Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Elektroimportøren (ELIMP)

Synes denne fortjener en egen tråd. Euronext Growth-notert selskap som kort fortalt prøver å snu elektrobransjen litt på hodet med gode butikker både på nett og fysisk med gode priser.

Elektroimportøren AS har en guidet inntjening på 139 mill. Sammenlignet med bransjen har de en lav P/E-score på rett i underkant av 9 mot i overkant av 15 hos bransjen generelt.

Aksjen handles for roughly 60 kroner på årets siste handelsdag, men her har jeg håp om å se vekst utover. Sunn økonomi og underpriset ut fra bransjen sin. I tillegg en liten “gjedde” dette. Elektroimportøren har absolutt en vei å gå med tanke på markedsføring. Får de tydeligere fram hvor gode dem er på området sitt, tror jeg veksten også mot forbrukermarkedet kan øke vesentlig.

En spennende aksje jeg tror kan skyte fart på nyåret.

1 Like

Flott start på 2021 for ELIMP med drøye fem prosent opp første handelsdag til 62,65. Var i perioder oppe i 63,20, men dette er en fin start.

Vet flere elektrikere handler direkte fra ELIMP i stedet for grossister da prisene er rimeligere. Vekstambisjonene er også store.

Over 2 mill aksjer omsatt 28. januar. Noen som har noe info om dette?

Hmm…

“Forvalter Vegard Søraunet mister rundt to tredjedeler av forvaltningskapitalen når John Fredriksen trekker seg ut av fondet Aeternum Capital.”

Perfekt!

Husker han stadig publiserte avkastningen i starten ved etablering av fondet. Så dabbet det av.

AETERNUM CAPITAL AS 6 568 923,00 31,33 24,53 PRIV

mye som skal ut med andre ord

Hvis det noen som tror at det skal ut gjennom open transactions har vel misforstått litt hvordan hovedaksjonærer selger seg ut

“Det er snakk om en «in specie»-innløsning, hvilket innebærer at eiendelene blir overført i sin nåværende form, og at den altså ikke vil måtte innebære noen aksjesalg. For noen av selskapene fondet eier, vil det bety at Aeternum og Fredriksens WQZ vil eie holdingselskap sammen.”

Fått med oss det, men spørs hvor lenge JF blir sittende når han får råderett over aksjene
https://www.dn.no/marked/john-fredriksen/vegard-soraunet/aeternum-capital/john-fredriksen-trekker-seg-ut-av-aeternum-mister-nesten-to-tredjedeler-av-kapitalen/2-1-1512943

1 Like

Flytt av aksjer

https://newsweb.oslobors.no/message/600610

Er ev. ny eier/forvalter langsiktig?

Gaute gillebo sitter som styremedlem i elimp. Han er i Aeternum investmentteamet som består av 5 personer.

Gillebo ble hentet fra PE selskapet Herkules til Aeternum i 2021. Herkules tok Elimp i 2014, og tok de på børs igjen i 2020. Han har dermed jobbet tett med selskapet i minst 9 år.

Søraunet ble valgt inn som styreleder for 3 uker siden etter Fredriksen-bråket. Aeternum har dermed 2 sentrale personer i styret for Elimp

Nå har Søraunet flyttet alle aksjene fra Aternum til et nytt aternum AS kalt elimp holdco.

Om det er langsiktig eller ikke? Take a guess

Sikkert greit nå å avvente til det blir mer klart hva som blir resultatet av Aeternum konflikten

Fantastisk når eierstruktur står høyere enn verdivurderinger.

https://www.dn.no/marked/vegard-soraunet/john-fredriksen/aeternum-capital/john-fredriksen-og-forvalter-vegard-soraunet-enige-om-forlik-etter-bitter-konflikt/2-1-1530071

“Etter det DN forstår går avtalen hovedsakelig ut på at Fredriksen og hans investeringsselskap WQZ Investments Group får trekke ut sine midler av fondet mye fortere enn fondsavtalen egentlig legger opp til, og slipper deler av innløsningsgebyret som ellers ville kommet opp i 25 millioner kroner. Samtidig får Søraunet og hans team – som Fredriksen sørget for å stemme ut som forvaltere forrige uke – fortsette å styre fondet og midlene som er igjen.”

Liten legg ned til for å finne bunn?

Vil JF-klanen fortsatt få aksjer, og vil de da holde eller selge Elimp?

Tror det er greit å avvente litt til.

+25% senere. Slår ikke feil.

Rett skal være rett - Sannheten er at den fikk et godt legg ned etter disse to meldingene du klipper inn. Så de som da kjøpte fant en bunn for denne gang.

Og om det ble bunnen er godt mulig, men gjenstår å se

1 Like

Jeg ser fremover ikke bakover, og sentiment er ekstremt viktig. Du ser jo etter blant annet eierstruktur så det er jo interessant tilnærming…

  • H2 i elektrobransjen er det halvåret med størst salgsvolum. Interessant å se consum reduction vs H2 vs opcf i spesielt Q4. Fasit er i Q1.

  • Grønt skifte, volum for installasjoner og miljøkrav er viktig, elbilmarked(kun 25% av totale bilmarkedet) renovasjon av bygg + får ikke mindre momentum fremover.

  • Elektriske produkter og løsninger vil ha momentum, så jobben til elimp er å bruke merkevaren og posisjonere seg riktig. Ekspansjonen til Sverige må muligens på hold, men strategien til elimp er helt kritisk. Syntes de er dårlige på å formidle klart hvor aksjonærene skal hente ut mest cash.

  • Ønsker også å se større satsning på SpotOn(elektrikertjenesten typ ELOP/Elkjøp samarbeid) 2,5 år med drift har gått fra 0 til 25m omsetning så det er decent oppstartsvekst. Skulle likt og sett beregninger for lønnsomheten her, og hvorvidt det er BE på installasjon, men produktene som henter inn marginer