Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Pond Tech.

Karbonfangst og lager råstoff av CO2 der alger er et av produktet. Dette er et spennende selskap i fremtiden.

2 Likes

Fra hjemmesiden oversatt,

karbonfangst bare halvparten av historien.

Algene som produseres under sekvestreringsprosessen kan deretter oppgraderes til verdiskapende produkter med omfattende kommersielle og sosiale fordeler. Alger kan brukes til å lage grønne supermatvarer som chlorella og spirulina, rent fôr til husdyr, naturlig kosmetikk og tilsetningsstoffer i mat, og til og med biologisk nedbrytbar plast. Alger er på vei til å bli et bærekraftig råstoff og ingrediens i fremtiden.

Børsverdi ca 200 mill Nok,så her er det bare og ta plass .

1 Like

Dette kan bli like stort som Bioex.Super spennende.

Fra hjemmesiden oversatt.

  • I en avtale av 7. september 2021 har Livalta og tjern blitt enige om et eksklusivt globalt partnerskap for å dyrke algebasert dyrefôr fra CO2-utslipp
  • Oppdraget består av to deler: en forsyningsavtale, hvor AB Agri vil kjøpe et algedemonstrasjonssystem fra Pond som skal installeres i Storbritannia for et beløp på omtrent 2,9 millioner dollar og en lisensavtale, hvor Pond vil motta opptil 2,6 millioner dollar i teknologitilgangsgebyrer og en løpende royalty basert på produksjon fra kommersielle algeanlegg som blir distribuert i fremtiden
  • Demonstrasjonssystemet vil bli brukt til å dyrke algestammer for dyrefôrforsøk og utvikling av kommersielle dyrefôr som vil bli solgt av AB Agri.
  • Livaltas pilotanlegg forventes for tiden å åpne på British Sugar’s Wissington -nettsted i Norfolk i 2022.

I juni 2021 kunngjorde Pond at den hadde mottatt en kjøpsordre for en innledende ingeniørstudie fra CSV Midstream Solutions Corp (" CSV "). Med tre driftsanlegg i Alberta , er CSV et Calgary -basert, midtstrømende infrastrukturfirma for naturgass og væsker med et oppdrag om å skape et bærekraftig fotavtrykk i den vest -kanadiske naturgassindustrien. Den første ingeniørstudien var for design og konstruksjon av et algenanlegg som bruker CO2 fra et naturgassanlegg på stedet. Den første ingeniørstudien følger en utført LOI for Pond for å støtte design, anskaffelse og bygging av et algenanlegg som bruker utslipp fra et av CSVs naturgassanlegg i nærheten av Grande Prairie, Alberta . Etter ferdigstillelse av ingeniørstudien og en positiv endelig investeringsbeslutning av CSV, vil den første fasen av utviklingen være et algefabrikk som vil forbedre Ponds tilbud av astaxanthin. Pond ville tilby ingeniørtjenester, proprietært utstyr og driftsstøtte til prosjektet. Både dammen og CSV forventer ytterligere oppskaleringsmuligheter for å absorbere flere karbonutslipp etter vellykket gjennomføring av første etappe.

I en påfølgende hendelse til andre kvartal ble Ponds evne til å dyrke unike algerstammer for uttrykk for komplekse proteiner brukt i diagnostikk og terapeutiske behandlinger anerkjent da Pond kunngjorde 10. august 2021 en kommersiell avtale med en stor kanadisk oljesandprodusent og Fortune 500 selskap for å dyrke alger for uttrykk for COVID-19-antigener for bruk i rask diagnostisk testing. Som en del av denne avtalen vil Pond samle inn opptil $ 1 million dollar i milepælsbetalinger og suksessgebyrer over en forventet periode på de neste 8 månedene.