Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Norse Atlantic Airways - Småprat

Nytt flyselskap som kommer på Euronext Growth:

Det er fortsatt mulig å være med på IPO hos Arctic og Pareto…

Her er investorpresentasjonen:
210324 - Norse Atlantic - Investor Presentation - FINAL.pdf (1,7 MB)

Er det flere igjen som er villige til å tape penger på fly? eller er det de samme som har tapt familiearven i NAS som stiller opp igjen?

3 Likes

Ja det er jo risiko i alle aksjer også gaming @Evilfreud, feks. Starbreeze og Funcom har jo gått på en del smeller.

Etter Covid kommer flybransjen sannsynligvis tilbake igjen. Da kan det være lurt å ta en bet på de beste selskapene. Dvs. de uten gjeld og høye kostnader, til lønn, pensjon og gamle fly med høye drivstoff utgifter.

Norse flyr med nye Dreamlinere som er kvitt barnesykdommene som Norwegian hadde i begynnelsen, til lave leasing priser.

Men vi kan vel ihvertfall være enige om en ting Evil, at det er positivt for Norge med et flyselskap med norsk besetning som vil fly langdistanse til USA og Asia/Australia…

Norse Atlantic,er de like “fleksible” som flyr der de bare leaser flyene sine,og har piloter og flyvertinner som ringevikarer?

Ja det er tilnærmet likt, er mesteparten gamle NAS og SAS folk, de virker å ha en «vanntett» forretningsmodell. De satser på en «forsiktig» vekst med leasing der de unngår gjeld og store utgifter. De kommer feks. ikke til å «hedge» drivstoff prisen…

For å være ærlig er jeg usikker om Norse Atlantic Airways er positivt for Norge. Norwegian var egentlig bare Norsk i navnet. Og jeg tviler jo litt på om de kommer til å gjøre ting veldig Norsk i det nye selskapet.

At folk vil kaste penger etter og håpe på gevinst er fint. Å sammenligne det med gaming som har gitt noen av de sykeste avkastningene de siste 10årene blir litt rart, spesielt siden flybransjen har vært et blødene pulsår de siste 20?

1 Like

Det er så mange nasjoner som ser seg tjent med flyselskaper av politiske hensyn at det fort er meningsløst å ta ett veddemål på enkeltselskaper som skal utkonkurrere dem, all den stund de fort konkurrerer mot selskaper som blir subsidiert av hjemnasjonene sine, eller har inntektene på andre ruter (lokalt i hjemlandet, subsidiert av staten der de hører hjemme).

“Det handler jo om arbeidsplasser” eller distriktspolitikk eller annet … det meste annet enn fri konkurranse i hvert fall.

Men bare å satse for de som har troa. Mulig man har funnet noen ruter uten sterk konkurranse… heh.

Blir litt som NAS, med mindre gjeld, men uten det lukrative Norske markedet. Går nok bra :stuck_out_tongue:

2 Likes

tøff start…

Ett spark i ballene før bjella har ringt…

1 Like

vi har da Flyr, :man_shrugging:

1 Like

https://newsweb.oslobors.no/message/528991

Det er mulig å kjøpe Norse hos Pareto nå for 21 kroner i gråmarkedet (IPO kurs er 20):
If issued | Pareto Securities

E24: «Prisen per aksje er satt til 20 kroner per stykk.

I tillegg til hovedemisjonen på 150 millioner dollar, åpnes det for at meglerhusene kan selge flere aksjer i en såkalt «over-allotment»-opsjon på inntil 15 millioner dollar eller 125 millioner kroner.

Legger man dette på toppen av de rundt 150 og 20 millioner dollarene som hentes initielt, er man altså oppe i om lag 1,6 milliarder i frisk kapital.»

Mulig pump and dump? Flyr aksjen er hot og det kan vel tenkes at med Bjørn Kjos som frontfigur vil vi se en grei økning fra start?