Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Novelda - nytt norsk semiconductor /sensor selskap

Skal forsøke å skrive litt mer ved anledning, men NOVELDA kan se ut til å bli en spennende start-up. Deres UWB (ultra wideband radar) sensor ser veldig spennende ut. Selskapet hadde en emisjon før jul - 21, og fikk vel til og med Folketrygdfondet og flere andre solide investorer med seg.
Selskapet har fått støtte av Innovasjon Norge og de har nettopp lagt ut denne artikkelen:

En sensor i verdensklasse

Med revolusjonerende radarteknologi har NOVELDA utviklet en av verdens mest følsomme sensorer. Chipen på tre ganger tre millimeter kan brukes til alt fra å måle pustebevegelser hos en baby til å spare inn enorme mengder strøm fra laptoper og lys.

Kan ta med dette avsnittet fra artikkelen også som er utrolig bullish:

Lenovo på kundelisten

I dag har det blitt til en chip på tre ganger tre millimeter som enkelt kan integreres i alt fra forbrukerelektronikk til smart home-produkter, strømsensorer og søvnovervåking.

– Hele clouet er at vi har klart å lage en sensor som både er pålitelig og presis, samtidig som den er liten og billig og derfor enkelt kan skaleres opp, sier Hagem.

Det har gjort teknologien ettertraktet. I 2019 ble NOVELDAs sensor lansert i produktet «True Presence» av det tyske selskapet Steinel. Sensoren regnes for å være verdens mest pålitelige bevegelsessensor for regulering av luft, lys og varme.

I 2021 kom det største kommersielle gjennombruddet til selskapet så langt, da verdens største PC-produsent Lenovo lanserte sensoren i seks laptoper i ThinkPad-serien.

– Det er stor forskjell på å få teknologien evaluert til å bli lansert i en million enheter. Å utvikle en demo er ti prosent av jobben, mens nitti prosent er validering og produksjon. Å få Lenovo som kunde er derfor veldig stort for oss, sier Hagem.

4 Likes

Meget spændende med Novelda og har fulgt dem i et stykke, men vi skal huske på at når der står at de er verdens bedste sensor, så er det noget de selv påstår.

De har en 2milliard vurdering og de stræber efter en omsætning på 500mill nok i 2024. Ret vildt med 2 milliard mcap hvis man sammenligner dem med deres konkurrent, Elabs, som har lignende mcap men langt flere kunder mm. Kan ikke se hvorfor man skulle vælge at investere i Novelda fremfor Elabs.

Når de skriver at de er i Lenovo så er det kun meget High-end low volume produkter.

2 Likes

Jeg tror ikke man nødvendigvis skal sette dette selskapet opp mot ELABS, deres produkter kan nok leve side om side i markedet. Jeg har aksjer i begge og har tro på begge selv.

Hvordan har du fået købt Novelda? De er ikke børsnoteret endnu?

Carnegie og Arctic gjorde vel siste emisjon sammen, så aksjen omsettes OTC hos de meglerne.

Hvor mye hentet de og hva er prisingen?

De hentet 400 MNOK (hvorav Alfred Berg og Folketrygden tok 100 MNOK hver) og var verdsatt til 1.100 MNOK pre-money om jeg husker riktig. Kurs var 825,- pr aksje.

2 Likes

Vet du hvordan den prisingen er i forhold til tidligere emisjoner? Regner med et bra byks oppover?

Emisjon i desember 2020 var på 800,- og så var det 825,- nå i desember 2021. Tror de to største i emisjonen presset kursen godt ned, også hadde vel klimaet for emisjoner også kjølnet i desember -21.

1 Like