PW har sagt at de vil presentere high-level resultater på en slik måte at dette ikke ødelegger for en publikasjon. På samme måte som det ble gjort på fimaVacc i 2019.
Så her må vi forvente at det kommer data fra AZ-samarbeidet, ja.
PW har sagt at de vil presentere high-level resultater på en slik måte at dette ikke ødelegger for en publikasjon. På samme måte som det ble gjort på fimaVacc i 2019.
Så her må vi forvente at det kommer data fra AZ-samarbeidet, ja.
Her er noe spennende:
https://register.epo.org/application?number=EP14816141&tab=main
PCIB har en patentsøknad inne som ser ut til å blitt “granted” nå nylig.
Kan dette patentet være relatert til den store elefanten i rommet, fimaVacc studien vi venter på?
Såvidt jeg husker gitt det relativt kort tid fra patentet på fimaChem var’ intended’ til det var ‘granted.’ Som kjent fikk vi da en børsmelding.
Så noe å følge med på dette!
hm… får ta en trader dunk da…
Pci Biotech med aktivitet på linkedin. Moro å se at de nå begynner å poste her og. Utrolig gøy å se. Første gang de poster her. Kan virke som de går i en bedre retning nå i forhold til markedsføringen.
Spennende ja! (alt annet enn stillhet er jo forsåvidt spennende)
Er linken her??? Uhyre spennende!
Fra patentet:
Fra eTheRNA pipeline! :
Naked mRNA !
Vaksine!
MELANOMA!
DRA MEG BAKLENGS INN I FUGLEKASSA!
Fått inn plansjen for konferansen under partnering og. Ronny er tydeligvis på jobb Moro. Nå guffer de på.
ikke for å være noe gledesdreper, men ble ikke samarbeidet med eTheRNA startet i Q4 2016, mens dette patentet har filing date 2014- altså god tid før samarbeidet startet?
For noen eminente gravere! Takk
Melanoma
eTheRNA is developing an mRNA-based vaccine against metastatic melanoma consisting of naked mRNA encoding for TriMix and 5 tumor-associated antigens that is being administered intranodally (injected into the patient’s lymph nodes).
The product has passed the first safety study in melanoma patients after removal of their tumor (an adjuvant setting). This study demonstrated that 5 intranodal administrations of the product was well tolerated and that it has the potential to elicit an immune response. In the current study, the proof-of-concept of the clinical efficacy of the product is being tested in metastatic melanoma patients in combination with the standard of care
anti-PD1 treatment.
HPV+ cancer
eTheRNA is developing an mRNA-based vaccine against HPV+ Head and neck cancer consisting of mRNA encoding for TriMix and E6/E7 antigens packaged in lipid nanoparticles administered intravenously.
Currently, a candidate is being tested in preclinical studies.
Hvis det faktisk skjer noe her er det virkelig stort . Både hva det betyr for validering av PCIB teknologi plattformen og hvilke verdier en generelt ser i biotek innen mRNA. Se artikkel fra Forbes.
Kan være en grunn til at PCIB nettopp begynte samarbeid med eTheRNA. Fordi eTheRNA trengte noe som PCIB hadde fila patent på
håper det
Det er etter alle solemerker et enormt marked og det betyr at behovet er stort . Hvis PCIB og co lykkes med å hjelpe et så stort antall pasienter ville det ha vært en sann glede!!
Utfra publikasjoner, patenter og resultater er det ihvertfall mange muligheter med PCIB teknologien. Om det skjer noe her håper jeg at vi får beskjed om innen kort tid. Men at det jobbes med alternativer for PCIB plattformen synes klart. Skulle gjerne hatt en fasit på dette snart
De vil få noen store krigskasser disse vaksineprodusentene. håper de bruker pengene riktig og kjøper oss opp
Photochemical Strategies Enhancing the Efficacy of Cancer Immunotherapies
Prosjektnummer 2017068
Ansvarlig person Pål Kristian Selbo
Institusjon Oslo universitetssykehus HF
Prosjektkategori Forskerstipend
Helsekategori Cancer
Forskningsaktivitet 5. Treatment Developement
Aktivering av immunsystemet mot kreft ved hjelp av lys
2019
Aggressive og terapiresistente kreftstamceller kan forklare pasienters dårlige respons på kreftbehandling. Hovedmålet med dette prosjektet er å etablere fotomedisinske metoder for å aktivere immunforsvaret til å gå til angrep på kreftstamceller ved enten lysaktivering av kreftvaksiner eller antistoff koblet til kreftlegemidler.
