Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Osebx billigste aksje?

På tide å få en oversikt over Osebx mest attraktive prisede aksjer. Hvilke aksjer har høyest potensiale til å gå doble seg, eller gå 10 gangern?

3 Likes

Avhenger av tidshorisont. Ta Desert Control hvis teknologi kan minske vannforbruket tilknyttet bl.a jordbruk i ørkenlignende områder med oppimot 50% og samtidig signifikant øke kvaliteten på vekstene. Lite attraktiv den nærmeste måneden++(tilsynelatende), men kan bli eksplosiv utover 2024. I en unik posisjon globalt, med en fungerende quick-fix teknologi for å kunne dyrke mer og forbruke mindre (vann) i en verden som skriker etter nettopp dette. Med synkende grunnvann og en sterkt økende global befolkning som bakteppe.

Det som gjenstår er å bevise at forretningsmodellen er liv laget. Lite tyder etter mitt syn på det motsatte, med den første storskalakontrakten i USA (anslagsvis størrelsesorden ± 50 mill NOK) forventet å være i boks ved årsskiftet. Er fundet frem til selskapet guider å være cash positive (H1 2025).

Shelf Drilling må være et av børsens billigste på 2024-estimater.

Syntes poLight er et veldig spennende selskap. Fløy høyt på børsen vinteren 2021 pga alt for høye forventninger på kort sikt, men etter 2 1/2 år med “ting tar tid”, to emisjoner, og generelt dårlig makro, har kursen falt betraktelig. Om det er billig nå eller ikke får andre vurdere, men potensialet til deres TLens-linseteknologi (og TWedge som er under utvikling) er enormt. Kan bli en nøkkelkomponent i AR/VR-briller som flere store selskapene kaster uhorvelig med penger inn i, med Apple og Meta i spissen, samt en haug andre selskaper.

I tillegg er de involvert i mange andre vertikaler, med mobiltelefon (selfiekamera) som deres største satsningsområde. Ellers er det medical, barcode/industrial ++, og det siste er at automotive (bilindustrien) viser interesse for TLens som kamera i biler. Dette sannsynligvis pga behovet for økt kvalitet i kamerateknologien i biler om man skal få selvkjørende biler på sikt.

Fun fact om medical, er at Moser-ekteparet som vant nobelpris for forskning på hjerneaktivitet hos mus, har tatt i bruk TLens i sitt mikroskop, med svært gode resultater. Dette har ført til mange bestillinger fra laboratorier rundt i verden. Så at TLens er topp kvalitet og unikt innen linseteknologien er ubestridt.

poLight sitt problem er at det har tatt lang tid å vise til særlig økte inntekter, derav to emisjoner. Inntektene har økt sakte men sikkert, men ikke så fort som man kunne ønske. Det er forventet at disse vil øke videre, men hvor fort er ikke godt å si.

Mtp triggere framover så er det bekreftet at TLens er brukt i en AR-brille hos Vuzix som heter “Shield”. Denne kan børsmeldes når som helst. Det samme med et engangs-endoskopi produkt som heter Saberscope hos selskapet Xenocor. Men det største er uten tvil diskusjonen om poLight leverer TLens til Apple sitt “Apple Vision Pro” AR/VR-brille. Om poLight lander et samarbed med Apple, som potensielt også kan videreføres til Apple-mobiltelefoner, så vil det være enormt. Apple Vision Pro er forventet lansert i starten av 2024, og er man inne der så bør det kunne forventes en børsmelding på en relativt stor bestilling innen “kort” tid (selv om dette med hva som børsmeldes ikke er 100% lett å forstå seg på).

En siste ting er emisjonen som ble gjennomført nå i mai. Siden den gang har den største eksterne garantisten solgt aksjer, totalt 5% av selskapet, noe som har tatt lang tid å absorbere av de langsiktige mindre aksjonærene. Når dette salget er ferdig er ikke 100% sikkert, men antall aksjer solgt begynner å nærme seg antall aksjer tildelt i emisjonen, noe som kan tyde på at dette snart er over. Historisk har man fått en opptur etter diverse nedsalg, og etter dumping av aksjer etter emisjoner er ferdig.

De som er interessert i hvordan teknologien fungerer, markedspotensialet osv, kan ta en kikk på polight sin hjemmeside.

