Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Ultimovacs (ULTI) småprat 4

Må vel bare ha flere pasienter og klare det samme resultatet for å nå signifikant resultat?

Er det ikke noe vitenskapelig rasjonale for å fortsette vaksineringen utover 13 uker?

Har man samme immunrespons over tid uavhengig av hvor lenge man vaksinerte?

Husker med stor frustrasjon hvordan klinikerne som administrerte ONCOS-102 til melanoma-pasienter rev seg i håret fordi studieprotokollen ikke tillot administrasjon utover 12 doseringer, mener jeg å huske, for de så at gjentakende behandling hadde fortsatt effekt.

Dette er sikkert diskutert tidligere, og jeg vet at mange hevder at den immunresponsen man oppnår er tilstrekkelig for å vekke kroppens immunforsvar som deretter skal gjøre jobben. Jeg får det likevel ikke helt til å gå opp, og forundrer meg over at et slitent immunforsvar ikke skal trenge stadige påminnelser om å fighte dette target’et.

4 Likes

Forunderlig at de hadde 5 fase 1 studier med gode resultater. Mens alt av fase 2 studier totalfeiler. Har de hatt en klam hånd på fase 1 testene her? Noen, @polygon , @WernerVonHaussenberg som har en “vitenskapelig” forklaring?

Eller er det ren statistisk tilfeldighet som vi ikke kan investor analysere oss bort fra?

2 Likes

– Noen pasienter har respons

Overlege og onkolog Vilde Haakensen sier til Dagens Medisin at mesotel er en immunologisk «kald sykdom» som vil si at det er vanskelig å skape en immunrespons der. Det er forskjell på hvordan pasienter reagerer på behandling, og det gjør det vanskelig å få en signifikant forskjell i gruppen sett under ett. Likevel finnes det pasienter med respons, understreker hun.

– Som vi ofte ser, er det forskjell på hvordan pasienter og sykdommer reagerer, og det å se på alle pasientene kan gjøre at vi ikke får en signifikant forskjell, selv om noen pasienter har respons.

Haakensen sier man må ha biologiske markører for å plukke ut de som har respons, og de som ikke har respons, for å se om det er effekt i undergrupper av pasientene.

– Vi ser for eksempel at noen av pasientene får T-celler som reagerer på vaksinen, som tegn på vaksinerespons. Vi vet ennå ikke hvorfor noen utvikler det og andre ikke gjør det. Så per i dag har vi ikke slike markører, men vi skal gjøre analyser for å se om vi kan finne det, sier hun.

Haakensen peker på at det også finnes positive funn i studien:

– Det som er positivt er at enkelte pasienter i begge armer levde lenge, vi ser vaksinerespons hos noen av pasientene i vaksinearmen, og det er en trend til bedre respons hos de som fikk vaksine.

Overlegen sier arbeidet og studien går videre:

– Vi skal nå fremover analysere immunresponsen til pasienten, ved å se på immunceller i svulsten og i blodet, signalstoffer (cytokiner), genuttrykk (mRNA sekvensering) og bildeanalyser (PET) for å se om vi forstår mer hvorfor noen responderer og andre ikke. Videre skritt da avhenger av de resultatene vi får her.

Kan svaret ligge her?

Som er positivt for pasientene. Men det motsatte for Ulti og ens like. Har det blitt vanskeligere å få gode nok resultater (aktivere immunrespons) når alle pasienter i studier de siste 3 årene, i både eksperimentellarm og kontollarm, har gjentatte mRNA covid vaksiner innabords, som ser ut til å nettopp gjøre det det nye banebrytende druget skal gjøre, aktivere immunrespons for CPI. Dette kan, om det er riktig, gi fail på fail på fail av studier fremover da designet ikke er korrigert for effekt fra mRNA covidvaksineene.

2 Likes

Alle fase 1-studiene var før pandemien @Do2Do

Men jeg tror ikke det var noen “klamme hender” involvert @Tychobrae1 - det var nok bare tilfeldigheter som ga falskt håp til folk i selskapet, KOLs, klinikere og oss aksjonærer.

1 Like

Ja, det underbygger vel det jeg skriver, fase 1 er resultater før alle fikk mRNA covid vaksiner?

3 Likes

Nå tror jeg du tenker feil. Det underbygger bare at INITIUM tok lang tid å lese av, ikke at fase 1 studiene ga (usannsynlig) gode resultater

Mulig, men dersom vi et øyeblikk tenker oss at det ikke kom noen Covid19, og dermed ingen mRNA vaksiner.

