Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Russland/Ukraina debatt 4

Hvis ikke nå, hvilken tid skal det da være passende?? Hvis Kina tilsynelatende er i eskaleringsmodus og retorikken er økende. Når skal man da kunne besøke landet uten å tråkke noen på tærne?

Hvis ikke Pelosi reiser, viser det bare Kina at USA lar seg diktere av hva Kina sier. Noe som igjen vil sees på som en svakhet fra Kinesernes side. At dem faktisk kan diktere USA/verdenssamfunnet til hvem som får lov til å besøke/ikke besøke Taiwan.

7 Likes

But with China declaring that it would “never sit idly by” if she were to visit the island, tensions in East Asia have quickly escalated, perhaps against the will of both U.S. President Joe Biden, who was seeking to remove some tariffs on Chinese goods to counter inflation, and Chinese President Xi Jinping, who faces a sensitive political season at home with his rule extension on the line.

Når du er 82 år (Pelosi), så kan du begynne å roe ned. Det er nesten så en skulle tro at disse gamle skinnene gir seg en god FAEN i det meste, og rir prinsipper kun for prinsippets skyld. En skulle tro at det var vel så viktig å få Jinping og Co. med seg mot Putin og Co. (i den grad det er mulig). Dette besøket (hvis det blir gjennomført) er kun eskalerende, og det minner mest om det å vise makt i forbindelse med mellomvalget - og så mye var det prinsippet verdt.

1 Like

Kryptisk melding
Kan vel sees på som en advarsel også

1 Like

Det har vel blitt slengt ut utallige ganger allerede, -uoppfordret fra fra russisk hold…

1 Like

Kommet på mer i artikkelen nå. I og for seg litt betryggende det som sies der. Men angsten for atomkrig har vel lagt seg en del nå uansett, sammenlignet med for 6 mnd siden

1 Like

A post was merged into an existing topic: Kina vs USA Småprat

A post was merged into an existing topic: Kina vs USA Småprat

Alt hjelper :blush::+1:

4 Likes

Imponerende

4 Likes

image

Er det slik du velger å se på folk som i en livsalder har jobbet for grunnleggende menneskerettigheter?

2 Likes

Haha, er det derfor russerne nevner atomkrig minst en gang i uken? :crazy_face:

1 Like

3 Likes

Da kan fort ballen ha startet å rulle.

Flere land hvor det finnes russiske okkupanter som nok lokale ønsker å kaste ut.

Georgia
Tsjetsjenia
Moldova

Blir spennende fremover.

9 Likes

Så det er pga. av hennes ettermæle hun gjennomfører dette?
Nei vet du… når du har blitt 82, så forventer jeg at en har blitt mer pragmatisk med årene (men istedenfor virker skinnene å bare gi F…)

- Russland har fungert som en internasjonal støttespiller for Serbia i alle år, deriblant i Sikkerhetsrådet. Men i vår skjedde det noe pussig: Vladimir Putin brukte Kosovo som argument for anerkjennelse av Donetsk og Luhansk, de to utbryterrepublikkene i Ukraina, sier Mønnesland og fortsetter:

  • Det var en ordentlig kalddusj for serberne - som en kniv i hjertet. Dette fordi at det viser at Putin ikke er til å stole på, og at han til enhver tid gjør det som gagner Russland.
3 Likes

USA fortsetter og gi våpen til Ukraina og har nå gitt til sammen 85 milliarder kr.

8 Likes

Russian forces are reportedly continuing to transfer troops from northern Donetsk Oblast to support defensive positions in southern Ukraine and may be halting the Slovyansk campaign for the time being.

Ukraina har tatt initiativet og presser Russland til nok en gang å omorganisere troppene sine slik de gjorde nord for Kyiv tidlig i krigen.

Den 10. november 1942, sa Winston Churchill:

Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.

Dette var da 3,5 år inn i en krig som varte i 2,5 år til. Russland invaderte Ukraina i uke 8, nå er vi i uke 31. Så kanskje krigen kan være over rett over nyttår? Gjørmesesongen på høsten er ikke den letteste å føre krig i, men det stoppet ikke Russland på vårparten.

ref: Russian Offensive Campaign Assessment, August 1 | Institute for the Study of War

2 Likes

Russland har litt å stri med når det kommer til å holde på områdene de har tatt i Ukraina.

2 Likes

Helt tydelig at de er redde for sabotasje.

Nå flytter de o halvparten av de resterende troppene sine til Kherson hvor det allerede er dårlig logistikk.

2 Likes