Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Swedish stirling

Investeringer: #<Tag:0x00007f8cdadaf480>

Flere som har sett på Swedish stirling?
Et svensk greentech selskap som benytter gass som fakles fra smelteverk til å produsere elektrisitet.

De har en motor, stirlingmotor, som benytter ekstern forbrenning isteden for intern forbrenning. Dette gjør at motoren kan gå på langt dårligere gasser enn hva en normal forbrenningsmotor gjør.

Denne motoren har de koblet til generator for å produsere elektrisitet.

De siste to årene har de spisset produktet sitt inn mot ferrokrom industri i afrika. Industrien produser en del gasser som må brennes av før den kan slippes ut i lufta. Swedish stirling sin generator kan brenne denne gassen og samtidig produsere elektrisitet.

Utslippene lokalt er nok uforandret med denne løsningen, men man produserer elektrisitet som potensielt fortrenger elektrisitet fra kullkraft.

Det interessante er at denne gassen i prinsippet er gratis, fordi den er avfall fra en annen prosess. På den måten kan elektrisiteten produseres svært billig.

De snakker om at for de som har gassen, så vil en investering i deres anlegg være tilbakebetalt i løpet av en tre års tid, ved at innkjøp av elektrisitet til anlegget reduseres. Utstyret har (forventet) svært lave vedlikeholdskostnader da alle bevegelige deler er i beskyttet atmosfære og forbrenning skjer eksternt. Tilsvarende gass har blitt forbrent i en konvensjonell stempelmotor som har resultert i svært kort levetid grunnet sammensetningen av gassen. Til denne gassen er stirlingmotoren ideell.

Jeg er investert i selskapet, og nysgjerrig på om andre også har sett på dette.

De er notert i Sverige, men ikke på hovedlistene. Er tilgjengelig hos Nordnet i alle fall.

1 Like

Jag äger en hel del i SS , ett mycket intressant bolag som på sikt kan få en betydligt bredare markand än bara ferrochrome industrin. De befinner sig nu i en uppbyggnadsfas där man tar produkten från koncept till marknad . När väl det steget är avklarat så tror jag de kommer få mycket att göra .

särskilt om man sedan bygger på systemet med avgasrening så kanske man säkert gå in på fler marknader ( särskilt viktigt om man skall bränna gaser från land deponier )

De anställer nu massor med folk så aktivitet är säkert hög i bolaget .