Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Azelio

Starter en tråd om svenske Azelio (tidl. Cleanergy).

Azelio spesialiserer seg på lagring av termisk energi i aluminium til produksjon av elektrisitet og varme ved hjelp av en stirlingmotor. Det er et nisjeselskap som primært har fokus på å skape en stabil fornybar energikilde også når det ikke er sol og vind. Systemet skal kunne produsere strøm i 13 timer til halvparten av prisen til dieselgeneratorer. For mer informasjon se www.azelio.com og informasjon fra Pareto (SE) i 2019: https://www.aktieinvest.se/sites/default/files/pareto_-swedish_selected_small_caps.pdf

Selskapet er notert på Nasdaq First North og hentet nylig 270 mSEK i en rettet emisjon til kurs 22 kr. Dette gir en børsverdi på ca. 2,3 mrd. De har per nå signert Memorandums of Understanding (MoU) for til sammen 348 MW. Største MoU utgjør 120 MW med Biodico, Inc. of California og representerer ca. 9000 enheter. Hver enhet har en kapasitet og pris på 13 KW og 650.000 kr. Dette tilsvarer en verdi av signerte MoU på 17,4 milliarder. En børsverdi på 2,3 milliarder gir med en lav p/e (10) et årsresultat på 230 mSEK. Med en EBIT margin på 15 % tilsvarer dette at kun 9% av MoUs må konverteres til ordre og inntekt for nåværende prising. I tillegg vil det komme inntekter fra service og vedlikehold. I 2020/2021 venter resultater fra verifikasjonsprosjekter, MoU til ordre og oppstart av serieproduksjon.

Noen som har noen tanker om dette selskapet?

4 Likes

Med tanke på at over 1 mrd mennesker er uten tilgang til el-nett, og enda flere uten tilgang til stabile el-kilder, så er ihvertfall markedet enormt. Samtidig har du alle aktører som trenger en back-up løsning i tillegg.

For meg virker det som den enorme fordelen med Azelios produkt er muligheten til å lagre energien, og produsere elektrisiteten når du trenger den (spesielt i døgnets mørke timer). Til forskjell lagrer batterier elektrisitet direkte og har betydelig kortere varighet sammenlignet med 13 timer hos Azelio. Samtidig er jo dette veldig mye mer miljøvennlig sammenlignet med klassiske aggregater!

Det er bevist at produktet fungerer, og nå sertifiseres løsningen av Dnv-gl, og de skal igang med sertifisering (tilsvarende CE i Europe) i USA.

Med triggere som sertifisering, enorme potensielle ordre (les: over 15mrd i MOU) på løpende bånd, og mulig notering på hovedlista på sikt, så er dette en fantastisk mulighet slik jeg ser det.

Noe jeg ikke har oversikt over er direkte konkurrenter og utfordrere. Noen som har det? Tenker da ikke på batteriprodusenter og aggregater. Utviklingen av batterier fremover virker primært å være retter mot bil/transportmidler. Slik som for eksempel Freyr på OTC holder på med.

1 Like

Ekstremt spennende selskap som innehar en teknologi som er høyt etterspurt. Neste milepæl blir verifikasjons resultatene som du nevner ettersom emisjonen nå er gjennomført. Dersom resultatet blir som forventet er det bare å begynne å regne på antall MW i MoUs som er inngått, da kommer man frem til at kursen skal høyt!

2 Likes

Hadde vært interessant og sett en sammenligning med andre alternative løsninger.

CEO nevnte nylig også potensialet i overskuddsvarmen som genereres, blant annet til kjøling.

1 Like

Det er sammenligningen med dieselaggregat som er viktig om jeg ikke tar feil! Det finnes løsninger for lagring over kort tid 3-4 timer og lagring av mer enn 100 MW, men er ikke dette markedet azelio sikter seg innpå.

1 Like

Det er korrekt. Nisjen til Azelio er vel opp til 100MW på sikt, med tilpasningsdyktige (modulære) løsninger som er kostnadseffektive.

De har mottatt forespørsler fra kvalifiserte kunder tilsvarende 3900 MW, tilsvarende potensielle ordre på 170milliarder SEK. Selv om dette kun er potesielle kunder som har tatt kontakt med Azelio, så sier det likevel noe om den enorme interessen.

