Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Fensfeltet - Investeringsmuligheter

Har den siste tiden lest flere artikler om det økende behovet for sjeldne jordarter og potensialet i Fensfeltet. Noen som har noen tanker om hvordan man kan investere i Fensfeltet?

Mineraler og gruve har dessverre vist seg å være dårlige investeringer i Norge, prosessen fra ide til realisering tar utrolig lang tid. Norge har masse sjeldne mineraler, men viljen til å drive mineralutvinning er minimal blant menigmann. Ref. Nordic Mining i Førresfjorden, eller prosjektet i Repparfjorden i Finnmark.

Jeg kjenner flere som har kompetanse og interessse for gruvedrift, som har mange gode ideer, men bare ikke orker å sette igang med prosjekter hvor det lett er 15-20 års ledetid før man kan tenkes å være cash-positiv.

Dessverre. Norge kunne vært stor og viktig eksportør av en rekke mineraler viktige for det grønne skiftet. Men da må vi faktisk tåle en slagghaug eller to.

Nussir ligger pr. nå i stabilt sideleie.

Har egentlig ikke noe tro på at det blir noe ut av det. Både pga arealkonflikter, men også pga manglende interesse (det har enda ikke klart å finne internasjonal samarbeidspartner).

Du kan vurdere å sjekke ut Argeo, som blant annet kartlegger havbunnsmineraler.

Eller børsmyggen Green Minerals (en spinoff av børsflua SBX) som har en slags plan om å utvinne havbunnsmineraler på et eller annet tidspunkt.

Kan fort være at havbunnsmineraler er lettere å starte utvinning av / få igjennom politisk enn å få til nyetablering av gruvedrift på land i Norge.