Det er vel ikke noe problem å gi amphinex systemisk før operasjonen og så virkemiddelet og lys under operasjonen?
Det har du sikkert helt rett i!
I och med ischemin i infarktområdet borde det kanske hamna mindre amphinex i området jämfört med normalt vaskulariserade områden på grund av försämrat blodflöde. Kanske räcker systemiska administration pre-op?
Tänker att det kanske därför kan injiceras lokalt i början av operationen tillsammans med Astras AZD8601 och i slutet av operationen belysa infarktområdet.
Og man har altså 45 minutter mellom der?
Det er altså først og fremst AstraZeneca sin medisin, ikke Modernas - hence the AZD
Man har längre än så.
Från Mayo Clinic:
Coronary bypass surgery generally takes between three and six hours and requires general anesthesia. The number of bypasses you need depends on where in your heart and how severe your blockages are.
Beroende på hur länge hjärtat är “frånkopplat” man har tid att injicera både mRNA och Amphinex och få det in i endosomerna och sedan belysa dem för att få ut dem i cytosolen under operationen som jag tolkar det med operationstiden, tiden för molekylerna att tas upp och sedan släppas ut.
Endocytosen går olika snabbt i olika celler, vet inte exakt hur det ser ut i hjärtat, har för mig att Bergh nämnde nått om endotelcellerna o Radium 104, ska lyssna igen.
@Smania får gärna rätta ev. felaktigheter.
Nå skjønner jeg at du helst skulle fått hørt med en thoraxkirurg, og ikke en blivende kardiolog, men jeg skal gjøre mitt beste.
CABG/ACB-operasjon varer flere timer, kanskje 2-4 t når det går knirkefritt, men kanskje bare 1-2timer brukes til kirurgi direkte på hjertet. Nå er jeg ikke thoraxkirurg, så jeg skal ikke gå for mye inn på det operasjonstekniske. Prinsipielt er det ikke noe problematisk å sette injeksjonene i starten av kardioplegien. Man ønsker å sette nåler inn i hjertet når det står i ro, og derfor gjøres det etter kardioplegi er startet og hjertet står i ro. Så har man et vindu på kanskje 60 min eller mer før man skal lukke, og belysning må være gjort.
Problemet her er at kardioplegi induserer en lavere metabolisme hos hjerteceller, tid uten oksygen. Hjertet må jo stå i ro for at man kan sette mange injeksjoner inn i det. For å stoppe hjertet, kardioplegi, så brukes ulike løsninger, og ofte kjøles hjertet ned. Poenget er at hjertet skal tåle lang tid, timer, uten ekstra oksygen. I en slik tilstand vil sannsynligvis ikke endocytosen være lik slik den er i en normaltilstand, siden endocytose er energikrevende, og hjertet under kardioplegi er i en spesiell tilstand med lav metabolisme. Man kan derfor ikke forvente at opptak i cellene vil være tilstrekkelig til at det er noe poeng å belyse, selv etter 1 time. Jeg har derfor ikke noe tro på PCI ved åpen hjertekirurgi og bruk av kardioplegi.
Men dette er såklart gjetting fra min side. Hypotesen kan vel fint testes ut i en av AZs lab’er med dyrehjerter…
Takk for en milevis tilstrekkelig kvalifisert gjetning!
Men da er kanskje @busk1 sitt forslag om systemisk administrasjon noen timer før likevel en mulighet? Om pasienten lever, så går det jo nødvendigvis en del blod gjennom kranspulsårene?
Siden AZD-8601 er mRNA så må den vel inn i cellene for å virke? Kommer den inn på en annen måte enn ved endocytose? Hvis den må bruke endocytose for å trenge inn så kommer de altså til å mislykkes om argumentet ditt holder. I motsatt fall så kan kanskje PCI hjelpe med å forsterke opptaket.
Uten PCI så skjer det vel etter operasjon.
Ja, det kan hende at det de injiserer blir i vevet lenge nok til at hjertet kommer igang. Godt poeng. Jeg vet ikke.
Passer kanskje bedre her
@Investor med et vanvittig spennende funn på chatten! Det graves godt om dagen!
Skulle tror et innovativt BP vil finne pci/sci teknologien spennende før eller siden om ikke AZ agerer nå snart.
Ultrasonic Activation of the Sonosensitizer Fimaporfin Enhances the Efficacy…
Activation of sonosensitizers via focused ultrasound, i.e., sonodynamic therapy, has been proposed as an alternative to light-activated photodynamic therapy for the treatment of a number of conditions from cancer to bacterial infections. The use of…
Fimaporfin mediated SCI of BLM significantly increased its efficacy several folds. The values obtained showed a significant degree of synergism of BLM-SCI compared to SDT, FUS activation of BLM or BLM alone. The noninvasive nature of FUS has the potential to lower drug concentrations and the possibility of repetitive fractionated treatment lowering the toxic side effects of chemotherapy. Unlike light-based treatment modalities, SCI is not limited by the poor tissue penetration inherent to light transmission.
SCI (sonochemical internalization) var nytt for meg. Har PCIB også patenter knyttet til denne “belysnings” metoden?
Så TPCS2a reagerer på ultralyd på samme måte som lys?! Har man visst dette lenge? Er det patentert? Får vel stole på det, siden Høgset er hovedforfatter.
Her er det altså en CHEM-applikasjon som er prøvd, men fungerer det for VACC og NAc også? Det er jo flere andre som bruker ultralyd for drug-delivery allerede, så da er det PSen som er det unike.
Her er en “Overview”:
Tenker at dette muligens endrer hele det teknologiske fundamentet for selskapet, og at det burde komme en pressemelding om det?!
Forklar gjerne for lekmenn
Fimaporfin intravenöst preoperativt inför bypass som då endocyteras.
AZD-8601 intraoperativt.
Ultraljud efter operationen när hjärtat är igång och har normal funktion och kunnat ta upp AZD-8601 och släppas ut mha fimaporfin.
Vore kanske en tänkbar lösning efter artikeln ovan?
Ska dubbelkolla hur snabbt AZD koncentrationen sjunker.
@polygon Borde funka för Nac och Vacc då de också bygger på att öppna upp mebranet i endosomerna.
Dette er vel helt nytt for alle. Men jeg antar at energien i ultralyden aktiverer fimaporfin på lik måte som energien i lys.
Det kommer ikke fram at fimaporfin er modifisert/endret på noen måte heller.
Når ble denne artikkelen publisert? Står jo 2018 på forsiden, så merkelig at den skulle ha gått under radaren for alle oss her inne, så lenge.
Husk at det handler om bølgelengder i både lyd og lys…
Mai 2020, blodfersk!
Nå må Pcib få på plass en BP partner og forløse det enorme potensialet som ligger i denne teknologien!
Uten store penger til å aktivere pipelinen så råtner dette på rot.