Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Uran som investering ⚛

Uranium spot har passert 70$/lb.

Fusjon mellom Iso Energy og Consolidated Uranium børsmeldt i dag. Begge selskapene fra Canada og på børs der.

2 Likes

Spot på 71.5$

Sprott har handlet i markedet

Centrus går som juling. Kun dager igjen til produksjon.

1 Like

Niger står for 4% (7. største) av verdens produksjon, Mesteparten går til Europa, og utgjorde i fjor ca 1/4 av importen. Europa har ca 4 års forbruk på lager, så høres ut som det ikke er noen krise ifht Niger.

Hør mer på World Nuclear News podcasten:

1 Like
2 Likes

Noen har vurdert investering i uran og kjernekraft? Jeg har tatt en posisjon i uran og trader litt med bruk av CDF’er

Har hatt en uran investering i lang tid.

1 Like

Er egentlig en gull tråd dette men fant ikke noen andre tråder.
Hvor lang tid kan jeg spørre?

Siden 45USD ca.

@Kaja flyttet dette til rett tråd.

2 Likes

Spot tilbake på 72$

SPUT handles til over 3% rabatt

Tipper vi ser 80$ rimelig snart.

3 Likes

Har tatt en liten posisjon

1 Like

Spot 72.75$

1 Like

Cameco med resultat idag for 3. kvartal som slo forventningene - EPS 0,34 kanadiske dollar mot forventet 0,11. Cameco på NYSE opp 8%.

2 Likes

Siste oktoberpris Uranium spot $74,75/lb.

1 Like

Cameco dro med seg hele sektoren i går.
URNM, som Cameco utgjør 14% av, er opp over 4%. Hele 595 eiere hos Nordnet faktisk.

Centrus opp 7%. 440 eiere hos Nordnet.

Spot på 74$ nå

R.R mener vi har ca 3 år igjen av bullmarkedet i Uran

Spot 73.75 nå

2 Likes

Ser veldig lyst ut her framover og inn i 2024

Cameco: Den kanadiske urangruvearbeideren Cameco Corp. (CCJ, Financial) har vært i fantastisk form i det siste. Selskapets gjenoppretting etter pandemien har ført til at aksjen opplever en gevinst på 85 % fra år til år.

Systematisk støtte og idiosynkratisk sniking har vært grunnleggende for Camecos nylige suksess. Noen kan imidlertid stille spørsmål ved om bestandens form er bærekraftig.

Etter mitt syn presenterer Cameco en sekulær mulighet, noe som betyr at aksjen kan oppleve ytterligere gevinster i fremtiden.

1720531202223435776.png

Oppdaterte utsikter etter inntjening

Cameco la frem resultatet for tredje kvartal i forrige uke, og avslørte en betydelig triumf da det spaserte forbi inntektsguidingen med et slag på 51 millioner dollar. Drevet av uranprisøkninger og gruveopptrappinger, økte selskapets topplinje med 47,8% år over år, noe som illustrerer den grunnleggende støtten knyttet til aksjen.

Videre slo Cameco sitt inntjeningsmål med 22 cent og hevet utsiktene for hele året. Forbausende forventer selskapet at inntektene vil avgjøre mellom 2, 43 milliarder kanadiske dollar (1, 76 milliarder dollar) og 2, 58 milliarder dollar, noe som er mye høyere enn det forrige estimatet på 2, 38 milliarder dollar til 2, 53 milliarder dollar.

For å kontekstualisere de oppgraderte utsiktene, uttalte Camecos ledelse at de har “kontrakter i våre uran- og drivstofftjenestesegmenter som strekker seg over mer enn et tiår, og i vårt uransegment drar mange av disse kontraktene nytte av markedsrelaterte prismekanismer.” Det ble lagt til at selskapet har “en stor og voksende pipeline av virksomhet under diskusjon, som vi forventer vil bidra til å bygge vår langsiktige kontraktportefølje ytterligere.”

Etter å ha fulgt Cameco en stund, kan jeg skissere noen katalysatorer som støtter virksomhetens inntektsutsikter.

For det første har selskapet startet en forsendelse av inventar fra Inkai-gruven i Kasakhstan. Inkai fungerte som den største gruven, og ble hindret av krigen mellom Russland og Ukraina helt siden begynnelsen av 2022. Utviklingen av alternative fraktruter har imidlertid gjort det mulig for Inkai å frigjøre lagerbeholdningen og gjenoppta produksjonen. Cameco forventer at den første forsendelsen vil bli realisert før utgangen av året, med en andre som følger etter i 2024.

Inkais gruvestudie viser at den er vert for kapasiteten til å produsere omtrent 5, 2 millioner pounds uran per år. Cameco har en eierandel på 60 % i gruven, noe som gir et betydelig løft til inntektsutsiktene.

Videre går Camecos kanadiske virksomhet jevnt, med bredt basert salg som øker med 19% året etter for å nå 22 200 pund. Produksjonen kan øke ytterligere ettersom selskapet har fornyet lisenser på sine kanadiske eiendeler, inkludert Cigar Lake, McArthur og Rabbit Lake. Lisensfornyelser vil muliggjøre ytterligere gruvesekvensering og oppstart.

