Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

RenalytixAI

Her kommer en tråd om det amerikanske selskapet RenalytixAI. Selskapet er listet på Nasdaq (RNLX) og LSE (RENX). RenalytixAI står bak KidneyIntelX plattformen, hvor formålet er å oppdage og forhindre kronisk nyresvikt. Ved å bruke en kombinasjon av tre forskjellige blod-baserte biomarkører og data fra pasientens ‘health record’ kan helsepersonell etablere en ‘risk score’ som skal predikere sannsynligheten for å utvikle kronisk nyresvikt. Les mer her: https://renalytixai.com/

Problemet med kronisk nyresvikt er at det veldig vanskelig å oppdage, pasienter har få til ingen symptomer før de ligger på sykesengen (evt. på dødsleiet). Dette er også noe av problemet med nåværende ‘standard of care’ (urinprøve), ettersom testen kun sier noe om pasientens nåværende tilstand og ikke kan predikere utviklingen. Enter RenalytixAI.

IR siden er full av forskningsartikler som verifiserer denne typen bruk av AI, i tillegg til info om biomarkørene, vil derfor ikke gå nøyere inn på dette. Selskapet har blitt bevilget Breakthrough Device Designation av FDA, på grunn av de utallige millionene som kan spares for helsemyndighetene. Les mer om President Trump’s Advancing Kidney Health Executive Order her: https://www.cms.gov/newsroom/press-releases/cms-announces-transformative-new-model-care-medicare-beneficiaries-chronic-kidney-disease

KidneyIntelX er også den eneste AI-baserte diagnostiske plattformen som har blitt godkjent i USA for nyresvikt, så ‘first-mover advantage’ her kan være en veldig stor fordel. Selskapet har uttalt at de i første omgang vil fokusere på de med Diabetic Kidney Disease, som rammer ca. 13 millioner amerikanere årlig.

For å overkomme kostnadsstrukturen har selskapet et tett samarbeid med Mount Sinai Health System, og har tett samarbeid med flere av de fremste medisinske skolene i USA. Faktisk har selskapet eksklusive rettigheter til å bruke bio-markører fra Harvard og U. of Michigan. Royalty-baserte inntekter vil derfor være mest nærliggende når produktet lanseres på markedet tidlig neste år. Nåværende markedsverdi er $330M og Stifel estimerer at selskapet kan tjene inn dette via salg ila. 5 år.

Ledelsen eier mye aksjer. CEO eier nesten 5%, CFO ca. 3% og CTO ca. 1,5%. I tillegg eier Mount Sinai ca. 15%.

Så hvordan verdsetter man et slikt pre-rev. selskap? Vel likhetene mellom selskapet og General Electric ($GE) er slående, ettersom GE gjør noe av det samme innenfor kreft. GE har en MCAP på $8bn, og trader på 30x sales.

Så langt har ikke forretningskonseptet falt i smak på andre siden av dammen, og aksjen har falt et godt stykke under IPO-pris fra tidligere i år. I følge ett par sporadiske Twitter søk, ryktes det at kursen har falt grunnet forsinkelser i lanseringen av et Covid- test kit hvor selskapet har bidratt. Tolker ikke dette som noe ‘big deal’, da Covid relaterte salgsinntekter er å betraktes som bonus. Men med nærliggende katalysatorer (bl.a. kommersiell lansering med Moun Sinai), first-mover + vanvittig stort TAM, i tillegg til klare ‘barriers of entry’, betrakter jeg aksjen som meget attraktiv. Disc: eier.

2 Likes