Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Ultimovacs (ULTI) småprat 3

Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor de som kjøper aksjer i et foretak velger å låne ut de aksjene for en billig penge til et annen aktør som aggresivt, med alle tilgjengelige triks i svartboka, prøver å senke aksjekursen til foretaket. Kjøper man ikke aksjer i et foretak fordi man har tro på at foretaket skal gi kjøperen en heving i aksjekursen og dermed gevinst. For bare noen år siden var de som shortet aksjer relativt passive og uten alt for mange verktøy til å påvirke kursen. Da var shorting greitt. Er tiden nå kommet til et punkt hvor shorting er blitt så ødeleggende for aksjekursene at aksjeeiere br stopper denne praksisen. Kjør debatt.

4 Likes

Sjog
Ser at det ikke blir enkelt, men håper det går. Statsråd Vestre har vel b.a. uttalt at medisinsk forskning skal bli et satsingsområde i Norge, uten at man skal ta det for seriøst, ofte mye fine ord, men lite handling.

2 Likes

Vær så snill ikke kjør mer debatt.

4 Likes

Hvor mange innlegg med Janus og shorting er det på tråden? Alt er vel nå diskutert og man kan med fordel gå videre… ?

8 Likes

Mens vi venter… Hvilket tidspunkt på dagen vil meldingen om PE komme? NIPU kom etter stengetid.

Jeg ser mange limer inn sitat fra andre kilder i innleggene sine. For å gjøre det litt enklere å lese og forstå hva du har skrevet og hva som er andres ord, bruk sitatramme-funksjonen :slight_smile:

Skal du sitere deler av andres innlegg kan du markere teksten og trykke på “Sitat”-knappen som dukker opp:

Har du limt inn tekst fra et annet sted, markerer du bare teksten du har limt inn og trykker på Sitatramme-knappen i verktøylinjen:

Da får innholdet en slik ramme:

Easy peasy

Takk for meg :slight_smile:

20 Likes

Har vi noen på forumet som er invitert på Redeye- Investor lunch 5. mars?

Den synlige shorten totalt er nå høyere enn FTF sitt totale utlån med drøye 100k aksjer, spent på om vi får se at dette jevner seg ut i dagens SSR oppdatering

@Temlor Skal dit

Er kanskje litt slitsomt å snakke om short hele tiden - på den andre siden er teknologien, kliniske studier, markedet, konkurrenter og alt annet fundamentalt diskutert tvers igjennom siste årene - og HELT klart det som påvirker kursen mest i disse dager er nettopp shorten. Så det er jo ikke såååå mye annet å snakke om egentlig? :blush:

6 Likes

Ja. Regner med at det er mange flere.

hva skjer på readye i dag ?

Hvordan ser man det i ssr?

Ser på de eminente listene @pdx har her på forumet (FTF) og trekker fra den synlige shorten hos Details - Short Sale Register

2 Likes

https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010851603

Aha :ok_hand:

Helt sant det. Alt er diskutert fra ende til annen flere ganger, inkludert shorten :wink: Blir litt slitsomt å lese >50 nye innlegg daglig om alt fra Janus til dark pools.

Janus vet ikke mer enn markedet, og selvfølgelig ikke mer enn innsidere. De har en hedge i bl.a. Ultimovacs og det er ikke noe personlig bak dette. Økningen nå kan like gjerne være algoritmestyrt.
Gjelsten kommer ikke til å “eie shorterne” ved å kjøpe aksjer i markedet.

Ultimo planlegger ikke investorpresentasjoner nå som spekulasjon rundt offentliggjøring av resultater. Datoen 05 Mars hos Redeye er ikke en indikator på at resultatene vil være offentiggjort før dette. Absctact deadline til ASCO er en ambisjon, men de har allerede indikert ESMO som alternativ. De kommer ikke til å offentliggjøre resultatene 01 Mars for å være kompisen deres. De blir offentliggjort når de er klar; med all sannsynlighet mellom 01 - 31 Mars.

Lykke til :nerd_face:

20 Likes

Takk Haltopen. Du innleder med å si at alt er ferdig diskutert og tar likevel en ekstra runde gjennom temaet selv. Da er vel alt i orden endelig :+1:

1 Like

Så det du prøver å si er at alle bare bør holde kjeft frem til VIP?:joy:

Tror ikke noen svarte på dette fra 5 dager siden :slight_smile:

1 Like