Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Inseanergy

Tenkte vi kunne legge inn alt av info her om Inseaenergy.
Virker som at det var en del på dette forumet som blant annet deltok i Emmisjonen i Desember/Januar 2021/22 der de hentet 30 millioner via Folkeinnvest. Der de verdsatte selskapet til kun 15 Mill føt emmisjonen.

Kort om Inseaenergy: De produserer Solcellepaneler til havnæringen, og gjenbruker merder som ellers hadde blitt destruert eller sendt til resirkulering.

Selskapet startet opp i 2020, og fikk sin første ordre fra Gadus Group i August/September i år.
og nr 2 tidlig i November fra Bjørøya.

4 Likes

Oceansun saksøker vel disse pga brudd på patenter

1 Like

TU skriver om dette, spennende å se om det fører frem eller om OSUN bare er bitre for at insea har vært lurere/flinkere enn dem.

Ja blir spennende hva son skjer. Men er det ikke slik at i det du søker om å patetisere et produkt så sjekket vel de som behandler søknaden dette i forkant vil jeg tro?
Inseaenergy fikk sin patent innvilget i Februar 2021

Det er ingen ting som tyder på at de har vært flinkere. Osun samarbeider med verdens største solparkoperatør SPIC og går for storskala. Inseanergy er et bakgårdsfirma som skal elektrifisere fiskeoppdrett.

1 Like

Kun tiden vil vise hva som skjer. Ocean Sun ble stiftet i 2016, mens Inseanergy ble stiftet i 2019.
Man må starte et sted og Inseaenergy fokuserer først på det norske markedet før de bestemmer seg å ekspandere. Det er aldri en god ide å satse utenlands før du har prøvd teknologien i landet ditt over lengre tid. Husk også at markedsføring er noe som koster en del.

Men skjønner godt at Ocean Sun føler ser truet av konkurranse. Regnskapet dems er ikke særlig mye å skryte av :sweat_smile:

Eiersiden i inseaenergy er blant annet også eiere i Hofseth fiskeanlegg og da er det grei vei til pilotprosjekt

1 Like

Er ikke det bare enda en pilot som tar x antall år uten at selskapet har inntekter? Synes ikke du skal kalle det et bakgårdsfirma, de starter med sin nisje, og med mindre grunnrenteskatten spolerer, så er det virkelig genialt.

Noen som har TU? Hva trigger at OSUN går til sak først nå? Inseanergy meldte jo om at OSUN kunne finne på å gjøre det når de hadde emi i januar i fjor, men var ikke stresset overhodet.

Edit: jeg har ikke noe imot OSUN, bare synes det virker som ting går forferdelig tregt i det selskapet.

1 Like

Egentlig veldig genialt å ha eiere som kan enten introdusere et produkt til sitt “eget selskap” og samtidig ha større glede av å Teste noe ut da de til slutt “uansett” vil få noe ut av det.

Er viktig med alle typer aksjonærere. Småsparere er viktig for blant annet av notering av et selskap på børsen. Dette da det er et krav til at det er så så mange eiere

Bra med litt internasjonal oppmerksomhet

1 Like

Publisert 04.01.2023

CEO Kari-Elin Hildre “Inseanergy CEO Kari-Elin Hildre told pv magazine that the company recently installed a 290 kW floater with a diameter of 51 meters at a salmon farm in Krakholmen, Norway. Its first commercial installation was a 160 kW floater for cod-farming specialist Gadus Group.”

1 Like

Sterkt! Uten tvil et spennende selskap å følge framover.

1 Like

16.01.2023
AKVA Group er verdens største produsent av utstyr til oppdrettsnæringen

1 Like

Selskapet er nå før emisjon verdsatt til 139 millioner

1 Like

Var ikke markedsverdien på 45 millioner etter folkeinvest emisjonen?

1 Like

Stemmer, var verdsatt så lite som 15 mill før emmisjonen, og de hentet 30 mill.
Tenker de valgte å versette seg så lite for å kunne garantere at emmisjonen ble fulltegnet med 30 mill. Rundt 20 mill ble hentet på få før emisjonen ble hentet og resten på ca 3-4 dager.

Skal de ha ny emisjon nå? Til hvilken pris i så fall? Har ikke tilgang til artikkelen

De fikk fullmakt i GF i desember om å utstede inntil 185 000 nye aksjer, og ser ut til at neste kapitalinnhenting skal skje via folkeinvest den også.

Er det mange her som deltok på forrige? Selv tok jeg en post. Og kommer nok til å fylle på i neste emisjon også, caset er sterkt, lett å skjønne, med produkt som virker å ha god aksept i markedet. Krysser av alle mine bokser for et spennende startup.

2 Likes

Fikk kjøpt en post sist gang, og blir nok å fylle på igjen her😀
Har en følelse på at dette selskapet vil bli kjøpt opp.

1 Like

Det tror jeg også, tipper de blir kjøpt opp før en eventuell notering.

1 Like