Til slutt har Cameco et drivstoffsegment som inkluderer produksjon av uranoksid, uranheksafluorid og tungtvannsbrenselbunter. Ryktet blant mange spesialister er at Camecos drivstoffvirksomhet er skalerbar, noe som er bevist av salgsøkningen på 9 % fra år til år i tredje kvartal. Jo, drivstoffbransjen har en lang vei å gå før den når full utvikling. Synergier er imidlertid høyst mulig.

Camecos langsiktige verdidrivere

I tillegg til suksess på kort til mellomlang sikt, har Cameco et høyt langsiktig potensial.

Mye av Camecos potensial stammer fra det faktum at kjernekraft, som bruker uran som en del av drivstoffsammensetningen, utvikler seg raskt. For eksempel har Kina 21 atomreaktorer under bygging med en kumulativ kapasitet på 21, 61 gigawatt. Videre er det et sterkt press globalt for å inkludere kjernekraft i økonomien “grønn energi” på grunn av hastigheten. Til tross for at det er politisk motstand i visse jurisdiksjoner, svinger pendelen absolutt i riktig retning for atomenergiforkjempere.

Uranprisene vil trolig få ytterligere støtte hvis momentumet i implementeringen av kjernekraft opprettholdes, ettersom markedet er grovt underforsynt. Videre kan uranprisstøtte starte en sekulær inntektsøkning for Cameco, da den holder nede 11,61% av markedet, noe som betyr at det er en kjerneleverandør til kjernekraftprodusenter.

1720531207650865152.png

Kilde: Statista (markedsandel i uranproduksjon i 2022)

Videre er Cameco midt i et kritisk joint venture-oppkjøp. Selskapet skal kjøpe Westinghouse, en amerikansk produsent av kraftverksutstyr. Avtalen sies å være verdt 7.9 milliarder dollar, med Cameco som eier 49% av virksomheten og Brookfield (BAM, Financial) de andre 51%.

Westinghouse vil sannsynligvis bringe kritiske midtstrømssynergier til Camecos forretningsmodell og tillate diversifiserte inntekter som et middel til å fase ut uranprisrisiko. Inspeksjoner fra industriens konkurranseregulatorer holder oppkjøpet oppe; Det er imidlertid odds på å bli fullført.

Nøkkeltall, verdsettelse og utbytte

Camecos nøkkeltall kommuniserer fremgangen selskapet gjør som en ledende urangruvearbeider.

Pandemien sendte selskapet i en svimmel da dets kanadiske eiendeler krevde vedlikehold etter Covid. Som om det ikke var nok, førte Inkai-gruven til ytterligere belastning på resultatregnskapet. Imidlertid, som vist i følgende diagram, har Camecos lønnsomhetsforhold begynt å komme seg.

1720531213535473664.png

Videre sier sammenligningen av Camecos etterfølgende og fremtidige prismultipler volumer om verdsettelsen. Legg for eksempel merke til hvor mye høyere det etterfølgende forholdet mellom pris og inntjening er i forhold til forholdet mellom pris og inntjening, noe som illustrerer at markedet tror Camecos lønnsomhet vil øke i de kommende kvartalene.

1720531217994018816.png

En oversikt over Camecos utbytte antyder at aksjen foreløpig er ganske egnet for inntektssøkende investorer. For eksempel er utbytteavkastningen på 0,18% nesten ubetydelig, spesielt hvis man tar hensyn til skatt. Imidlertid kan en dempet utbyttepolitikk ikke være en dårlig ting likevel, da det tillater Cameco å reinvestere likviditeten i nye prosjekter for å utvide sin markedsandel i den raskt voksende uranindustrien.

Guru handler

Størrelsen på guru-kjøp har økt betydelig siden slutten av 2022 ettersom noen av Wall Streets investorer har spekulert i et oppgangsspill. I følge 13F-innleveringer har slike som Ray Dalio (Trades, Portfolio) Bridgewater Associates og Joel Greenblatt (Trades, Portfolio) dyppet inn i aksjen, noe som tyder på at utsiktene er intakte.

Selv om guruhandler ikke garanterer suksess hvis de kopieres, gir de et nyttig verktøy for å supplere en helhetlig analyse av en eiendel.

1720531222720999424.png

Wrap-up

Camecos økning fra år til år støttes av robuste fundamentale forhold. Visst, det fremtidige forholdet mellom pris og inntjening på 21,55 er ikke ideelt. Imidlertid er selskapet fortsatt i en gjenopprettingsfase etter Covid.

Et helhetlig syn innebærer at Cameco er satt til å styrke inntektene ytterligere ettersom Inkai-gruven er tilbake på nettet etter å ha blitt forsinket av krigen mellom Russland og Ukraina. I tillegg åpner lisensfornyelser i Canada for ytterligere gruvesekvensering og produksjonsøkninger.

Til slutt er langsiktig uranprisstøtte sannsynligvis gitt inklusiviteten til kjernekraft i fornybar energimiks, noe som kan styrke Camecos sekulære utsikter som markedsleder.

Med tanke på alle aspekter, anser jeg Cameco som en sekulær vekstmulighet og tror at den sterke fremgangen vil opprettholde seg inn i 2024.

2 Likes

Tilbakeslag for sektoren dette dessverre