Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Photocure småprat 2019 (PHO)

Følger opp administrator og lager en ny tråd for småprat rundt PHO for 2019. Men er redd for at det kan utvikle seg til en tråd med store ord utover i 2019. -))

3 Likes

Da kan jo jeg begynne med å høre med forsamlingen om noen har noe mer kjøtt på bena på påstanden som ble framsatt i en annen tråd:

PHO, der jeg også er godt posisjonert har et stort patentproblem, der hovedagent Ipsen ikke lenger tør satse. Patent utgår dels neste år (allerede i 2019), dels året etter (allerede i 2020) for USA. Vær derfor pinlig oppmerksom og ta gevinst! HAL, som er Photocures produkt kan enkelt reproduseres, og konkurrentene har også egnet utstyr. Hold dere derfor langt unna Photocure. Mitt beste råd: Selg Pho, kjøp Nano, PCIB.

Kommentarer og innspill på denne? Har selv en post inne PHO, men er relativt fersk og kom inn i desember. Relativt fersk i gamet generelt men synes caset er spennende.

1 Like

Tidligere CEO har sagt at kopimedisiner må kjøre egne studier fordi det er scope + medisin som er godkjent. Det vil bli dyrt og ta tid for noen som kopierer medisiner.

1 Like

I USA har de 2 års databeskyttelse etter at patentet utgår, noe som medfører at en eventuell konkurrent må kjøre sine egne studier dersom de vil lansere et kopipreparat i dette tidsvinduet, noe som selvfølgelig ikke kommer til å skje. Så det er mange år til man kan møte konkurranse i USA.

Lite trolig at det kommer konkurranse i Europe i det korte bildet, dette er jo ikke en gang lønnsomt foreløpig.

Cysview/hexvix er jo heller ikke en pille som kan røres sammen i et badekar under åpen himmel, det fremstilles vel aseptisk, det er nok ikke populært plant generika-produsenter som har som strategi å masseprodusere produkter som kan fremstilles enkelt slik at det blir butikk av det.

3 Likes

Hør ca 18 min ut. Dårlig lyd men

Er ikke det litt selvmotsigende? :stuck_out_tongue:

Dette sier ivertfall Edison:

As a reminder, patents are set to expire in September 2019 in the EU and November 2020 in the US, although any potential competitor would likely need to run some sort of clinical trial and get approval from both the Center for Devices and Radiological Health and Center for Drug Evaluation and Research due to the nature of Hexvix/Cysview as a drug/device combination. This additional cost (both clinical and regulatory) would limit the attractiveness of this market to certain competitors, especially generic competitors, as generic companies are not specialised in devices. Also, as Hexvix/Cysview is part of a procedure rather than part of a pharmaceutical benefit for patients, payers are unlikely to force conversion to the generic product and hospitals will be able to make their own decisions, based largely on price and physician preference.

Ser også at de har inne patentsøknader for annen bruk av HAL, som kanskje kan åpne opp for nye indikasjoner på sikt?:
https://patents.google.com/patent/WO2017103283A1/en?assignee=photocure&oq=photocure&sort=new

3 Likes

Det er mye mer sannsynlig at noen prøver å kjøpe pho om dette løsner.

Det er og billigere og kjøpe det selv om pho har 10% marked da, enn å starte på 0.

Noen som har lest den patentsøknaden grundig? Dette er bruk av HAL som Neoadjuvant therapy,

Ref. Artikkel @Savepig fra fund tråd.

Det ville vel ha økt pris per dose bittelitt?

Edit: Savepig link

3 Likes

Leker meg fortsatt med datatene fra cysview.com/find-a-center mens jeg lærer meg data science. Ikke supernyttig men her er et kart som viser hvilke sites som ble lagt til når. Jo møkere grønt jo “nyere” er siten. Er et par skjulte nyere sites i LA og New York. Får se om jeg finner en bedre måte å fremstille det på.

9 Likes

Litt enkel matematikk på overvåkning.

