Diskusjon Triggere Porteføljer AksjonærlisterNy!

REC Silicon (REC)

Investeringer: #<Tag:0x00007eff23065e68>

Ja enig. Han var jo en skikkelig klima-fornekter. Så kjøpe seg inn i et selskap etter kursfall og så hausse som om det var for å redde klimaet :sweat_smile:

Han tippet riktig sekor da, men gamblet på feil selskap. Så må være surt.

Har han blitt millionær nå eller?

Røkke blir rik, JUM klør seg i hode, eg har realisert 5k i gevinst på en liten trade fra 2,5, nok til å sikre juleribba å noe å svelle den ned med

1 Like

Sitter inne fra 2,5 selv. Ble sittende. Hvor høyt skal denne gå nå egentlig? Noen som har noen tanker?

1 Like

Sykt at den er mer enn 2kr over der stakkars JUM måtte selge, helt vill oppgang idag, er vel inndekning av short sansynligvis, spørs hva som skjer når kjøpepresset fra svortsleiren avtar

2 Likes

REC Silicon - Manufacturers of U.S.-Made Polysilicon Praise Purchase Commitments in Phase 1 of U.S.-China Trade Deal

1 Like

Da blir det fullt kjør i ML! Emisjon først, og så oppgradering til mono. Og det blir fint å være med på!

1 Like

Synes denne fra brukeren Techsmith på Shareville var så god at jeg kopierer den inn her:

“Nå har du vært en vaskeball på sentrifugering og fått rundjuling av roboter, shortere og humørsyke tradere i månedsvis, ja kanskje til og med åresvis. Du har snittet ned og posisjonert deg for at dette skal spille seg ut. Nå skjer det. Da er det forferdelig dumt å ikke holde hodet kaldt og ta seg betalt for risikoen man har tatt på seg. Markedet behøver tid nå til å regne og se at ting skjer før reprisingen er ferdig.”

1 Like

Og … der… var vi opp 50% :grinning:

1 Like

Kunne vert interesant å sett hva JUM gjør på på en sånn dag, må da være noenergelig for han dette

Altså. Tenker du at a han er den deppa typen eller fyker mobiler bord og glass i veggen tenker du ?

1 Like

Koser seg med partiprogrammet til MDG?

1 Like

Tror ikke han gjør noen av delene men at han klør seg noe ekstra i hodet etter at avtalen ble signert gjør han nok, det er ille når man må velge hvilken del av porteføljen han må selge for å redde noe annet, for så senere å oppleve at noen av triggeren slår inn der det ble solgt, i dette tilfelle handelsavtalen

1 Like

Da har Reka karret seg opp til en markedsverdi på 1,4 milliarder. Hva får man for prisen av et kvartal leiligheter på Grünerløkka? Jo, en av verdens største, og absolutt beste fabrikk for produksjon av råvaren som er grunnlaget for den pågående transformeringen av energimarkedet. Og verdens største og beste fabrikk for produksjon av råvaren som er grunnlaget for all halvlederproduksjon. Og skarve USD 100 mill i netto gjeld da.

3 Likes

“Rec Silicon: Kina viderefører straffetoll på silisium”

Kina har besluttet å videreføre straffetollen på Rec Silicon og andre silisiumsprodusenter, melder Bloomberg News.

Ifølge nyhetsbyrået har det kinesiske næringsdepartementet offentliggjort beslutningen, som vil gjelde i fem år fra 20. januar. Tollen ble innført første gang i 2014, og er på 57 prosent.

Departementet viderefører det som kalles en anti-subsidietoll, og viser i sin melding til den ødeleggende effekten importen har for den innenlandske kinesiske industrien.

Rec har ikke besvart DNs henvendelser søndag.

I forrige uke var amerikansk silisium del av første fasen av den nye handelsavtalen mellom Kina og USA, og Rec jublet etter undertegnelsen av avtalen.

Det gjorde også markedsaktørene, som sendte aksjen opp 65 prosent torsdag til 5,10 kroner. Fredag falt aksjen tilbake til 4,47 kroner.

:sweat_smile:

2 Likes

REC Silicon - China’s Extension of U.S. Solar-Grade Polysilicon Duties and the Phase 1 Trade Agreement

Skuffende for mange, inkludert meg, men det var nok ikke helt uventet for de som står midt oppe i det. Dette uttalte Francine Sullivan, VP Business Development i REC før helgen:

“It may be that China will actually extend the duties, but it is my understanding that the purchase commitments will override these existing duties and China will find a way to purchase polysilicon despite having the duties in place,” said Sullivan.

(https://www.greentechmedia.com/articles/read/polysilicon-industry-awaits-certainty-on-u-s-china-trade-deal)

Edit: Ja, og det er vel i grunnen det samme som står i meldingen som kom i det jeg skrev…

Om Røkke skal kjøpe 11% til av selskapet over børs, så er nok dette en fin dag å starte på :neutral_face:

" questi" fra Hegnar Forum(FA.no) fikk sitt navn ut i en artikkel fra Finansavisen.no idag :+1:

Stein Ove Haugen skriver innnlegg:

link til referert diskusjon på forumet:

kikket selv på caset med selskapet " ENEVATE"(https://www.enevate.com/) på nettet,-virker veldig lovende,-men snodig Jens Ulltveit-Moe solgte seg ut når dette er så “åpenbart” :thinking:

Nekter å tro at det er “umulig” å få tak i noe i verden på litt sikt. Kina fyller alle etterspørsler.

Men for all del. Sammenliknet med tidligere er REC prisen gruset totalt. Om de klarer å få bedriften på beina igjen på mirakuløst vis er det selvsagt penger å hente her. Men hadde markedet trodd de skulle klare det ville kursen vært 20kr+ ikke 2-5kr.