3 Likes

Desert Control er vel priset til p/s på? 100? 150?

Allerede priset til perfeksjon. At alt skal falle på plass, og at de kan starte å tjene penger uten videre kapitalinnsprøytning.

Nordic mining?

Bw offshore er vel relativt billig, den vandrer mellom 23-30kr og har gjort det lenge.

2 Likes

:trophy: til rayman bwo er eneste selskap så langt som faktisk er en del av osebx indexen.

2 Likes

SAS aksjen er den billigste, -den koster bare 5 øre :+1:

1 Like

Regner du nå helt seriøst P/S utifra pilot inntektene til desert (altså samples). Og legger det til grunnlag for å påstå at de er priset til perfeksjon? Jeg tror ikke det jeg hører, men om dette er konsensus, så skjønner jeg mer av at kursen ligger der den ligger. De må få kontrakter ut av pilotene, men gjør de det, så vil du få deg en overraskelse. For her har du ikke sett på selskapet fundamentalt, men kun sett på regnskapet og dagens inntekt.:slight_smile:

Når man har 0 kommersielle avtaler og 0 innsikt i eventuell lønnsomhet på avtaler som kanskje kommer, så må man kunne påpeke at et selskap som lever av emisjoner på ubestemt tid ikke er BILLIGSTE selskap på børs :+1:
Når et selskap prises til p/s over 100, så er de per definisjon priset til at alt skal gå smertefritt.

Du sier selv de må få kontrakter, og jeg er helt enig. Ønsker DC alt godt, stilig teknologi. Liker også sjefen, virker veldig “på”.

2 Likes

Du kan ikke prise et vekstselskap uten inntekter etter P/S, det som et råd om du bruker kun denne faktoren generelt når du ser på vekstselskaper. Om de ikke får kontrakter så er de grisedyre. P/S skal brukes som en mulig indikasjon på aksjens pris i forhold til potensielle inntekter, dette stemmer ikke i dette tilfellet, pga dagens inntekter kommer fra pilots/samples. Så man må se på flere parametere.

Haha. Godt poeng, meeeeeen…

Jeg tenker Photocure og Ultimo er svært spennende for tiden. Bra oppsidepotensialet hvis det meste klaffer.

Vi får høre hva @Kaisovski sier, etter han har regnet ut P/S.

Må ikke ta det personlig​:joy: Vi er bare uenige :+1:

Det er masse innsikt i forventet lønnsomhet, en hel drøss med piloter som er i ferd med å bli til større kommersielle avtaler, enormt internasjonalt omdømme til et start-up å være.
Personlig mener jeg at man ikke har evner til å tenke selv hvis man ikke ser at dette er et av Oslo Børs mest spennende selskaper.
Kan anbefale de som er interesserte i aksjen eller vil lære mer til å ta en titt på denne:

Her adresseres alt i fra verdens vannmangel (behov) til ambisjonene til Desert Control. (potensial)
En fin plass å starte :wink:

Vekstselskap som er billig idag hvis de får til alt de ønsker, er ikke desert control da per def et dyrt selskap frem til første kontrakt med litt juice i er på bordet og man videre får muligheten til å regne på inntekter?

Med en slik logikk er jo alle vekstselskaper billige, det blir jo ikke rett.

Er det ikke litt enklere utgangspunkt å nevne selskap som er billige ut fra kvalitet på drift/marginer, pris i forhold til gjeld/eiendeler og verdsettelse mot peers? Da forenkles vertfall diskusjonen en del slik man slipper et octagon her inne også.

1 Like

Spøker bare:) men du mener fortsatt at man kan bruke P/S til å prise en aksje som desert og lignende selskaper? For ja, da er vi ikke bare uenige, da har du misforstått bruk av P/S.

gjelder ikke dette egentlig alle selskaper?
de billigste selskapene har gjerne 2000 P/E
nettopp fordi det er forventet at de skal ta enorme skritt, de fleste suksess historier starter slik.
Det ble spurt om 10doblingskandidater, da er nettopp dette en perfekt kandidat.
Når det er vanskelig å regne hjem et selskap så må man se nærmere på hva slags produkt selskapet leverer, sant? Produktet er klart, validert, og behovet for vann og ørkenspredning er vår tids største utfordring i følge FN.
Det er egentlig ganske grunnleggende supply and demand logikk.

1 Like