Ville da gjennomførte fase 2 i større grad bekrefte de gode fase 1 resultatene?

Selvsagt umulig å svare på.

Men for meg har denne artikkelen gitt støtte til hypotesen om mulig påvirkning fra mRNA. Derfor er det beste (som investor) nå å holde seg langt unna selskaper som utvikler og har kostbare fase 2 og fase 3 kliniske studier av drug som har til hensikt å aktivere immunresponser. De kommer til å få for dårlige resultater, den en etter den andre.

2 Likes

Hva med at Fase 1 ga normalt gode resultater men at Covid-vaksinen ga kontrollgruppen i Fase 2 unormalt gode resultater?

4 Likes

Jeg tenker at data fra kontollarmen i Fase 2 FOCUS blir nyttig å se. Har den også overprestert?

Enkelt sagt:

Covid-vaksinen booster effekten av CPI
UV1 booster immunforsvarets kamp mot kreften

Selv om MoA er ulik kan resultatene være det samme, nemlig at hele populasjonen oppnår et optimalt resultat ut fra de forutsetningene pasientene hadde.

Covid-vaksinene fucka muligens opp CD37 for Nano… bare spekulasjoner, men «noe» skjedde når alle fikk jab’en, det er i hvert fall sikkert.

COVID-19 Specific Immune Markers Revealed by Single Cell Phenotypic Profiling

COVID-19 is a viral infection, caused by the severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) and characterized by a complex inflammatory process and clinical immunophenotypes. Nowadays, several alterations of immune response within the…

Specifically, we found an increased expression of CD37, CD3E, CD52, CD64 and TRCB2 markers and a reduction in CXCR4, IL7R, CD6, CD5 and CD69 markers in COVID-derived CD4+ naïve T cells with respect to control cells (Figure 3B)

3 Likes

Eller så har bare man blitt bedre å behandle pasienter, også før covid. Det kan jo argumenteres for at alle fase 1 studiene var bust, hvor UV1 ikke bidro til noe signifikant utover standard.

Synes det hele er trist.

Polygon - er det mulig å filtrere data fra INITIUM på pasienter dosert før vaksineringen startet?

De rekrutterte i min 6 mnd før de aller første fikk vaksinen, og det gikk nesten ett år før den faktisk ble godkjent for annet enn nødbruk.

Da må du ha datasettet til selskapet, eller de må publiserere et fullstendig swimmers plot. Begge ting som er usannsynlige

P/B = 0,298. Sykt.

Noen selskap som har lavere p/b på Oslo børs?

De har ingenting å tape på å vise det plot’et. Det kan gi indikasjoner på hvorfor INITIUM gikk til h…

Og ikke minst er det av allmenhetens interesse, for hvis det som står i artikkelen stemmer, så vil det potensielt komme en generell økning i krefttilfeller, eller i det minste en raskere progresjon.

De som har kreft som kroppen har en viss kontroll på (klarer å motarbeide og holde i sjakk) vil kanskje oppleve at immunforsvaret får begrenset sine muligheter til å bekjempe kreften løpende fordi sjekkpunktene forsterkes. :face_with_raised_eyebrow:

Noen mener vel at man allerede ser en generell økning, men den debatten er så betent og man blir brennmerket som kvakksalver før den i det hele tatt kommer i dag.

Hva har vi igjen?
Tek
Dovacc
Lungvas
Ca. 170 millioner i cash

Evt. Noe rester fra NIPU

TET-platform adresserer den generelle utfordringen ved ‘adjuvanser’ som forsterker immunforsvarets ønskede respons på vaksiner. Teknologien gjør det mulig å samle adjuvans og selve vaksinen i ett molekyl. Når man benytter teknologien fra Immuneed vil antistoffer i kroppen som er generert som følge av tidligere vaksinering kunne fungere som en adjuvans for en ny vaksine. Dette prinsippet er generelt og kan anvendes som en adjuvans for mange ulike vaksiner. Prinsippet og teknologien har blitt validert i ulike prekliniske modeller.
Dette er under kommunisert og ikke ilagt noen verdi i analyser eller av investorer. Men TET kan være selve gullegget, en forbyggende kreftvaksine er den «hellige gral» og trenger ikke være utopi. Oppsummert kan man krysse av alle boksene (utviklingsprogram og teknologiplattform) som er viktig for å fremstå om en attraktiv oppkjøpskandidat. Mer informasjon om TET kommer i løpet av høsten i form av safety og immunrespons - er dette så lovende som Ultimovacs håper og tror vil fokuset mot TET bli enorm.

1 Like