Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Ultimovacs (ULTI) småprat 3

Er nok mange av oss som har mer en litt snacks inne :smiley:

2 Likes

Jeg tenker spesifikt på hvalene nå, har langt over 5% inne selv…

3 Likes

Strengt tatt er det (godt) over 90 prosent for gode data/suksess. 50 prosenten er forbeholdt resultater som langt på vei innebærer at kreftgåten er løst. Hvor sprøtt det enn høres ut.

17 Likes

Tenkte på innløsningskurs, ikke tidspunkt :slight_smile:

Finner det merkverdig at moderators selv ikke flagger slike innlegg.

Håper og tror de som leser her inne, deg selv inkludert, er innforstått med at prosentene er basert på simuleringene til @ketilaaj et al. i fundamentaltråden. Litt slitsomt om man skal ha disclaimere med “husk datarisiko / prosentene er hentet fra simuleringer basert på historiske kontroller” i alle innlegg.

Å anføre at det er ~90 prosent sannsynlig at INITIUM når primærendepunkt er ikke kontroversielt. Det er bare slik ståva er gitt hva vi vet om effekten av dagens standardbehandling / store historiske kontroller.

Men for ordens skyld da, siden vi er inne i et nytt år: husk datarisiko, ikke sats penger du ikke kan tape. Sannsynlighetene som oppgis er basert på simuleringer på historiske data, og er ingen garanti om fremtidige data.

Håper det hjalp.

18 Likes

Her er jeg helt enig med @h3nk1, det med risiko og hvor en har tallene og nøye gjennomgang av dette er noe som en ikke bør trenge å gå dypere inn på hver gang de gjentas.

6 Likes

Om man skal være litt kynisk så kan man også si at det å kjøpe 0,25% av det du har i opsjoner, så kan det bli en riktig så god investering når man ser hvor positivt et slik trekk blir tolket i markedet.
Kjøpet idag : 1000 x 120 = 120.000 NOK.
Aksjen gikk 2 kroner på den nyheten = (425.000 (opsjoner)+ 25.000 (aksjer) x 2 kroner = 900.000 NOK.

Hadde blitt stille på et aksjeforum om ikke folk skulle fått lov til å hausse i småprattrådene. Så får folk ta ansvar for å bringe de klyper salt som er rimelig.

Evt mumle noe om datarisiko, det får alltid blodet til å bruse

7 Likes

90% er jo faktisk konservativt jmfr plottene til statistikkgudene

5 Likes

Er forskjellig etter hvilket år de er tildelt. En helt nøyaktig beskrivelse av hvem som er tildelt hvilke opsjoner når, og hvilken innløsningspris de ev. kan benytte seg av finnes i årsrapportene til Ulti. Siste er for 2022, se side 83ff (note 15, Share based payment):

Edit: Tenker de som vil sette seg inn i dette likegodt kan lese selv som at jeg resiterer, men for de som ikke gidder å lese hele:

"The exercise price for all options granted in 2019 was NOK 31.25, NOK 39.15 for the options granted in 2020, NOK 61.99 for the options granted in 2021 and NOK 83.46 for the options granted in 2022.

Options that are not exercised within 7 years from the date of grant will lapse and become void."

Man kan merke seg at det er 7 års løpetid på opsjonene. Så det er intet hastverk for de ansatte å løse dem inn før INITIUM-resultatene offentliggjøres. Hvis da ikke kursen skulle blåse gjennom taket før da, og noen skulle ønske å kapitalisere på det (noe som jo ville vært passe bear…)

3 Likes

5 Likes

Det er omtrent så å hevde:

“Nå er vi på det vestgående L1-toget på Skøyen stasjon. Med 90% sikkerhet vil vi ankomme Lysaker stasjon innen 5 minutter”.

All historikk man kan legge til grunn viser at om man befinner seg på L1 på Skøyen i retning Spikkestad så er man på Lysaker med ca. 90% sikkerhet 5 minutter etterpå.

Burde det flagges? Det er jo bare realitetene. Skal man begynne å sensurere virkeligheten bare fordi den ikke passer til ens egen idéverden?

Edit: Ikke kom å fortell meg at punktligheten til VY / ex-NSB på L1-ruta er noe særlig over 90% ass. Da har du ikke tatt det toget noe særlig.

3 Likes

Opsjoner gitt av selskap kan typisk ikke innløses når en måtte ønske. Det skjer typisk innen 1 uke etter en kvartalsfremleggelse, når markedet og insidere anses å vite omtrent det samme. Og om han velger å gjøre innside kjøp så vil det også påvirke om / når han får innløse opsjonene etc. Så blir litt for enkelt å regne slik du gjorde her.

2 Likes

Det endrer ikke det faktum at om Souza med familie velger å kjøpe noen tusen aksjer dann & vann, og markedet reagerer som vi ser nå, så er den store gevinsten i at opsjonene blir mer verdt hver gang.

Det er litt farlig om man tror at om noen vil påvirke kursen, så er det alltid nedover.

Jeg tror man skal være litt forsiktig med å tilegge kausalitet til noe som trolig bare er korrelasjon: Sønnen kjøpte i høst uten at kursen flytta seg. Styreleder kjøpte i høst uten at kursen flytta seg. Men nå flytta kursen seg fordi far og sønn kjøpte? Tvilsomt.

Med den floaten Ulti har går den fint 5kr opp/ned uten nyheter whatsoever.

Tipper dagens oppgang ikke nødvendigvis har noe med innsidekjøp å gjøre. Kan likegodt være januareffekt; eller folk som kjøper tilbake pga skattemessige disponeringer osv…

7 Likes

Jovisst, men så leser man blant annet reaksjonene her inne på slike kjøp. Folk snakker jo fortsatt om kjøpet til Einarsson for en tid tilbake. Og kjøpene bør ikke være for å oppnå en ønsket økning, men like så godt unngå en nedgang.

Å påstå at innsidekjøp som annonsert idag ikke har en bull-effekt, er naivt i min verden.

3 Likes

Man oppnår en reaksjon her inne ja.

Lag en regresjonsanalyse elns av reaksjonene her inne og kursutviklinga og du vil se svært lite korrelasjon. Hadde reaksjonen i denne tråden styrt kursen hadde vi vært i nærheten av firesifra allerede.

4 Likes

Det har vært titalls (22) innsidekjøp i aksjen de siste par årene. Disse har sjelden/aldri påvirket kursen i særlig grad. Dog, når det etter hvert blir et stort antall slike kjøp, så er det selvfølgelig et tydelig bullsignal vi som følger selskapet må notere oss.

3 Likes

Hvordan forklarer du da at kursen knapt har rørt seg ved tidligere innsidekjøp? Er innsidekjøp litt som å kaste dart, noen ganger treffer man ikke skiva og andre ganger bull? Virker de bare når kursen beveger på seg?