Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

SPENN Technology A/S

Oppretter en diskusjons - og informasjonstråd for tekselskapet Blockbonds her på Tekinvestor.

Dette er et selskap som har utviklet appen SPENN, som er laget primært for å gi alle de ca. to milliarder menneskene på jorda som i dag ikke har tilgang til finansielle tjenester tilgang til dette. Appen fungerer på omtrent samme måte som Vipps, men med noen viktige forskjeller. Man trenger ikke bankkonto da dette blir opprettet av SPENN ved hjelp av blokkjedeteknologi som linkes til en bank, slik at man kun trenger å registrere seg enkelt i appen for å opprette konto. Her kan man gjøre gratis transaksjoner, låne og spare på samme måte som i vanlige banker. Dette er disruptivt i landene der Blockbonds opererer (Afrika, Asia) fordi det er mye byråkrati og høye gebyrer på banktjenester i disse landene, noe som frem til nå effektivt har stoppet finansiell inkludering for mange mennesker.

Blockbonds blir snart kjøpt opp av det danske børsnoterte selskapet NPinvestor som bl.a. har en app for handel med kryptovaluta (CPH Crypto) og en vekslingssentral. Dette gir spennende synergier for selskapene da det gir muligheter for å opprette en “betalingsbro” mellom Afrika/Asia og Europa til svært lave kostnader, noe som ikke finnes fra før. Også for oss som bor i Europa er det veldig høye kostnader for å sende penger via banksystemet til andre verdensdeler. Denne løsningen omgår dette problemet, noe som er nytt og disruptivt.

Med blokkjedeteknologi og nye, innovative løsninger for banktjenester som kan hjelpe mange, mange millioner mennesker er det et enormt potensiale her. Jeg har selv investert i selskapet og har fulgt med på fremgangen i en periode. Jeg tror selskapet blir veldig spennende å følge fremover og tenkte at denne tråden kan brukes til å poste informasjon og til diskusjon.

Legger inn noen lenker med info og nyheter fra selskapet :

Som et resultat av oppkjøpet av Blockbonds endrer NPinvestor navn til “SPENN Technologies”. Se børsmelding av 29. Mars :

Hør premiere - podkasten til Finstreet som ble lagt ut i dag, som handler om Global Financial Inclusion. CEO i Blockbonds, Jens Glasø bruker en halvtime på å forklare om bakgrunnen for oppstart av Blockbonds i 2015 og om forretningsmodellen. Meget interessant. Han sier også noe om muligheter for sterk vekst fremover, der Blockbonds ønsker å vokse i mange forskjellige markeder. Blockbonds er allerede godkjent i fire nye markeder, og opplever økt interesse og forespørsler fra bl.a. markeder i Afrika, Asia, Latin-Amerika og Europa.

Kan vel slå fast at interessen for blockbonds er null.

Heads up - Aksjen har over 10 doblet seg på kort tid (over 20x i et lite tidsrom). Årsak: 2mrd aksjer er ikke tilgjengelig i markedet p.t, ca 98% av total. Disse skal overføres Blockbonds eiere i q3, inntil da er det kun en brøkdel av ca 2% av total som kan handles på børs. Med andre ord er oppgang på ekstremt lavt volum.

image

På topp i dag, 12,50 DKK er verdsettelse på linje med Kahoot.

Melding:

Pass på din inngang her, evt planlegg short, den skal utvilsomt ned.

2 Likes

SPENNende artikkel om Spenn i E24, med uttalelser fra en ekspert om utsiktene for krypto fremover.

CEO som sitter på den største eierposten i selskapet sier forøvrig at han ikke har noen planer om å selge aksjer i selskapet.

Low float kun 10mill aksjer i omløp. Vil svingninger men stabilisert seg før helgen. Hva synes forumet om SPENN på danske børs?

Spenn er et spennende krypto - teknologiselskap med et enormt potensiale, med et marked på over 1,7 milliarder potensielle kunder. Man får et innblikk i selskapet ved å lese informasjonen som ligger lenger oppe i denne tråden.

Det er litt skepsis på grunn av en planlagt transaksjon som skal overføre mange nye aksjer til selskapet. Antallet nye aksjer som blir tilgjengelig i markedet vil imidlertid være svært begrenset siden alle aksjonærer som er med på transaksjonen har forpliktet seg til å ikke selge mer enn 15% av aksjene de mottar i Spenn Technology de første 6 månedene.

I tillegg har CEO uttalt at han ikke har noen planer om å selge aksjer i selskapet. Når CEO som eier 27% av aksjene uttaler dette vil nok resten av insiderne i selskapet følge samme linje slik at det blir en meget begrenset del av de nye aksjene som blir tilgjengelig for salg når transaksjonen er gjennomført.

Hvordan står selskapet til økonomisk etter revers oppkjøp? Har de gitt noe indikasjon?

De har hentet inn 120 millioner i Januar og Februar i år etter å ha hentet inn mange millioner også i 2020, slik at de har alle midlene de trenger for å oppnå sterk vekst i tiden fremover. Selskapet har heller ingen gjeld såvidt jeg vet.

“Digital payments company SPENN has agreed with the Rwanda Biomedical Centre (RBC) to offer SPENN users the ability to store their digital vaccine credential in-app”.

“The agreement between RBC and SPENN comes amid an unprecedented surge in the demand for contactless and digital payment solutions during the Covid-19 pandemic, which has benefited agile technology partners that are seeking for ways to extend services to users”.

