Tenkte kanskje denne aksjen kunne trenge sin egen tråd. Aksjen har på dag 2 på NOTC doblet seg i fohold til siste emisjonskurs på Dealflow.
Emisjonskurs: 5,5
Kurs 22.12: 11,-
Tenkte kanskje denne aksjen kunne trenge sin egen tråd. Aksjen har på dag 2 på NOTC doblet seg i fohold til siste emisjonskurs på Dealflow.
Emisjonskurs: 5,5
Kurs 22.12: 11,-
Meget interessant. Må ned i hølet og glo!
Blir spennende å se om vi får noen nyheter fremover
God beskrivelse av selskapet her: https://investornytt.no/fornybart-it-selskap-glex-pa-bors/?fbclid=IwAR2_hibl3oOVlWs2H5YdlwcgqZbN_R2IId7snywAdfAdAAc9bY5_A5dKJnQ
Får litt CO2 capsol feeling. Spennende blir det å følge selskapet. Trond Mohn og gjengen Hans pleier å være flinke til å finne selskap med mye potensiale.
Investoroppdatering
Glex AS
Februar 2022
Etter snart to måneder med handel på NOTC-listen, har kursen stabilisert seg på rundt ti kroner/aksje. Vi har ingen mening om prisingen på selskapet, men konstaterer at de som deltok i emisjonen så lang har fått en verdiutvikling på 80 prosent. Glex er opptatt av å ha en aktiv kommunikasjon med eierne og markedet for øvrig, og vil følge opp når det inntreffer hendelser som kan påvirke investorenes investeringsbeslutninger.
Nylig annonserte Stratum Reservoir, Rocktype og Glex et omfattende samarbeid for å videreutvikle Glex Energy-plattformen. Rocktype og Stratum er kjent i bransjen for å levere data og tjenester av høy kvalitet og bidrar til at dette er en milepæl for Glex og en viktig del av vår strategi. Vår førsteprioritet er å bygge et uunnværlig data- og analyseverktøy for forståelsen av norsk kontinentalsokkel, i kombinasjon med bransjens beste domeneeksperter og dataleverandører. Glex’ misjon er dernest å være en katalysator for at industrien oppnår høyere avkastning på sine investeringer gjennom bedre data og forståelsen av disse.
Prosjektet som ble offentliggjort tar utgangspunkt i mineralprøver (såkalt cuttings; overskuddsmateriale i form av stein og grus fra hele brønnbanen fra borekampanjer. Materialet gir svært viktig ny informasjon om geologiske forhold og inngår i større analyser på senere tidspunkt). Til nå er materiale fra nær 2000 brønner og over 700 000 prøver hentet frem fra lageret i et unikt, norsk digitaliseringsprosjekt. Disse prøvene er vasket fri for mud og andre uønskede substanser og avfotografert (digitale tvillinger), og sammensetningene på steinfragmentene blir analysert i det som kalles Released Wells Initiative (RWI). Dette prosjektet er unikt worldwide og tilsvarende, utenlandske prosjekter er under utvikling. Samarbeidet mellom Stratum, Rocktype og Glex gir kundene et nytt sett av verktøy for å søke fram, sammenligne, analysere og strukturere de relevante egenskapene i denne unike databasen.
De tre selskapene som er involvert i dette strategiske samarbeidet ser imidlertid utover RWI, og har et internasjonalt perspektiv for prosjektet. Et globalt selskap som Stratum er klar på at fremgangsmåten i prosjektet har stort anvendelsespotensial i industrien, og slik sett er cuttingsprosjektet bare starten i det som partene ser som et stort og omfattende samarbeid i lang tid fremover. Rent praktisk vil partnerskapet også gi Glex et kommersielt nedslagsfelt i de regioner Stratum Reservoir og/eller Roctype har fysisk representasjon, så som Nord- og Sør-Amerika, Midt-Østen, Asia og Australia. Også innenfor andre domener og fagfelt, slik som karbonlagring, havbunnsmineraler, havvind og gruvedrift, er det potensial for samarbeid med både Stratum og Rocktype.
