Diskusjon Triggere Porteføljer AksjonærlisterNy!

BONHEUR ASA (BON.OL)

Investeringer: #<Tag:0x00007eff1ef22398>

Starter en tråd om BONHEUR ASA (BON.OL) siden en del har den i favoritt-listen eller i porteføljen sin :slight_smile:

Bonheur ASA, together with its subsidiaries, engages in the offshore drilling, renewable energy, shipping/offshore wind, and cruise businesses primarily in Norway, Sweden, Denmark, the United Kingdom, Malta, Singapore, and Bermuda. The company’s Offshore Drilling segment is involved in various activities, such as shipbuilding, ship repair, construction of offshore wind foundations, and engineering, as well as projects for the offshore oil and gas industry.

This segment owns and operates a fleet of two drill ships and five semi-submersible drilling rigs, as well as one tender support vessel and one accommodation unit. Its Renewable Energy segment develops, constructs, and operates wind farms with an installed capacity of 679 MW.

The company’s Shipping/Offshore Wind segment owns and operates two self-propelled jack-up vessels for the transportation, installation, and service of offshore wind turbines. Its Cruise segment owns and operates four cruise ships with an overall berth capacity of approximately 3,700 passengers.

The company’s Other Investments segment offers media services; and owns and develops office properties. Bonheur ASA was incorporated in 1897 and is headquartered in Oslo, Norway.

La oss starte diskusjonen! @a.mator @larslars @Signor @Jonher @Marionette123 @WalletIn87 @HGU @Thomas85 @pdx

1 Like

Det jeg lurer på er hvor lenge Spetalen har tenkt å være aksjonær…

2 Likes

Det er helt irrelevant. Han er en trader. Det som er relevant er helt andre faktorer, som f. eks hva selskapet tjener i årene fremover, hvor mye blir distribuert til aksjonærene og hva underliggende verdi er. Om man ikke klarer å finne ut av om selskapet har god ledelse og en grov ide om hva selskapet er verdt: finn et selskap der du klarer det, om du ikke klarer det. Kjøp fond.

Det er en gjenganger på forumet her og andre steder hvor andelen “amatører” er stor at man har fokus på feil ting. Det er greit å følge med på hva andre gjør, men det er ikke veldig viktig.

5 Likes

A post was merged into an existing topic: testtråd

Å selge på 5kr i 2015 vil jeg si var et bra salg… han har nok gjort de pengene om til litt flere penger på 4år

Det er jo klart at det er viktig om en som Spetalen øker posisjonen eller selger seg ut i et selskap. De gutta der sitter på mye mer informasjon, mye tidligere enn oss.

Personlig mener jeg at innsidehandler og bjellesauer er beste indikasjon på om en aksje vil øke eller ikke. At vi sitter her og regner på tall gir oss kun en pekepinn…

Hadde våre kalkulasjoner hatt samme suksessrate som Spetalen, hadde vi nå spist en sen lunsj på Ling Ling der vi diskuterte neste doblingskandidat…

1 Like

Det er klart, det står mye mer respekt av å gjøre egne vurderinger, men jeg er her for pengene :v:

1 Like

De to henger sånn smått sammen.

Det er klart. Personlig gjør jeg egen vurdering først når de som kan dette har vurdert det som en smart investering i første omgang.

1 Like

Det er en myte at de sitter på informasjon mye tidligere enn de fleste. De er ikke trollmenn, og man må legge vekk all respekt for autoriteter på Børs, om man faktisk ønsker å lykkes over tid. Tidligere, før internett var det nok mer slik, men i dag er den store forskjellen i hvordan man tolker nyheter. (Mosaic Theory)…

Regnskapene ligger åpne og det gjør også f. eks de salgene og prisene Bonheur har fått for de vindmølleparkene de i senere årene har solgt. Det er ingenting som har dukket opp nå i det siste, Spetalen er faktisk ganske sent inne i BON.

Det er greit at det er en faktor med “bjellesauer” men det er noen man bør følge særlig godt med på: JF, Trøim, Røkke, Fredly og Tvenge. Sistnevnte er det merkelig ikke flere følger.
Bjellesauer er en faktor, men den er ikke viktig. De gjør også tabber, men færre enn ikke-profesjonelle.

Det Spetalen har funnet ut av i BON er relativt enkelt å se fra innsiden av bransjen:

  1. Mange fond med ESG profil kommer til å ta inn Bonheur som følge av at Dolphin Drilling er ute av systemet. - Mye renere ESG profil.

  2. Det andre er at den fortsatt er billig på underliggende verdi.

PS: Om du synes det er viktig med bjellesauer så er det særlig ett case på OSE nå med ekstremt mange av de. De har by far flest av alle.

Kanskje du finner det? :wink:

2 Likes

På hunt etter Hunter… Bonheur (og før BON/GRO) er vel det mest klassiske value caset på OB, og alle vet det. Tror du har helt rett i at Spetalen tenker slik du sier. Jeg reagere dog litt på at han sa at alle ESG skal i 0 på Investordagen 2019, da det rett og slett er useriøst når han vet at det ikke stemmer, samt at folk betaler flere tusener på å høre på ham. Men han er millardær…

1 Like

Takk for voksenopplæringen, Aksjefokus :wink: Setter pris på det!

En ting er de fundamentale forhold som du nevner. En annen er timing på kjøp og salg. Da spiller bjellesauer, TA osv også en rolle.

1 Like

Det er et gryende folkeopprør mot vindkraft, og det vokser og vokser. Hadde ikke tatt i denne med ildtang…

Ja som folkeopprøret mot bompenger. Ser ut som folket vinner. Not

Det er ikke bare i Norge man bygger ut vindkraft. Markedet på verdensbasis er kjempestort, ikke minst når det gjelder vindkraft til havs.

2 Likes

CONTEMPLATING THE ISSUANCE OF SENIOR UNSECURED BONDS

Successful placement of senior unsecured bonds

Renteregulering

Nå solgte Han Nel Pretty Low :wink:

Invitation to presentation of 3 Quarter 2019 Results