Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Kommer det et børskrakk i 2019?

Peter Hermanrud er klar i sin tale og spår et børskrakk i løpet av 2019

Post gjerne innholdet i artiklene her, ellers blir dette bare markedsføring :wink:

7 Likes

OK. :slight_smile: Herved følger innholdet i artikkelen i sin helhet:

Oslo Børs har hatt en god start på det nye året, og la på seg nye 2,6% på fredag. Ifølge Peter Hermanrud, sjefsstrateg i Sparebank1 Markets, er dette sannsynligvis et «suckers rally». Han ser høy risiko for Oslo Børs i 2019, og mener at det er sannsynlig med et børskrakk. På www.StockTalk.no kan man lese hans siste analyse. En av våre skribenter tolker denne slik:

«Det som er hovedpoenget til Hermanrud er at fra børsen har vært priset til P/B (pris/bok) 2,1 til krakket skal være fullbyrdet så går det normalt maksimum 15 måneder. Pris/bok hadde dette nivået da Oslo Børs toppet ut 25. september 2018 på 946 poeng. Hvis vi så legger til 15 måneder så dekker vi hele 2019.

Det holdes åpent om det blir et større børskrakk (fra toppen) på over 50% eller 30-40%. Hermanrud antar det er mest sannsynlig med sistnevnte alternativ i dette tilfelle, og således kan markedet fort falle rundt regnet 20% til før krakket eventuelt er ferdig. Kjapp hoderegning tilsier et fall i hvert fall ned til rundt 660 punkter for OSEBX. Det er fortsatt et stykke ned dit.

Hva som trigger krakkets siste bølge er helt åpent. Makrobildet nå viser skyer i horisonten, men er langt fra katastrofalt. Ifølge Hermansrund P/B-modell er det tilstrekkelig at økonomien har passert høykonjunkturen for å utløse fallet. Det er som sagt ikke nødvendig med resesjon.»

  • edit, fjernet reklame
5 Likes

Nå som de såkalte “ekspertene” har begynt å spå et børskrakk så er nok faren over inntil videre.

3 Likes

“Diskuter enkeltaksjer og verdens børser på www.StockTalk.no - Norges eldste og beste diskusjonsforum for aksjer.”

Kanskje det eldste, men ikke det beste :wink::sunglasses:

Han får vel rett en eller annen gang :joy:

11 Likes

StockTalk har eksistert siden 1998 - og er dermed de eldste diskusjonsforumet for aksjer i Norge. Hegnar Online kom med første versjon av sitt diskusjonsforum i 1999.

Helt enig i at man kan diskutere hvem som er best. :smiley:

1 Like

2 Likes