1000 nye kunder i US pr kvartal:
Ved oppfølging 4 ganger pr år vil dette gi:

1 kvartal - 1000 prosedyrer
2 kvartal - 2000 prosedyrer (1000 nye og 1000 på andregangsoppfølging)
3 kvartal - 3000
4 kvartal - 4000

Da snakker vi

1 Like

Ingen tvil om at tiden jobber for oss, både på den ene og andre måte. Tålmodighet…

Jeg ville heller si at den jobber mot oss. For hver dag som går nærmer det seg tiden da PHO mister eneretten på sine produkter. Og for hver dag som går forskes det intenst for å finne bedre løsninger på alle medisinske områder.
PHO må lykkes inneværende år. Ellers er jeg redd det blir for sent for det eventyret bl.a. Londonmannen ser for seg.

Veldig enkelt for min del, enten er 2019 gjennombruddet for pho eller så er det ikke. Er det realisme for at dette går veien så er jeg med videre inn i 2020, er jeg ikke overbevist så er det over. La meg si at jeg har enormt tro på Pho i 2019. Dette året forteller meg om det er riktig eller ikke.

1 Like

Jeg skjønner at enkelte mener suksess med PHO er å anse som et eventyr. Men da tør jeg minne om at PHO står i en særstilling når vi snakker om norske farmasiselskaper. Selskapet har et FDA godkjent produkt, særdeles gunstige refusjonsordninger på plass fra 1 Jan 2019 og en helproff amerikansk ledelse med kompetanse og erfaring fra kommersialisering av farmasiprodukter i det amerikanske markedet. Til denne jobben har de nå et salgsapparat på 40 personer, i tillegg til Storz sitt salgsapparat og tyngde.

Dersom suksess er et eventyr i tilfellet PHO, da skulle jeg gjerne høre hva du benevner en eventuell suksess hos de andre norske farmasiknoppene; NANO, PCIC, Targovax eller Bergen Bio. Her snakker vi om år før de har noe de kan selge med regulatoriske myndigheter sin velsignelse og refusjonsordninger.

Quad: Har du konkrete eksempler på at noen er i gang med kliniske studier med konkurrerende produkter? (Ja jeg er klar over diverse blodprøvebaserte tester som kan være et supplement men ikke en erstatning). Hvis ikke vet vi vel at det uansett tar noen år fra nå. Jeg synes forøvrig at det er positivt med all forskning på dette området…

Uansett vil det være mye billigere å kjøpe hele PHO for mange ganger dagens kurs enn å gå gjennom et løp med nye studier.

1 Like

Ny klinikk på Cysview.com i dag🙂
99 stk nå

8 Likes

Jeg er selv aksjonær og håper jo at gjennomslag i USA skal føre til høyere kurs enn idag. Men jeg ser ikke himmelen som like lyseblå som enkelte andre. Stadig gis et inntrykk av at Norge er best, også på dette området, men hvorfor har vi ikke da lykkes med å bygge legemiddelindustri i samme grad som f.eks. Danmark?
Der er mange flinke forskere rundt om i verden som stadig gjør store framskritt.
Den urinbaserte testen utviklet ved Tuft universitetet i USA vil oppdage kreften tidligere og med mindre ubehag enn Cysview.
Cysview vil sannsynligvis likevel være nyttig i den oppfølgende behandlingen.

“While early detection leads to a five-year survival rate of 95 percent, bladder cancer detected at the metastatic stage leaves the patient with only a 10 percent chance of survival after five years. Current methods for detection involve cystoscopy (running a tube with a video camera into the bladder through the urethra), as well as possible biopsy, and pathology examination of the tissue sample.”

Har ingen problemer med at vi har ulike fargespektre og forventninger Quad. Jeg tror heller ikke at PHO får lov å råde dette markedet alene i all fremtid, men i min verden vil en verdi på PHO på flere ganger dagens kurs være oppnåelig med det utgangspunktet vi har nå. Vi har økning i refusjon, økt markedsandel og stort potensiale og ganske mange år før jeg ser skyer av betydning i form av konkurrenter. Jeg har kursmål 250 i løpet av to år med (etter min mening) nøkterne tall, så får vi overlate de mest hårete kursmålene til andre.

Altså fem gangeren på to år. Vel, med de dørene som nå er åpnet, tør jeg tro at det vil gå raskere når det først løsner. Uansett, PHO er betydelig underpriset på dagens nivå. Om det blir to, fem eller tyve gangeren vi får de kommende to årene, gjenstår å se. Uansett tror jeg pessimistene kommer til å bli skuffet over egen evne å se inn i fremtiden. ;-))

1 Like

jau, det var nøkternt.

mitt worst case er 100,

best case 10+ ganger innen 2020

1 Like