Diskusjon Triggere Porteføljer

Strongpoint

Investeringer: #<Tag:0x00007f4a18af34d0>

Klarer ikke finne noen tråd på Strongpoint så da er det kanskje like greit å lage en.

StrongPoint ASA er en Skandinavias leverandør av avanserte IT-løsninger til detaljhandelen som styrer, effektiviserer, distribuerer og sikrer kontanter, vareinformasjon og forbrukerinformasjon.

Tidligere het selskapet PSI Systems. Du har garantert sett produktene deres i Coop eller Kiwi med elektroniske etiketter eller cashguarden i kassa.

Leverer solide resultat og betalte i januar ut 1 krone i ekstraordinært utbytte, pluss at det i slutten av april blir betalt ut 0,5 kr i ordinært utbytte.

4 Likes

Strongpoint har i dag presentert resultatet for det normalt svake Q1.
Sakset fra hegnar.no

"Sterkt kvartal for StrongPoint

StrongPoint legger frem tall for første kvartal 2017.

Fasiten viser en EBITDA på 10,7 millioner kroner i første kvartal 2017, opp fra 10,1 millioner kroner i samme periode året før.

Driftsinntektene endte på 249,7 millioner kroner i kvartalet, noe som var litt svakere enn i tilsvarende periode i 2016 da de endte på 254,2 millioner kroner.

Ordinært resultat før skatt ble 1,7 millioner kroner, mot 1,4 millioner kroner ved samme korsvei i fjor.

Styret foreslår et utbytte på 0,50 kroner pr aksje.

Selskapet skriver i rapporten at første kvartal normalt er et sesongmessig svakt kvartal, men at det har vært en god start på året for Proprietary Technologies, og at det er god utvikling i omsetningen av egenutviklet teknologi i viktige markeder som Spania og Frankrike. "

Når må mann ha aksjer for å få utbytte?

Du må ha aksjer i dag for å få utbytte:

I dag er den siste dagen av handel med aksjer i StrongPoint ASA inkludert utbytte. Etter i dag vil aksjene i StrongPoint ASA noteres eks. utbytte på kroner 0,50.For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Nilsen
Finansdirektør, StrongPoint ASA
Tlf +47 932 59 410

Q3 webcast: http://coxit.net/strongpoint/Webcast/live_webcast.html
Finansrapporter: https://www.strongpoint.com/about-strongpoint/investor/reports-financial-data/
Produkter: https://www.strongpoint.no/produkt/

Hovedtrekk 3. kvartal:
o MNOK 204,8 (258,0 Q3-2016) • Driftsinntektene er ned totalt for konsernet forårsaket av færre større
leveranseprosjekter enn på samme tidspunkt forrige år.
o MNOK 14,1 (36,2 Q3-2016) • Fallet i EBITDA skyldes lavere omsetning
o MNOK - 2,2 (23,8 Q3-2016) • Kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter

Strongpoint skal levere 560 SQS kofferter pluss utstyr.
Viktig og hugse på at SQS koffertene må byttes ut vært 2 til 5 år på grunn av røff behandling. Forventer at denne ordren vil bli følgt opp med fleire i 2018.

Viss Sberbank virkelig går for SQS vil vi sjå store ordrer. Grunnen til at Sberbank har vært tilbakeholden er på grunn av at SQS er den eineste som består testen. Så det heile står om Sberbank stoler på at Strongpoint ikkje skal utnytte sin monopol situasjon.
Eit alternativ kan kanskje være å selge SQS til eit Russisk firma Sberbank kontrollere. Ved eit salg av SQS kan vi regne med 400mill pluss.

http://hopey.netfonds.no/release.php?id=20171106.GlobeNewswire.HUG2147336

Pass på besøkelsestiden her.
Nå er vi på 9 kr noe som priser StongPoint til 400 MNOK.

Denne tar heilt av virker det som. Kan bli eit enormt marked for StrongPoint.

image

Skal bare noen større kontrakter til så smeller denne vel opp igjen. Antar mangelen av disse gjør at vi er ned 42% på ett år.

