Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Skatt av transaksjon (kjøp av kryptovaluta med kryptovaluta)

Hvordan fastsettes verdi/tap på transaksjon der man kjøper kryptovaluta med kryptovaluta?

Har forstått det slik at kryptovaluta som kjøpes med Fiat og ikke realiseres vil regnes som skattepliktig formue. Verdien i årsskiftet er den som gjelder og skal oppgis til Skatteetaten. Men… eventuelle transaksjoner, herunder kryptovaluta kjøpt med kryptovaluta regnes som realisering og skal oppgis som gevinst/tap for hver enkelt transaksjon. Hvordan regnes dette ut?

Skatteetaten sier selv at de ikke har noe fasitsvar på dette:

– I prinsippet skal man ta med alle transaksjoner i denne utregningen, også når man har handlet én kryptovaluta mot en annen. Vi har ikke noe fasitsvar på dette, og skjønner at det kan være veldig vanskelig å fastsette gevinst og tap på slike transaksjoner, sier Ringså til DN

Eksempel:
Jeg kjøper Ethereum med Fiat og kjøper deretter XRP med Ethereum. Veksling gjøres på Shapeshift.io. XRP sendes til egen Ripple Wallet.

Det gjøres totalt 4 separate vekslinger/transaksjoner da jeg er skeptisk til å sende ett stort beløp. Hver veksling/transaksjon medfører et Fee. Har forstått det slik at Fee kan trekkes fra som kostnad. Hvordan kan jeg fastslå om veksling/transaksjon er gevinst/tap?

4 posts were merged into an existing topic: Hvordan skattes tradingen av kryptovaluta?