Nei, i det tilfellet det er veldig lite skjevfordeling så vil statistiske beregninger fortelle at det ikke er så sannsynlig at det vil gjelder over tid i en større gruppe. @polygon @Boblegutten har laget flere beregninger som kan hjelpe med å forklare hvordan det burde se ut for at det skal være skikkelig tyngde bak resultatene i en “så liten studie”.
Henviser til innleggene til @polygon som du finner på fundamentaltråden. Jeg mener han har beregnet seg fram til at dersom 41 astronauter av 70 har Nikesko og 29 har Air Jordans, så burde resultatet bære en slik tyngde at det vil være statistisk signifikant. Men her spiller det også inn når de kommer seg over, ikke bare rekkefølgen.
Da det ble bestemt av NASA at astronauter skulle bruke Nikesko var det på bakgrunn av studier gjort mellom astronauter med Nikesko og astronauter med Crocs. Fra den studien har man eksempler på hvor lang tid det tok (med datidens solvindforhold) for Nike-astronautene å gli over til den andre romstasjonen. De tallene kan man bruke til å beregne hvor lang tid Nike-astronautene i denne studien vil bruke, men man må være obs på at solvinden nå kan være både sterkere og svakere og på den måten vil gruppen oppføre seg litt annerledes.
Man bruker altså disse tidligere dataene til å beregne hvor lang tid det burde ta før 70stk med sko har kommet seg over, og da skjønner man at dersom noen av disse 70 bruker ekstra lang tid (de med Air Jordans) så vil nødvendigvis hele studien ta lenger tid, fordi halvparten bruker lenger tid. Men så kommer dette med solvinder og gjør det hele litt usikkert igjen, slik at det beste man kan peke på er sannsynligheter.