Til å være et år der hvor gjentakende inntekter som leasing, lisenser, service etc, står for størstedelen av inntektene lander Strongpoint greit på beina.

Med tanke på de løsningene selskapet har for sine kunder, bør det være en fremtid for Strongpoint også i en verden hvor kontantene får en mindre betydning og hvor netthandelen er økende.

1 Like

Eg trur grunnen til at vi er ned over 40% er:

 1. Enda ikkje fått noen av dei enorme kontraktene vi skulle få og i tillegg har det vært smått med andre kontrakter.
 2. Vi har forsatt ikkje fått gang på utrullingen av SQS i Russland. Dette på grunn av at vi er i ein monopol situasjon. Kan fort forandre seg her. SQS var den eneste som ble godkjent i Russland.
 3. EuroShop 2017 har enda ikkje ført til noen kontrakts meldinger. Ble jo veldig mye fokus på at her skulle det skje store ting.
 4. Jørgen Waaler som solgte litt for å pusse opp gården og så dødsbo til Pinnås.
 5. Resultatvarsel ved Q2.

Vi er nok kanskje ved ein bunn her men eg skulle likt å sett den over 12kr før eg vil påstå at det er bunnen vi ser.

Likte siste kjøpe til StongPoint.

http://hopey.netfonds.no/release.php?id=20171219.GlobeNewswire.HUG2157293
Click & Collect rammeavtale i Russland - 2000 enheter

Denne rammeavtalen har verdi på 400 mill til 500 mill pluss serviceinntekter på 2 til 3 prosent. Deler vi den utover 5 år så blir det 80 mill per år pluss diverse. Det som ein skal hugse på er at C&C er eit nytt produkt som kommer i tillegg til resten av StrongPoint sine produkt. Skal heller ikkje sjå bort ifra at vi her får solgt inn andre StrongPoint produkt som eksempelvis Vensafe. Og så kommer ny oppkjøpte CUB som passer perfekt til C&C. Men eg har ingen forutsetning for å regne på ein eventuelt verdi CUB vil ha men den er nok ikkje liten.

Noen av produktene StongPoint selger i Russland https://www.strong-point.ru/produkti/
(StongPoint har flere produkt som vises her: https://www.strongpoint.no/produkt/ )

Tilslutt vil eg Gratulere salgsteamet i StongPoint! Godt jobbet.

1 Like

"HSBC TTEE MARLB EUROPEAN TRUST " har kjøpt ca 1,3mill aksjer i 2017.
“SKAGEN VEKST” har solgt minst 3,1mill aksjer, sannsynlig viss alt. (3,3mill)
Dødsbo til “PINNÅS” har solgt alle sine aksjer som var nesten 4,9mill aksjer. (11% av aksjene i strongpoint)

I ein aksje som StrongPoint er det klart at dette har presset aksjen litt ned i 2017. I tillegg har vi hatt eit dårleg år med PW og manglende nye store ordrer.

2018 trur eg blir bedre på grunn av:

 1. Dødsbo “PINNÅS” solgt. Skagen Vekst solgt. Utenlandske investorer kjøper.
 2. StrongPoint forsatt lavt priset. (ca 500mill)
 3. Etikett virksomheten er tilbake i normal drift og klar for større produksjon.
 4. Modning av marked i utland. Har vær på plass noen år og relasjoner bør kunne bli til kontrakter. (ikkje små kontrakter som vi har no)
 5. SQS har kanskje løsnet i Russland. Russerne seier vi har det klart beste produktet men vært litt bekymret med monopol situasjonen som kan oppstå. (Her kan det virkelig ligge store penger.)
 6. Rammeavtale med Utkonos om utplassering av opptil 2000 C&C innen 5 år. Forventer ikkje så mye fra denne i år men her kan vi bli positivt overraska. Blir spennende hva vi får vite på Q1 presentasjonen.
 7. Oppkjøpet av CUB Business Systems AB. Kan åpne noen dører og passer veldig godt ilag med C&C. Pluss CUB går alt med overskudd.
 8. Ser ikkje vekk fra at SQS kan bli skilt ut og solgt. Verdien her tipper eg ligg på 400mill. Kan vær ein mulighet få Russerne inn på eiersiden siden dei er redd for monopol situasjonen.

