Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Elkem ASA (ELK)

Elkem ASA - Annual report for 2023

Elkem ASA - Notice of annual general meeting 2024

Ledende indikator i Kina med sterk månedsvekst. Sterkeste siden 2005.
Bull for Kina. Bull for Elkem.
Og tørrlast?

Hva skjedde her nå da?

Nei, det kan man lure på…

PAS kom med en oppdatering i går

Venter et svakt Q1 men recovery senere utover året

image

4 Likes

Elkem ASA - Invitation to first quarter 2024 results presentation

First quarter 2024 - EBITDA improvement from modest levels

Elkem ASA - Minutes from the annual general meeting 2024

Elkem ASA - Bo Li elected as new Chair of the board of directors

5 Likes
3 Likes

Står det hva som gjør at pilene peker oppover?

Lavt kostnadsnivå sammenlignet med konkurrenter, lange energikontrakter og lav P/B er det som trekkes frem.

De siste kvartalene har en rekke kinesiske silikonprodusenter i et forsøk på å forsvare markedsandeler operert med negative cash margins . Dette har lagt betydelig press på prisene, ikke bare i Kina, men også globalt, da Kina er verdens ledende produsent av silikoner. Vi tror imidlertid det blir krevende for de kinesiske produsentene å opprettholde denne strategien, og derfor forventer vi mindre aggressiv prising, noe som sammen med noe normalisert etterspørsel vil kunne gi høyere silikonpriser fremover.

Merk at de bruker mye spalteplass på silikoner, som ikke er det største markedsområdet for elkem som i Norge stort sett lager silisium og silisiumlegeringer. Silikonavdelinga hadde negativ ebitda så sent som i fjor, så andelen av Elkem som silikon utgjør vil avhenge sterkt av om du ser på omsetning, inntekt, ansatte, etc. Det er en stor avdeling, men har ikke tjent mye penger i det siste.

1 Like

Silikoner er dokk største satsing område for Elkem med 14 stk fabrikker. Elkem Xinghou Silicones fabrikk Kina er vel snart ferdig utbygget nå i mai måned. 4 miljarder kr satsing alene. For utbygging sto det nevnt 600 produkter på 80 produksjonsledd. Blir neppe mindre spesialiseringer etter utbygging ferdig nei. Silisium med sine 10 fabrikker ( 5stk i Norge), har gjort det svært bra år 2022. Hvis priser kommer på retur til tidligere toppnivåer, ( det tror jeg over tid), så har Elkem solide inntekter pånytt. Husk at silikon har halvparten silisium ved produksjon, som råvarer. Karbon avdeling er jo også styrket med fabrikk i Slovakia og utbygging i Brasil (plus 40% ska bli). Fiskaa fabrikk i Kristiansand har jo vært flaggskipet der for Elkem ( Karbon).

2 Likes

Glemte å nevne Elkem Roussilon fabrikk Frankrike, 25% økelse av produksjon til Q3-Q4 iår.

Poenget mitt var at siden silkonavdelinga ikke tjener (mye) penger i dag så får du veldig forskjellig svar på spørsmålet “hvor stor del av Elkem utgjør silikoner?” avhengig av om det er omsetning, overskudd eller investering man ser på.

Enig i at det kan bli bra.

1 Like

År 2018 sto silikon for 50% av driftresultater for Elkem, Silisium 46% og karbon 6%. år 2023 sto Silikoner for 40% av driftsresultater for Elkem, Silisium 49% og karbon 11%. Så ja er variabelt iforhold til prisutvikling og produksjon ellers. Tror løsningen nå nærmest er spesialisieringer og har fått intrykket av at Elkem satser skikkelig, for å oppnå mye mere spesialisieringer. Medesinsk silikoner og EV bransjen er jo noe av dette. Men jada… har jo spesialisieringer på Silisium også, Elkem Bremanger produserer jo Silgrain f.eks. , et unikt produkt til og med NASA bruker. Poenget mitt er ikke kun at det kan bli bra, det skal bli bra fremover. Elkem har en del fordeler med produksjon fra dagbrudd- kvartsitt, til nærmest ferdige produkter. Så spennende tider fremover.

2 Likes

Da er Elkem Xinghou Silicones fabrikk Kina igang…

1 Like

Ny rente