Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

TGS-NOPEC Geophysical Company

Det er ikke bad news, det er matematisk korrekt ved at den som sitter short, ikke skal dra en urettmessig fordel ved kursfall pga utbytte, og derfor justeres short-tilbakekjøpsprisen med utbytte i perioden man har sittet short. Så verken fordel eller ulempe.

1 Like
6 Likes

Merker effekten av short her nå. Blir staffet hard her nå. Urimelig hardt.

Denne står i 200 før neste sommerferie, villig til å satse en bedre flaske cognac på det :wine_glass:

1 Like

OK, da vil du i så fall få ca 40% av flaska i avkastning :wine_glass:… hvis du har rett da…

Dette snur forhåpentligvis det noe «sure» sentimentet for oppstrøms på børsen som har vært den siste tid.

3 Likes

Nærmer seg EGF 1. desember. Hvor mange utlånte aksjer skal tilbakekalles før det? Største eier (Folketrygdfondet) har som policy å tilbakekalle aksjer før GF. Sjekk her på s. 90:

https://www.folketrygdfondet.no/sites/default/files/2023-02/Årsrapport_2022_WEB_ENDELIG_2.pdf

I tillegg nærmer det seg OPEC-møte og her kan det komme nye kutt:

6 Likes

PGS teknisk analyse. Spetalen har fått seg en liten post her.

Før helgen dukket investor Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier opp med en post på 1 million aksjer i PGS . Om dette er en long eller short posisjon er ikke godt å si, men teknisk sett ser aksjen både litt skummel og litt spennende ut.

Med unntak av toppen som ble dannet gjennom vinteren har aksjen gått sidelengs siden juni 2022. Ned mot 5 kroner og mot 8,50 kroner. Nå er det den tekniske motstanden og den tekniske støtten på 8,50-nivået som gjelder. Brudd opp kan åpne for videre oppgang mot 12-, 13- og kanskje 14,50-nivået.

PGS: Aksjen møter teknisk motstand på 10,30-nivået. Det er tekniske støtte på 8,50-nivået. CHART: TRADINGVIEW / FINANSAVISEN

På kort sikt er det imidlertid usikkert om den tekniske motstanden kan bli brutt med det første. RSI har brutt stigende trendlinjer og 50-nivået. Det er etablert en fallende trendlinjen i RSI-chartet og 50-nivået, og denne må trolig brytes for å åpne opp for en oppgang forbi 10,30-nivået i hovedchartet.

Brytes den tekniske støtten på 8,50-nivået og 200 dagers glidende gjennomsnitt, kan det åpne opp for en korreksjon tilbake mot bunnlinjen i den lange stigende hovedtrenden. Ned mot 7,30 kroner.

Det er en lang positiv undertone i RSI-chartet. Så lenge den fortsette kan eventuelle korreksjoner bli forbigående.

3 Likes

Spekulerer selv med oppgang til uken. Hovedsakelig forårsaket av geopolitikkens påvirkning på oljeprisen, og oljeprisens påvirkning på børsen - Houthienes trusler om å angripe skip med Israel som flaggstat kan bli stygt.

1 Like

Hvorvidt oppgangen er av oljepris (sentiment drevet) oppgangen eller inndekning av short er ikke godt å si. Håper på det siste, men regner med den første…

Tviler på noe inndekning gitt volumet så langt i dag…

1 Like

Helt enig i at det var ønsketenkning. Vi får følge med på slutten i dag, store volum har en tendens til å komme da.

Håper på et raid snart før 1.desember. Et tegn på at noen skal ha mye seismikk i porteføljen og at de har troa på det nye selskapet.

1 Like

Det kan virke som at stålet til pgs er problematisk opp mot eksiterende forretningsmodell i tgs. Skulle ønske tgs kom med noe mer om fremtid visjon og strategi

Stålet til PGS er redninga til TGS.

1 Like

Match made in heaven

1 Like


Gulvet i trendkanalen svikter. Skal vi ned mot 130 - ikke godt å si. Blir mer oppgang for dem som kjøper seg inn på dette nivået…

1 Like

Igjen noen merkelige handler i TGS på morningen.

Hva slags handler er dette? Rullering av opsjoner, handel utenfor børs?