Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Småprat 2022

Det er jo helt groteskt. Tenk det, barnet ditt får en kjip sykdom som gjør at det får erstatning. Erstatningen må låses i bankkonto i over ti år. I tillegg til at inflasjonen spiser opp realverdien, er noe av erstatningen basert på et 4% avkastningskrav, et krav som er umulig å få til med bankrente!

https://www.nrk.no/norge/erstatningen-til-ella-5-ma-sta-pa-sparekonto-frem-til-2035-1.16055392

Edit: knotet med linken

2 Likes

Og der stengte de broene. Må si det er drøyt at den anbefalte forsterkningen ikke har blitt gjort. Virker som om disse broene omtrent er et eksperiment.

3 Likes

ESG lenge leve.

Viser også hvor sykt naive og dårlig utdanna politikere vi har.

2 Likes

Tipper noen på en side har tenkt at det er rimelig å gjøre en nåverdiberegning for pengebehov i fremtiden. Og at noen andre har bestemt at vergemålsmyndighetene ikke får ta risiko med midlene de forvalter. Dette er to avgjørelser som isolert sett kan gi mening (selv om jeg heller ikke isolert sett er helt enig). Men at ingen evnet å se kombinasjonen her er faktisk helt forkastelig. Groteskt er riktig ord ja.

Lenken fungerer forresten ikke, men saken er på forsiden til nrk.no

2 Likes

Endret linken nå! Ja helt utrolig. Et barn som får en erstatning på 10millioner i tidlig alder får utbetalt ca de samme 10mill etter 15 år med bankrente. Når verdien av pengene trolig er blitt mer enn halvert.

1 Like

Jeg måtte bare sjekke om det var kødd, men neida. Her har noen vel vært litt vel kreative når de laget jobbannonsen. Eller, så er DNB kreative på andre måter…

2 Likes

På kort tid har det kommet inn over 200.000 kroner til innsamlingen for å lage en skulptur av hvalrossen Freya. Dermed har aksjonen nådd målet.

Høres ut som man kanskje burde holde seg til gangbroer eller bygg når man skal bygge med limtre, ikke broer som skal tåle store dynamiske belastninger?

Dessuten har trebruer en relativt lett masse og er derfor mer utsatt for vibrasjon - særlig dersom de krysses av tung transport.

– Det kan forårsake vibrasjoner på deler av brua, som igjen kan føre til at for eksempel bolter løsner, forklarer Karoumi.

For materialene stål og betong har man mye erfaring med å utarbeide kalkulasjonsmodeller for bruer som skal tåle tung veitrafikk. Det er ikke tilfellet for trebruer, påpeker professoren.

– Der vet vi mye mindre om hvordan man bygger forbindelser mellom ulike materialer, eller hvordan treverket påvirkes når temperatur og luftfuktighet endrer seg. Derfor mener jeg vi i framtida vil trenge bruovervåking for å monitorere atferden til disse bruene.

ref: Brukollapsen - Svensk ekspert: - Kunne kanskje vært unngått

1 Like

Historiefortelling er ikke det samme som eventyrfortelling :wink:

1 Like

Historiefortelling er noe man har drevet ved leirbålet i uminnelige tider. Som foreldre så er det alltid lurt å ha en god historie å fortelle når barna skal sove.

Så har man reklamefolk som forteller historier og nå også finansfolk.

Dette er vel tatt rett fra engelsk, “Storytelling” :slight_smile:

Som investor, så er jeg ikke så veldig interessert i at kvartalsrapporter er fullt av historiefortelling. Det kan de holde til markedsavdelingen.

Uheldig hvis de følger denne oppskriften fra markedsføringsavdelingen: Hva er historiefortelling? | Definisjon av historiefortelling | Historiefortelling i markedsføring – Finanssenteret

Man skal ikke ødelegge en god historie med sannheten :wink:

2 Likes

Sant nok, her er en om han som har holdt hånden i været siden 1973, som en protest mot krig.

image

Dette bildet er fra 2009. Og den dag i dag holder han fortsatt hånden i været.

kilde: @pleximus83 fra Meme-tråden :sweat_smile:

2 Likes

“20-årig student”…:smiley:(imponert)……med 250 mill på “baklomma” kjøper aksjerrrh…:weary:(ikke imponert :man_shrugging:)

1 Like

Hvorfor ikke imponert?

Vil påstå det er ganske imponerende, med ett lite innslag av flaks i tillegg :slight_smile: Men det viser jo bare hvor sprøtt markedet og forumene har blitt…

Han var jo allerede en rik pappagutt…eller hvor fikk han startkapitalen ifra :sweat_smile::thinking::face_with_monocle:stod det noe om det.,?

Hmm interessant… rik arving kjøper random aksje som firedobles på to- uker.
Kan han ha lært den edle pump and dump-kunst av sine foreldre?

4 Likes

#Nårmanharbrukt30årpååbyggeettenkeltkjernekraftverk

Finland varsler risiko for to timers strømstanser i vinter | Europower (europower-energi.no)

Må si dette var en streng dom.

2 Likes

Bot for promilledom fastsettes etter inntekt, mener det vanlige er 1,5 ganger brutto månedslønn.
Er det ulovlig å føre el-sykkel, elsparkesykkel e.l med promille, så må jo straffen være den samme eller?
Selv om skadepotensiale på andre enn deg selv er betraktelig mindre enn når man kjører en bil.

3 Likes