Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

KryptovalutaGuiden Del 1 for nybegynnere

Den siste tiden har det vært stort fokus på Kryptovaluta og den elleville utviklingen den har hatt. Flere har vært nysjerrige så her kommer det en liten Guide serie.
Serien består av 3 deler.

KryptovalutaGuiden Del 1 for nybegynnere

KryptovalutaGuiden Del 2 for den mer erfarne

KryptovalutaGuiden Del 3 for Eksperten

Les gjerne også guiden rundt kryptovaluta lommebøker.

Hva er en kryptovaluta lommebok?

Disclaimer
Spekuluering i kryptovaluta kan medføre stor risiko for tap av hele porteføljen. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Denne guiden bruker i stor grad affiliates linker som gir en bonus til den som bruker den samt forfatter av guiden. Faktafeil kan forekomme.

Guiden er Skrevet av Erlend Arnøy, Januar 2021.

De siste ukene av 2020 og frem til nå i 2021 har vi sett en hel ekstrem utvikling blant flere krypto valutaer. Bitcoin har nådd All Time High, mens Ethereum har pushet høyder man ikke har sett å lang tid. Samtidig har flere og flere selskaper og fond bestemt seg for å investere i kryptovaluta.

Mange personer har de siste ukene tenkt, burde jeg investere i kryptovaluta og er det trygt. Målet med denne guiden er å hjelpe deg å komme igang, det har skjedd veldig mye på børsen de siste årene og kryptovaluta er mye mer tilgjengelig enn det var tidligere.
I Norge har det også skjedd mye, det viktigste er at Finanstilsynet har kommet på banen og at vi nå har flere børser som er godkjent av Finanstilsynet i Norge.

Konsesjonen hos Finanstilsynet kalles “tjenestetilbyder for veksling og oppbevaring av virtuell valuta” Og man kan til enhver tid søke opp hvem som har godkjenning via denne linken.
Rapporter - Finanstilsynet.no

I del 1 av guiden prater vi bare om Norske aktører. Vi kommer tilbake til utenlandske aktører i del 2.

Første Børs ut er MiraiEx som er blitt manges favoritt. MiraiEx gir en velkomstbonus og tilbyr også et veldig solid verveprogram. De har iløpet av kort tid blitt en av den største børsen i Norge og de er aktive både på Tekinvestor og Twitter hvor de prater med brukere og tar imot nye forslag.

https://miraiex.com

Hele registreringen gjøres med VIPPS og BankID og er over på et par minutter.

For å kjøpe Krypto kan man enten bruke den enkle varianten på hovedsiden.

image

Fyll inn ønsket mengde krypto eller ønsket mengde penger man vil bruke. Og trykk forhåndsvis kjøp. Dette er enklest handel men ikke best pris.

For å få best pris må man inn på “avansert handel”. Og Du vil få opp følgende bilde.

Og vipps så er du eier av Kryptovaluta.

Avgiftene på MiraiEx er 0,5%. Og man kan handle BTC, ETH, Dai, XRP og Litecoin
Avhengig av handel får man også kickback hvor deler av handelsavgiften man har betalt betales tilbake.

Børs nr 2 Norwegian Block Exchange (nbx.com)

Denne børsen fløy høyt på vanlig børs når den ble notert tidligere iår, men har opplevd langt mindre vekst enn nr 1. på listen. De tilbyr heller ikke et verveprogram eller “trinnløs” registrering med Vipps og BankID.

Avgiftene for handel på NBX er 0,5% og de tilbyr handel i BTC, ETH og USD Coin.

Børs nr 3 ut er Bitnord | Kjøp og salg av kryptovaluta

BitNord er en mindre børs som tilbyr handel i BTC, ETH og Litecoin. Merk at alle innskudd omgjøres til Stable NOK ( en kryptovaluta utviklet av Bitnord). Avgifter er 1%.

Alle børsene over lager digital lommebok til deg og kryptovalutaen er oppbevart hos dem. I del 2 av guiden skal gå over hvordan man lager digital Lommebok, Hvordan den funker samt prate litt mer om de andre norske børsene som krever at du har en lommebok for å handle.

5 Likes

Kommentarer og innspill er velkomne.

Kan man gire der eller bare 1-1 ?

Kun 1:1

Giring, gambling og casino spill kommer i del 3.

Som jeg kanskje skriver ikveld eller imorgen.

Kaupangkrypto kan også nevnes da de har et veldig godt utvalg av kryptovaluta. De har også enkel BankID registrering. Husker ikke helt hvordan jeg betalte når jeg brukte de, men det var i hvert fall raskt og enkelt og nanoen var overført til min private wallet neste virkedag.

1 Like

Den kommer i del 2. Krever at du har egen wallet. og det prater vi om i del2.

1 Like