I 2019 og frem til i dag har vi fått godkjent fire publikasjoner. I den ene, et samarbeid med kolleger i USA: MD Anderson Cancer Center (Rosenblum Lab) og Masonic Cancer Center ved Universitetet i Minnesota (Vallera Lab), viser vi design og rekombinant produksjon av et nytt immunotoksin rettet mot stamcellemarkøren CD133. Kombinasjonen av CD133-målstyrt immunotoksin med PCI resulterte i synergi og effektivt drap av CD133-positive kreftceller. I CD133-negative kontrollceller fikk vi ingen forskjell mellom PCI av immunotoksin og PCI av toksin uten CD133-bindende antistoffragment. I en annet arbeid utført i 2019 (i trykk, 2020) viser vi at lysaktivering (fotodynamisk terapi, PDT) av PCI-fotosensitizeren TPCS2a, i motsetning til stråleterapi, er like effektiv i kolorektale kreftceller med høyt uttrykk av kreftstamcellemarkøren aldehyddehyrogenase (ALDH) som i celler med lavt ALDH-uttrykk. Disse resultatene indikerer at ALDH-positive kolorektale kreftceller ikke er resistente mot TPCS2a, noe som styrker PCI-teknologiens bruk mot kreftstamceller. I den tredje publikasjonen (med kolleger her på Avdeling for strålingsbiologi, OUS) viser vi at PCI øker effekten av kreftlegemidlet sunitinib in vitro hvis sunitinib gis etter fotokjemisk eksponering. Gis det samtidig får man fotokjemisk degradering av sunitinib noe som medfører antagonisme. In vivo førte kombinasjonen til dårlig tumorrespons, noe som korrelerte med lavere influks av T-celler inn i tumor sammenlignet med PDT eller sunitinib alene. I den fjerde artikkelen har vi skrevet et review sammen med kolleger ved Universitetssykehuset i Zurich hvor vi oppsumerer PCI teknologien og dets bruk for å øke effekten av immunotoksiner og kreftvaksiner.
2018
Agressive og terapiresistente kreftstamceller kan forklare pasienters dårlige respons på kreftbehandling. Hovedmålet med dette prosjektet er å etablere fotomedisinske metoder for å aktivere immunforsvaret til å gå til angrep på kreftstamceller ved enten lysaktivering av kreftvaksiner eller antistoff koblet til kreftlegemidler.
I 2018 har vi fått publisert tre publikasjoner, hvorav to direkte relevant for dette prosjektet. I den ene, et samarbeid med kolleger ved NTNU og PCI Biotech viser vi direkte bevis på at PCI kraftig stimulerer presentasjon av antigener på MHC-I og at dette medfører til stimulering av antigen-spesifikke cytotoksiske CD8+ T-celler. I den andre publikasjonen, samarbeid med kolleger i USA: Harvard Medical School (Ferrone) og MD Anderson Cancer Center (Rosenblum), viste vi at man kan bruke PCI til å målrette et immunterapeutisk angrep på en svært aggressiv form for brystkreft (TNBC) og ikke-pigmenterte melanomer. Her viste vi også at kjemoterapiresistente melanomer var sensitive for fotokjemisk behandling. Den tredje publikasjonen (med kolleger ved University of Amsterdam) viser vi at PCI øker effekten av antibiotika mot bakterier (inkl. gule stafylokokker) som kan være et problem for kreftpasienter med lokal infeksjon i f.eks. operasjonssår eller sår i hud.
