Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Vin og mat

Glemte å ta bilde av maten i dag, kun av når kjøttet lå på grillen.
Entrecôte i sous vide, etterfulgt av en runde på grillen, bakte poteter gratinert med Comteost, trompetsopp og mirepoix av sellerirot, persillerot, rødløk og hvitløk.

Prøvde med en rimelig Barolo i dag, men trur det var noe galt med den. Skal kjøpe en ny flaske i morgen for å sjekke ut mine mistanker.

10 Likes

Kan anbefale denne champagnen. En vintage(årgang) blanc de blancs(100% chardonnay) til en god pris. God som aperitiff og til mat. Andre som har smakt denne?

2 Likes

Den der har jeg drukket flere flasker av, gått opp 50kr nå men fremdeles verdt pengene.

1 Like

En annen champagne som er svært god er Pol Roger Brut Vintage 2012 / 2013, den er er endel dyrere, men en sjelden gang må det være lov!

1 Like

Kan anbefale denne om du ikke skal ha Vintage, utrolig god til prisen.

2 Likes

Storarbeid!
50kg frilandsgris ble partert i dag. Mye god mat fremover!!

Skjærte noen tykke skiver av kammen, som skal testes i kveld.

14 Likes

Du har helt rett den er veldig god, prøv den med marinert kalkunbryst fra prior. valdorfsalat, fløtegratinerte poteter og en god hjemmelagt lysebrun saus…

2 Likes

Hvor blir det av pétrus bildene?

Har ingen bilde av Petrus, så Maxime får duge

Kjørte denne til kalkunen i kveld. Meget fin!

Har dekantert denne nå, som blir kos utover kvelden.

4 Likes

Ble denne på meg til Kalkun bryst.

2 Likes

Sliter litt med veien videre :star_struck:

5 Likes

Her falt veien videre på den i midten😊
Har ikke smakt den før, så gleder meg til å åpne den.
Godt nyttår, å takk for fine bidrag i denne tråden🥂

1 Like

Segura Viudas er god den til prisen. Prins Albert av Monaco brukte den som aperitiff i bryllupet sitt.

1 Like

Tinder date`n møtte ikke opp så det blir en rolig feiring🥳

Edit:
This Bitch just got laid… :wink:

:boom: GODT NYTTÅR :boom:

7 Likes

4-retters meny i kveld!

Tataki ytrefilet av limousinkveg fra Steinvik Gård, rødløkskompott, grana padanochips og bladpersille.

Sellerirot bresert i kjøttkraft med persillepesto og pinjekjerner.

Dampet torsk med røkt potetpuré, granateple og sprøstekt fenalår. Saus basert på kjøttkraft.

Stekt ytrefilet av limousinkveg, bakt purreløk, soppkrem, mais og sprøtt potetskinn.

Akkompagnert av to viner som satt akkurat, om ikke mer, som de skulle!

29 Likes

Så helt greit ut :yum:

1 Like

Kanonbra innlegg, er du kokk, eller bare lidenskapelig interessert i mat og vin?

1 Like

Ikke kokk nei. Er nok bare over gjennomsnittet interessert i mat og matopplevelser.

5 Likes

Laget en liten treretter i dag.

Kraftsuppe laget på lammenakken som ble servert som hovedrett.

Pannestekt og kaldrøkt sei med hvitløksspinat og sprø “potetfluff”. Saus basert på svart hvitløk.

Braisert og stekt lammenakke med puré av løk og hvitløk, ruccola og stekt sitron.

To viner i dag, og synes disse passet veldig bra, spesielt Musar’en

Edit: Den stekte sitronen gjorde det meste på hovedretten. Bandt retten sammen helt nydelig å fikk vinen til å komme frem.

22 Likes