“an unprecedented surge in the demand for contactless and digital payment solutions during the Covid-19 pandemic” - Virusutbruddet har helt klart styrket posisjonen til selskaper som driver med tjenester innen mobil og kontaktløs betaling. Det er liten tvil om at de fleste land i Afrika og Asia vil ha stort fokus på dette i mange år fremover, noe som vi styrke Spenn ytterligere.

bidrar-til-a-skape-arbeidsplasser-og-barekraftig-utvikling-i-lavinntektsland/

Spenn får 2,4 millioner i støtte fra Norad. I artikkelen fra i går står det at det har vært sterk konkurranse om midlene og at det stilles strenge krav til selskapene som får innvilget støtte. Dette er enda et tegn på kvalitet og fremdrift i Spenn Technology :

“Norad mottok i denne runden 113 søknader for til sammen litt over 1,1 milliarder kroner. Det har med andre ord vært stor konkurranse, og det er strenge krav til prosjektene som nå får støtte. Søkerne må dokumentere at de har evne til å gjennomføre hovedinvesteringen tilknyttet tilskuddssøknaden, både finansielt og administrativt.”

SPENN Technology, som tilbyr digitale mobilbank- og betalingsløsninger i Afrika, har inngått et partnerskap med ConsenSys – en verdensleder og leverandør av en ny generasjon Ethereum blockchain-plattform. Konsernsjef i SPENN Technology Jens Glasø kommenterer det store potensialet her SPENN Technology A/S: SPENN Technology A/S makes transition to ConsenSys’ Ethereum platform | SPENN Investor Relations

Spenn notert på Nasdaq First Nordic Growth i dag.
Verdsettelse rundt 1,2 mrd DKK.
Spennende Fintech å følge fremover.

Meget spennende selskap. Her en oppdatering av selskapet på den siste tids utvikling :

SPENN Technology er et Fintech / Krypto - relatert selskap med skyhøyt potensiale som har utviklet en app som heter “SPENN”, som gjør det mulig å inkludere de 1,7 milliarder menneskene som i dag er utenfor det finansielle systemet. Ved hjelp av blockchain - teknologi har SPENN utviklet en løsning som forenkler og automatiserer det å registrere nye kunder for bankene, noe som gjør bankene i stand til å inkludere de enorme beløpene som 1,7 milliarder mennesker representerer i det finansielle systemet. Dette er en fordel for bankene, for kundene og for myndigheter da bankene får mer midler til rådighet, kundene får tilgang til alle deler av det finansielle systemet og myndighetene får regulert denne delen av økonomien da alle kunder og transaksjoner blir registrert. Selskapet har også en kryptohandels - app som heter CPH Crypto som de har fokus på å utvikle videre.

SPENN har sterk vekst i kundemasse og stort fokus på utvikling av SPENN - appen for å gjøre den til et “hotspot” for transaksjoner mellom en lang rekke aktører. Selskapet har brukt de siste månedene med stans i handelen for aksjen godt, der de blant annet har kjøpt selskapet Kazang i Zambia som gir synergier som bidrar sterkt til vekst samt en veldig stor økning i inntekter. De har også gjort en viktig avtale med organisasjonen Zanamaca i Zambia, der SPENN får Zanamaca’s 6 millioner medlemmer over på sin plattform. Videre har de inngått en avtale med Yellow Card (et USA - basert kryptohandels - selskap) for å gi SPENN - brukerne mulighet til å handle krypto via SPENN - appen.

SPENN vant også Mastercards prestisjetunge “Lighthouse MASSIV Programme”, Mastercards partnerskapsprogram for å finne og skalere impact - enhjørninger. Dette er et stort kvalitetsstempel og viser at SPENN har lykkes med å bygge en sterk merkevare i Afrika de siste fire årene.

Spenn lanserer sitt nye låneprodukt 1. Desember. Selskapet forventer sterk økning i både inntekter og nye kunder fra dette, og vil rulle ut produktet i alle sine markeder. Gode muligheter for børsmelding om dette fremover.

Spenn sitt nye låneprodukt er nå lansert. De går inn I et marked med ekstremt potensiale for vekst i følge CEO. Selskapet bruker Safaricom som eksempel, som har prosessert 300 lån hvert sekund gjennom 2021. Det sier mye om hva dette kan gi av inntekter og kundetilstrømming for Spenn :

“We are excited to launch a product that is much more comprehensive than we thought it would be. The product is fully backed by I&M Bank, which makes is highly scalable. We are entering a market with extreme potential for growth,” says Jens Glaso, CEO of SPENN Technology.

The official approval from The National Bank of Rwanda is given to I&M Bank, which is SPENN Technology’s partner bank in Rwanda and Tanzania. The approval provides an opportunity for SPENN users to apply for an instant 90-days loan, with an initial 14-days interest-free period. The default risk is fully on the banking partner.

“The lending product allows more people access to finance. Already on the SPENN platform, there are thousands of people with savings accounts that qualify them for instant loans. Given the recent success of other lending providers, we expect this product to receive a warm welcome in the market,” says Robin Bairstow, CEO of I&M Bank Rwanda.

Every second in 2021, telco provider Safaricom in Kenya has processed 300 short-term loans when customers have insufficient funds. Despite a doubling of the number of loans, the repayment rate remained high at 98.4 per cent, which means that users rarely defaulted their loans."