2017
Notorisk terapiresistente kreftstamceller kan forklare at mange pasienter responderer dårlig på kreftbehandling. Hovedmålet med dette prosjektet er å etablere fotomedisinske metoder for å aktivere immunforsvaret til å gå til angrep på kreftstamceller ved enten lysaktivering av kreftvaksiner eller antistoff koblet til kreftlegemidler.
Vi er nå fortsatt i en fase der vi evaluerer forskjellige metoder for isolering av såkalte kreftstamceller. Paralellt med dette har vi publisert to relevante arbeid i 2017. I det ene viser vi at repiterende fotokjemisk behandling av brystkreftceller fører til utvikling av terapiresistens. Vi fant ulike mekanismer for dette og brukte kunnskapen til å selektivt drepe disse cellene vha. PCI av et antistoff mot EGFR koblet til toxinet saporin. I den andre publikasjonen, med Prof. Stefan Krauss gruppe, viste vi at man kan bruke PCI-metoden til å målrette et immunoterapeutisk angrep på kjemoresistente kreftceller fra bukspyttkjertel. Et overraskende funn her var at 5-FU-resistente kreftceller var hypersensitive for fotokjemisk behandling. Vi fant også at autofagi er en viktig mekanisme for kjemoresistens, noe som er i tråd med publiserte data fra andre forskningsgrupper. PCI av et CD105/Endoglin-målrettet immunotoxin (monoklonalt antistoff mot human CD105 kjemisk konjugert til toxinet saporin) ble i dette studiet vist å være både selektivt og effektivt mot 5-FU-resistente kreftceller fra bukspyttkjertel.
https://forskningsprosjekter.ihelse.net/prosjekt/2017068
*** Sunitinib (marketed as Sutent by Pfizer, and previously known as SU11248) is an oral, small-molecule, multi-targeted receptor tyrosine kinase (RTK) inhibitor that was approved by the FDA for the treatment of renal cell carcinoma (RCC) and imatinib-resistant gastrointestinal stromal tumor (GIST) on January 26, 2006.
eTheRNA sin vaksine mot Melanoma leveres med NAKED mRNA, som er PCIB-spesial!
Minner om at kineserne har ambisjoner om å bli «world leader» innen mRNA, og de har sikret seg rettigheter til eTheRNA sine produkter og teknologi for 60% av jordens befolkning gjennom avtalen! Dette er topp10 pharma China, og den kinesiske stat har et program om å tilegne seg vestlig teknologi gjennom kinesiske selskaper. Hvem nevnte krigskasse?
Er du aksjonær i PCIB, bør du lese avtalen under:
Leser levering med LNP her jeg da.
With the application of its mature mRNA manufacturing technology and lipid nanoparticles (“LNP”) technology, eTheRNAhas set up the R&D platform with wide-spread applicability and expandability, which is designed for the R&D of products related to tumor immunotherapy and vaccines for infectious diseases.
Derfor trenger de PCI Biotech sin teknologi med naked mRNA? Se oversikten som Lenny postet over
Tydelig at markedet våkner litt, omsatt snart 400 000 aksjer!
Så blir spørsmålet, får vi svaret på spekulasjonene om kun få dager og den 10 februar?
Hvis du ser på denne siden så er Melanoma det eneste studiet hvor de ikke eksplitt nevner lipid nanoparticles. Så hva kan leveranseteknologien være da?
Nydelig!
Må i så fall være lav dose fimaporfin da høyere doser kan føre til store smerter. Les fimavacc studiet.
It is well established that photodynamic therapy of e.g. skin cancer can induce substantial pain in a significant fraction of the patients and that high dose photochemical treatment doses can induce skin ulcers. The starting dose for the fimaporfin dose escalations was therefore reduced to 2.5 µg, which was well tolerated, as were doses of 5, 7.5, and 12.5 µg.
Under teknologi og generelt for TriMix som er felles for alle mRNA vaksinene i pipeline.
"eTheRNA is now turning this ex vivo approach into products that can be directly injected intranodally in the form of naked mRNA or intravenously, where the mRNA is packaged in lipid nanoparticles."
Jeg leser også lipid nanoparticles.