Diskusjon Triggere Porteføljer

Hong Kong - Nyhetstråd ifbm pågående protester

De fleste har vel fått det med seg og flere av oss følger nok med. Like greit å lage egen tråd for å samle alt på en plass.

Det ruller stadig flere kinesiske militære kjøretøy inn i Shenzhen, en Kinesisk naboby til Hong Kong. https://twitter.com/AlexandreKrausz/status/1160947525442056193

2 Likes

Da fylles flyplassen opp igjen, https://twitter.com/WeiDuCNA/status/1161197327182254080

Å der var flyplassen stengt for andre dag på rad, https://twitter.com/AP/status/1161210350152409089

HK airport stengt for andre dagen på rad…

Vil en eventuell militær reaksjon fra Kina bli deres bane? Slik som Berlinmuren ble for Sovjetunionen?

Kina er et mye sterkere samfunn enn hva Sovjet anno 1990 var.

Så nei, det kommer nok ikke til å skje.

Enig, men Kina er i strid med ALLE naboene sine. De har flere “problem” regioner. Og de har en handelskrig med USA som mangler sidestykke…

Kan bli morro :smiley:

Hong Kong er en av de beste/mest spennende byene i verden. En unik historie og en fantastisk blanding av øst og vest. Håper at Kina ikke ødelegger byen.

1 Like

Missforstå meg rett, er helt enig at man ikke kan sammenligne Kina med Sovjet. Og med Kina så mener jeg kommunist partiet.

Flere Kinesiske banker har problemer og har fått bailout den siste tiden og de har som Evil er inne på en god porsjon med problemer internt og eksternt.

En militær aksjon i HK kan fort løpe løpsk og ut av kontroll. Skulle Kina gi etter protestene så vil dette kunne være med å fyre opp stemningen internt i republikken. Noe som igjen vil kunne få samme betydning som Berlinmurensfall.

MEN, det er jo så ufattelig mange veier dette kan spille seg ut på at det er umulig å spå noe som helst.

1 Like

Knuser de opptøyene i HK med mye vold. Kan det fort motivere opprørske krefter i Kina til Vold mot myndighetene. En mulighet USA nok ikke vil la gå ifra seg.

1 Like

Nettopp! Kommunist partiet er må nok løse denne folken på særdeles elegant vis for å slippe klar. Å som du er inne på, Kina har flere uvenner som garantert ser seg tjent med være med å fyre opp stemningen. Hverken Taiwan, Japan eller USA lar denne sjansen gå fra dem.

Opprørske krefter i Kina? Hvis det finnes noen slike så er de lenket fast i en kjeller inne i et fjell.

1 Like

Begynn å lese her. Noen millioner er i " educational camps".

Den interne uroen i Kina er større enn Beijing liker å gi inntrykk av.

Kina lovte å la HK fortsette med å styre mer eller mindre på samme måte i 50 år etter at de fikk HK tilbake i 1997. Kina har alt å tape på en større konfrontasjon her. Hele verden følger med.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-08-13/u-s-delays-10-tariffs-on-china-imports-including-phones-toys?srnd=premium-europe

By granting a grace period for everyday items like phones and toys, the U.S. concession appears designed to avoid any disruption or price increases for American consumers heading into the final four months of the year – from back-to-school purchases to Christmas shopping. Any goods imported for holiday sales would need to arrive several weeks before Dec. 15.


Så … eskalering i hong kong og usa holder seg unna ?

1 Like

Anbegaler å følge denne. https://twitter.com/globaltimesnews Det er en kinesisk styrt avis. Skikkelig fake news propaganda. Men litt morsom ;D

1 Like