sett hva JUM gjør på på en sånn dag, må da være noenergelig for han dette

Altså. Tenker du at a han er den deppa typen eller fyker mobiler bord og glass i veggen tenker du ?

1 Like

Koser seg med partiprogrammet til MDG?

1 Like

Tror ikke han gjør noen av delene men at han klør seg noe ekstra i hodet etter at avtalen ble signert gjør han nok, det er ille når man må velge hvilken del av porteføljen han må selge for å redde noe annet, for så senere å oppleve at noen av triggeren slår inn der det ble solgt, i dette tilfelle handelsavtalen

1 Like

Da har Reka karret seg opp til en markedsverdi på 1,4 milliarder. Hva får man for prisen av et kvartal leiligheter på Grünerløkka? Jo, en av verdens største, og absolutt beste fabrikk for produksjon av råvaren som er grunnlaget for den pågående transformeringen av energimarkedet. Og verdens største og beste fabrikk for produksjon av råvaren som er grunnlaget for all halvlederproduksjon. Og skarve USD 100 mill i netto gjeld da.

3 Likes

“Rec Silicon: Kina viderefører straffetoll på silisium”

Kina har besluttet å videreføre straffetollen på Rec Silicon og andre silisiumsprodusenter, melder Bloomberg News.

Ifølge nyhetsbyrået har det kinesiske næringsdepartementet offentliggjort beslutningen, som vil gjelde i fem år fra 20. januar. Tollen ble innført første gang i 2014, og er på 57 prosent.

Departementet viderefører det som kalles en anti-subsidietoll, og viser i sin melding til den ødeleggende effekten importen har for den innenlandske kinesiske industrien.

Rec har ikke besvart DNs henvendelser søndag.

I forrige uke var amerikansk silisium del av første fasen av den nye handelsavtalen mellom Kina og USA, og Rec jublet etter undertegnelsen av avtalen.

Det gjorde også markedsaktørene, som sendte aksjen opp 65 prosent torsdag til 5,10 kroner. Fredag falt aksjen tilbake til 4,47 kroner.

:sweat_smile:

2 Likes

REC Silicon - China’s Extension of U.S. Solar-Grade Polysilicon Duties and the Phase 1 Trade Agreement

Skuffende for mange, inkludert meg, men det var nok ikke helt uventet for de som står midt oppe i det. Dette uttalte Francine Sullivan, VP Business Development i REC før helgen:

“It may be that China will actually extend the duties, but it is my understanding that the purchase commitments will override these existing duties and China will find a way to purchase polysilicon despite having the duties in place,” said Sullivan.

(https://www.greentechmedia.com/articles/read/polysilicon-industry-awaits-certainty-on-u-s-china-trade-deal)

Edit: Ja, og det er vel i grunnen det samme som står i meldingen som kom i det jeg skrev…

Om Røkke skal kjøpe 11% til av selskapet over børs, så er nok dette en fin dag å starte på :neutral_face:

" questi" fra Hegnar Forum(FA.no) fikk sitt navn ut i en artikkel fra Finansavisen.no idag :+1:

Stein Ove Haugen skriver innnlegg:

link til referert diskusjon på forumet:

kikket selv på caset med selskapet " ENEVATE"(https://www.enevate.com/) på nettet,-virker veldig lovende,-men snodig Jens Ulltveit-Moe solgte seg ut når dette er så “åpenbart” :thinking:

Nekter å tro at det er “umulig” å få tak i noe i verden på litt sikt. Kina fyller alle etterspørsler.

Men for all del. Sammenliknet med tidligere er REC prisen gruset totalt. Om de klarer å få bedriften på beina igjen på mirakuløst vis er det selvsagt penger å hente her. Men hadde markedet trodd de skulle klare det ville kursen vært 20kr+ ikke 2-5kr.

REC Silicon - Invitation to the fourth quarter 2019 results

REC Silicon - Fourth quarter 2019 results

Jeg hadde en tirade på HO den dagen hvor euforien og kursen toppet seg på 5,5 eller noe (https://finansavisen.no/forum/thread/75298/view), om hvor ALT for høye forventninger folk hadde til hva som skulle komme om batterier på Q4, og hvordan dette skulle løse alle REC sine problemer. Denne gjengen ble jo naturligvis svært skuffet på fredag.

Men jeg må jo si at til og med jeg ble skuffet over lederskapet i REC og den TOTALE mangel på engasjement og handlekraft på dette feltet. Det var en kar i salen på presentasjonen som ikke var kommet i stemmeskiftet som var veldig på ballen, og som hadde et sterkt behov for å belære TT. Men det er jo også på sin plass, for det er tydelig at TT faktisk ikke innehar et fnugg av kunnskap når han ikke taklet denne spørsmålsstilleren på annen måte enn å flire av ham!

Til analytikeren som fra Arctic klarte han i hvert fall å svare noe, og da var det:

“Let’s say [hvordan kan han være så dårlig i engelsk etter å ha bodd i USA så lenge?!]. I am not working within the battery technology, this company. We can supply silicone in different form factors. We can supply silane, which is pure silicone gas. We can make it in solid form, which is our FBR, or we can do it through Siemens. It seems to me that the next generation og batteries…”

Han har jo ikke en gang giddet å bruke noen timer på å sette seg inn i feltet!

Nei, her håper jeg virkelig Aker bruker kostene både i styret (som jo JUM hadde fullstendig besatt med sine folk på tross av kun 23% eierskap) og i ledelsen!

2 Likes

Leste stor artikkel i finansavisen angående rec og fremtiden, synes også TT virker litt handlingslammet. Det straffer selskapet til syvende og sist.

ok,da kan det se kanskje ut som om at Røkke satser på grafitt sammen med sin Silicium satsing? :thinking:

REC Silicon - Annual Report 2019

REC Silicon - Notice of Annual General Meeting