Kombinasjonen med flere tiår med industrierfaring, samt analysekraften fra Stratum og Rocktype, åpner for at Glex kan tilby en fremtidsrettet software som vi mener skiller seg kraftig ut fra de tradisjonelle leverandørene i bransjen. Glex Energy er i ferd med å steget fra “nice to have” til “need to have” for sluttbrukerne. Ikke minst fordi prosjektet består av industriveteraner som over tid har dokumentert “best-in-class” resultater over tid.
Glex er nå godt i gang med å markedsføre denne viktige oppgraderingen av Glex Energy, og så langt tyder signalene på at responsen i markedet vil være god i tiden fremover.
Glex har gleden av meddele at vi har gått inn i The Open Group Open Subsurface Data Universe™ (OSDU) Forum som sølvmedlem.
OSDU-konsortiet er en møteplass for olje- og gassoperatører, teknologileverandører og tjenesteselskaper, som har som mål å bygge en åpen dataplattform for olje- og gassindustrien.
OSDU Forum arbeider for å redusere datasiloer for derigjennom å muliggjøre bedre arbeidsflyt på tvers av selskaper, akselerere utrullingen av nye digitale løsninger for bedre beslutninger og skape et åpent, standardbasert økosystem som fremmer innovasjon for energiindustrien.
Open Group OSDU Forum leverer en åpen kildekode, standardbasert, teknologi-agnostisk dataplattform for energiindustrien som stimulerer innovasjon, industrialiserer datahåndtering og reduserer tiden til markedet for nye løsninger.
Hvorfor deltar Glex?
Glex’ visjon for bedre utnyttelse av data sammenfaller naturlig med formålet for OSDU Forum. Ved å implementere koden som ligger tilgjengelig i OSDU så langt, og gjøre oss kompatible med OSDU’s standarder, gjør vi det enklere for både kunder og samarbeidspartnere som allerede bruker OSDU å bruke oss. Samtidig er det forumet en ypperlig arena for å knytte nettverk og identifisere potensielle kunder for fremtiden.
Wittemanns NCS-data tilgjengelig i Glex Energy
Glex inngikk i januar avtale med Wittemann Consulting om å distribuere selskapets omfattende data, prognoser og analyser for Den Norske Kontinentalsokkelen (NCS). Wittemann har en stor markedsandel av betalende abonnenter blant selskapene med utvinningstillatelse på NCS, og gjennom Glex får disse selskapene anledning til å videreutvikle- og analysere dataen i kontekst med egne og offentlig tilgjengelige data. Dette er i tråd med Glex’ strategi om å tilrettelegge for bedre beslutninger på norsk sokkel.
Glex nådde dessverre ikke opp med sin søknad om forskningsmidler til digitale samarbeidsplattformer for havbunnsmineralindustrien. Vi har enda ikke mottatt den fulle begrunnelsen for beslutningen, men noterer at ingen av forprosjektsøknadene fra Vestland ble tildelt midler i denne omgang. Vi vurderer fortløpende sammen med våre med-søkere, NTNU, EMGS og Rocktype, hva neste skritt blir.
Glex ansetter
Vi har gleden av å ønske Sourav Paul Roman velkommen som utvikler i Glex fra 1. mars. Sourav holder for tiden på med sin master i Applied Computer Science fra Høgskolen i Østfold, etter å ha tatt sin bachelor i Dhaka, Bangladesh. Han har jobbet som programmerer i flere spillutviklingsselskaper, og har spesielt god kompetanse innen 3D og spillmotoren Unity, som er grunnmuren i Glex-plattformen. Sourav holder i tillegg på å tilegne seg en viktig maskinlæringskompetanse.
Er det noen her inne som følger Glex AS enda og som kan komme med en oppdatering på selskapet?
Du kan følge med siste oppdateringer på Facebook gruppen.
Flott - takk!