Kommentar til tidligere innlegg, over 2 mrd mennesker er uten tilgang til stabilt el-nett. Dvs, at de ikke aner ikke om det kommer strøm når de plugger i kontakten. Det er primært prosjektselskap som vil kjøpe Azelio sine produkter og tjenester, for deretter videreselge dette til bedrifter, landsbyer, og andre aktører. Pt. har Azelio et verifiseringsamarbeid med Masdar i Marokko, som råder over en av verdenes størte solcelleparker. Masdar er et statlig selskap, med oppdrag om å omgjøre over 50% av Marokkos energiforbruk til fornybart innen 2030.

1 Like

Kort oppdatering etter presentasjon og Q&A med Carnegie 14.09.2020. MoU omfatter nå til sammen 375 MW. Det spesifiseres at MoU’s tilsvarer 1,5 bn euro. CEO forteller at flere potensielle kunder (MoU) som blant annet Alec Energy (Dubai), Trimark (USA), Vogt (Chile), Citrus (Mexico) allerede har startet å reklamere for Azelio sine løsninger. På spørsmål om sertifiseringsprosessen, sier CEO at dette er i rute (2020), men presiserer at Azelio vet at løsningen og produktet fungerer. Start av kommersiell installasjon på 50 KW og forbredelser for volumproduksjon i Q4 2020. Forventer volumleveranser innen 2021.

2 Likes

For de som er interessert i en kort innføring i selskapet, så er CEO sin presentasjon fra 02.09.2020 med Q&A tilgjengelig her: https://tv.streamfabriken.com/2020-09-02-azelio

Flott om flere vil dele sine synspunkter om dette selskapet. Har selv en lyttepost.

1 Like

Ny uavhengig rapport viser at Azelio sin teknologi har en klimapåvirkning som er 29% mindre enn hos Li-ion batterier. 96% lavere enn sammenlignet med aggregater.

1 Like

Veldig fersk aksje, interessant om den kan holde seg over 20

Får de sertifisering fra DNV-GL av testanlegget i Åmål, så skal du ikke se bort ifra at 20-tallet er historie. Dette kan bety at de kan starte å omgjøre MoU’s til faktiske ordre.

Er ikke så opptatt av det kortsiktige kursbilde. hva tenker du om selve selskapet og forretningsmodellen @Savepig?

Har ikke lest tråden en gang :smiley:

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pareto Securities höjer riktkursen för Azelio till 32 kronor från 30 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys.

Riktkurshöjningen kommer efter att Azelio tagit in 270 miljoner kronor i en riktad emission. Transaktionen, som antas finansiera bolaget fram till att serieproduktion inleds det tredje kvartalet 2021, genomfördes till bättre villkor än vad Pareto hade väntat sig och därför höjs riktkursen.

Pareto var så kallad “Joint Bookrunner” i samband med emissionen.

Aktien i solenergibolaget stängde på 23:20 kronor på måndagen.

1 Like

Azelio postet i går en kort video på Linkedin som viser Azelio sine TES.POD’s i kombinasjon med solceller for chilenske VOGT S.A sitt pumpesystem.

Siden siste innlegg har Azelio inngått et samarbeid med Stena Aluminum for industrialisert bruk av resikulert aluminium. I tillegg har Azelio blitt medlem av The California Solar & Storage Association, CALSSA, som angis som California’s største bedriftssamarbeid innen fornybar energi med over over 550 selskaper.

Kurs ligger nå på 28,1 tilsvarende en børsverdi på 2,9 mrd SEK.

3 Likes

Legger ved denne presentasjonen fra i går for de som ønsker enn oppdatering: https://www.paretosec.se/pareto-tv-1/azelio-pareto-securities’-renewable-energy-clean-tech-conference

Et selskap som går en virkelig spennende tid i møte!

3 Likes

Hvis man skal lese mellom linjene hva CEO sier i Q&A Session på slutten, så virker han ikke nevneverdig bekymret for sertifiseringen. Så fort den er på plass, så vil etter hva jeg kan forstå en rekke ordre komme fortløpende. CEO sier jo rett ut at en rekke kunder kun venter på sertifisering for at de skal få finansiering.

Med MOU’s verdt 1,5bn EUR, så er det mye å ta av. Dette er jo nesten i seg selv nok til å forsvare dagens mcap.

2 Likes

Ny og svært lovende oppdatering. Dette har vært en av forutsetningene som måtte på plass for omgjøring av MoU til ordre.

2 Likes

Gledelige nyheter. Ser kursen gjør et fint hopp idag.

Neste trigger nå, er vel ytterligere data på sertifiseringen, og forhåpentligvis ordre.

Artig å være azelio aksjonær om dagen!

1 Like