Ulempen med kjøpe i Strongpoint er det lave volume aksjen har.
Men grei utbytte aksje og forholdsvis sikker selskap med at det har mange bein å stå på. Om ein tar vekk C&C og SQS, så er StrongPoint forsatt greit selskap å ha. StrongPoint bruker neste 10% på RnD. Like vel har vi gått i pluss.

Roine Gabrielsson når løsner det i ASIA?
Når tobakk ikkje lenger er lovlig å ha synlig må jo S&C (Vensafe) være perfekt?


https://www.strongpoint.no/losninger/butikkdata/vensafe-select-and-collect/

15.02 er det kvartalsrapport, hvor vi får vite meir den store Click & Collect rammeavtale i Russland.

Teknisk interessant. Trur vi snart forlater 11 og går til 14.

Q4 den 15.02.
Håper 2018 blir motsatt av 2017.
Tipper utbytte i år blir på 0,5 kr.

Q4 rapport. Les den nøye. Utbytte som ventet på 50 øre.


webcast her: http://coxit.net/strongpoint/Webcast/live_webcast.html

Sjølv i eit krise år går det forholdsvis bra. Og vekstmulighetene? :slight_smile:
2018 vil nok bli bra.

Jeg er fremdeles optimistisk på Strongpoint sine vekstmuligheter, som alltid. Den nye sjefen synes jeg også gjorde et godt førsteinntrykk. Hans tidligere erfaringer oser det kompetanse av. I tillegg skader det ikke at han kjenner deler av bransjen Strongpoint opererer i, fra tidligere jobber.

Innlegg fra Casiasia på HO.

http://forum.hegnar.no/thread.asp?id=2426212
Innlegg av: Casiasia (23.02.18 12:31 ), lest 9 ganger
Ticker: STRONG
RE^1: Strongpoint 2018 #7 "the outlook have never been better"
Ettersom Roine har twitret to ganger om Pricer installasjoner i Indonesia har jeg brukt litt tid på å analysere bildet fra i går. Ved å Google for lignende bilder så har jeg en mistanke om at bildet er fra en Putra Prima butikk. Dette er et av retailformatene i Matahari - kjeden. Dette er et børsnotert selskap der Matahari- gruppen, mest kjent for sine Department Stores i Indonesia. Ikke vanskelig å finne når man reiser rundt i landet. Når det gjelder matvaredelen så er Temasek, dvs ‘oljefondet’ i Singapore nest største aksjonær. Kjeden har ca. 300 butikker i 73 byer. Mer om kjeden;

http://media.corporate-ir.net/media_files/IROL/16/167624/2017.07.31/MPPA’s%20Material%20Presentation%20June%202017.pdf

Hvis dette stammer så har Roine og teamet både Dairy Group og Matahari som kunder. Dette er to av de største retailkjedene i Sør Øst Asia. Bare et spørsmål om tid før vi ser en megadeal tror jeg. Om det blir CG, ESL eller C&S vet jeg ikke , men det kommer.

Forøvrig har Pricer ikke utnevnt distributører for Indonesia og i Singapore har Strong og Pricer samme distributør. Det ser likevel ut som Strong får lov til å selge ESL i begge landene. I Malaysia så er de offisiell distributør. Sier litt om standingen til Strong hos Pricer.

Indonesia er ikke det letteste landet å importere varer til. Strongpoint har ikke noe selskap der så kjøper av Pricer - brikkene må importere dem selv via sin egen importlisens. Dette indikerer igjen at det er en stor kunde som har kjøpt og installert ESL via Strongpoint. Well done, SEA - team !

Årsrapport 2017.