Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

PCI Biotech - Småprat 4 (PCIB) 1

we probably should give them the benefit of the doubt. It has been 7 months since PW addressed shareholders :roll_eyes:

5 Likes

Får håpe grunnen er at han ikke ønsker å forsnakke seg, og at det kommer noe eksplosivt nå :slight_smile:

2 Likes

Også verdt å huske - i tillegg til de spennende samarbeidspartnerne PCIB nå forsker sammen med - er at de har 30 registrerte patenter innenfor PCI, og bare det siste året er det registrert 5 patenter (trollmannen Høgset er bidragsyter på alle fem). Liten tvil om at PCIB er i en svært god posisjon for å være frontrunner med denne teknologien. Enig med de som tror det kan smelle når som helst - samtidig som tålmodighet fortsatt er påkrevd for å være PCIB-investor… :smiley:

https://patents.justia.com/assignee/pci-biotech-as

22 Likes

Jeg tror mere det handler om, at han kommer til at tale ønsketænkning om noget der ikke er gggggg…great news - så er det bedre at tie

2 Likes

Som om ikke PCIB åpenbart har alt for mange baller i luften allerede, så kan jeg herved presentere FimaLICE!

Prosjekt 15775 - Photolice - A novel Lice control method: hotochemical treatment - Fotolus - Ny lusebekjempelsesmetode: Lysaktiverte kjemikalier- FHF 901689

https://einnsyn.no/saksmappe?id=http%3A%2F%2Fdata.einnsyn.no%2Fnoark4%2FSaksmappe--971349077--565--2021&jid=http%3A%2F%2Fdata.einnsyn.no%2Fnoark4%2FJournalpost--971349077--2021--565--10--2021

Lakselus er et problem ødelegger milliardverdier årlig, så kjør på! Men de går ganske langt ut i spagaten som selskap når de skal forsøke å zappe lus med laser den ene dagen, og selge vaksineteknologi til BP den andre…

31 Likes

Spennende

Behandlinger mot lakselus på oppdrettsfisk har store økonomiske, logistiske og etiske omkostninger. Det er derfor behov for nye effektive avlusingsstrategier med lite velferdspåvirkning på laks. Dette prosjektet foreslår en ny tilnærming som bruker fotokjemisk behandling for å fjerne lakselus. Denne kan optimaliseres til å ha minimal miljøeffekt og implementeres i allerede tilgjengelig infrastruktur, praksis og ressurser. Etter videreutvikling for å skaffe godkjenning for kommersiell bruk, kan denne strategien raskt implementeres. Industripartneren, PCI Biotech AS, har erfaring med design, syntese og utvikling og dokumentasjon av fotosentiserende molekyler for medisinsk bruk, og kan derfor videreføre denne nye strategien til kommersiell bruk.

https://www.fhf.no/prosjekter/prosjektbasen/901689/

29 Likes

…men jeg håper for guds skyld de har fornuft nok til å lage en spin-off som fort som mulig, sånn så dette ikke blir assosiert med det PCIB ellers holder på med.

4 Likes

Støttet av Havforsk med 4,1 mill!

image

29 Likes

Det var litt av en overraskelse. Trodde aldri mine investeringer i laks (Pan Fish, nå Mowi) og biotek (PCIB utfisjonert fra PHO) skulle møtes… løser de problemet med lakselus kommer det en pen pengestrøm derifra også….

11 Likes

I feel so proud that someone has actually looked at this post from last year and started working on a plan :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

You guys voted for it …. :joy::joy:

22 Likes

Syns forøvrig at når PCIB får støtte på 4 mill til et prosjekt burde det være meldt som en børsmelding.

24 Likes
1 Like

PCIB har ikke fått 4 mill i støtte. Det er PCIB og Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering AS (en privat bransjeorganisasjon) som sponser et prosjekt som gjennomføres i regi av Havforskningsinstituttet (et offentlig forskningsinstitutt underlagt Nærings- og fiskeridepartementet). Jeg tipper de 301k som PCIB har bidratt med representerer laser og photosensitizer.

8 Likes

Norske investorer kan fiske næringen! Det skulle ikke forundre meg at dersom PCIB skiller ut denne fisketeknologien i eget selskap vil det kunne få større mcap enn PCIB. Dette er helt rått! Og Norges domene! Men det sier også kanskje hvor «lav» norske investorer verdsetter helserelatert næring!!

PCI FISH FARM ASA here we come😂

5 Likes

Just hope they don’t loose focus :woman_in_lotus_position: while other labs in Far East are researching the technology :nerd_face:

http://www.okayama-u.ac.jp/user/ohtsuki/index-e.html

Prosjektet er delt inn i 3 deler, hvor den første skal teste en rekke lysaktiverte kjemikalier direkte på lakselus for å finne de mest effektive midlene. I andre delen av prosjekter, når et eller noen få forbindelser er valgt, skal disse uttestes i karforsøk på fisk og effekter på fisk og lus kvantifiseres. I den tredje delen av prosjektet skal risikoen for miljømessige konsekvenser ved bruken av lysaktiverte kjemikalier kartlegges. Dette skal både bestå i en risikoanalyse basert på nåværende viten, men også ved praktiske forsøk med behandling av hummer med lysaktiverte kjemikalier.

Milepæler

Prosjekter er organisert i følgende arbeidspakker (AP-er):
AP1: Lysaktiverte kjemikalier med signifikant negativ effekt på lakselus (voksne eller egg) utvalgt.

Vitenskapelig manuskript for AP1.

AP2.1 Potensielle velferdseffekter av lysaktivert kjemikalie behandling kartlagt.

AP2.2 Protokoll for bruk av lysaktivertkjemikaliebehandling til å fjerne lakselus fra fisk.

AP3.1 Risikoanalyse for bruk av lysaktiverte kjemikalier.

AP3.2 Risiko for effekter på andre krepsdyr fra miljøet kartlagt.

10 Likes

Så snart resultater er oppnådd og ferdig analysert vil dette formidles gjennom populærvitenskapelig artikler eller nyhetsartikler i bransjetidsskrift (f.eks. Norsk Fiskeoppdrett , kyst.no, ilaks.no, TheFishSite.no, forsking.no). Dette vil sikre kjapp og direkte kommunikasjon til aktører i industrien og fiskehelseansvarlige. Når resultater er formaliserte vil disse også bli presentert på relevante arbeidsmøter (workshops) og seminarer som Havbruk (Norges forskningsråd), Lakseluskonferansen (FHF), Havbrukskonferansen (Tekna), og vitenskapelige konferanser (European Aquaculture Society, Sea Lice Conference). Rapporter og eventuelle vitenskapelige artikler vil ha åpen tilgang, slik at de er tilgjengelig for et større publikum.

20 Likes

No need to worry. Den første Takashi Ohtsuki siterer i sin siste artikkel er Pål Kristian Selbo, og det de bruker av PS er denne:
https://www.thermofisher.com/order/catalog/product/A10258#/A10258

13 Likes

Hvordan ser du industrialiseringen av dette da i så fall? Patentering er det gjort?

Ikke PCIB sin fotosensitiser i så fall?

PSen er noe lett tilgjengelig som brukes preklinisk. Og er det disse japanerne bruke i det siste de har skrevet om. Var bare for å poengtere at gjengen foran mummi-statuen neppe ligger så fryktelig langt framme.