Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Astrocast

Denne fortjener en egen tråd. Hvor går veien videre?

Foreløpig peker vel kursen nedover?

Har ikke satt meg inn i selskapet, men garantert noen her inne med meninger og info om selskapet :slightly_smiling_face:

Har denne på radaren nå etter et tungt fall fra den spektakulære toppen første handelsdag på 102 kr. Har falt nesten 90% fra 102 kr til 12-13 kr. Ifm. børsnoteringen hentet de inn 389 MNOK, de er idag priset til 511 MNOK :slightly_smiling_face:

Litt info om selskapet fra artiklene under:

Fra DN-artikkelen:

"Det sveitsiske selskapet designer og bygger egne nanosatellitter som skal sendes opp i rommet for å overvåke og løse utfordringer knyttet til jordbruk, buskap, olje, gass, gruvedrift, shipping, også videre.

Selskapet har i dag ti satellitter i drift som går i bane og planlegger å sende opp ytterligere ti stykker neste år, ifølge prospektet i forbindelse med børsnoteringen. Ambisjonene er å ha 100 satellitter i bane innen 2025.

Næss i Nordea har sett raskt på selskapet.

– De er i gang med å skyte opp satellitter allerede så dette er ikke blant de selskapene som har et produkt som «muligens vil virke». Her er teknologien på plass og de planlegger å ha et satellittnettverk oppe om drøye tre år. Sånn sett kan en si at det tekniske er på plass, sier han.

– Det som vi mener er mer krevende er å få kunder som ønsker og trenger satellitter og som er villig til å betale for det. Dette er også en virksomhet hvor én kunde trenger én satellitt. Det betyr at det tilkommer kostnader per kunde og da kan det ikke sammenlignes med et legemiddelselskap eller et teknologiselskap som kan få enorme inntekter uten å putte inn mer kostnader, sier Næss."

Fra E24-artikkelen:

"## For bruk i olje og gass

Karlsen trekker frem sporing av kveg som eksempel på ett av mange bruksområder for de planlagte nanosatellittene. Han legger til at dette er noe de ser på for Australia og New Zealand, mens norske kunder nok har andre behov.

– Maritim sektor, olje og gass har mye større potensial. Derfor er vi svært glade for at Jan Eyvin Wang fra Wilh. Wilhelmsen-konsernet har sagt seg villig til å gå inn i styret. Her ser vi store muligheter, sier han.

Wang har, med sin årrekke i shipping, blant gjennom i en rekke lederjobber i Wilhelmsen-konsernet, gode forutsetninger for å se hvordan Astrocasts teknologi kan brukes i tradisjonelle norske industrier.

Karlsen trekker frem sporing av containere og gasstanker, både via sjøveien der de ellers er utenfor dekning, og idet de lastes på land og fraktes videre.

– Poenget med vår løsning er at den er så kostnadseffektiv at det ikke blir en stor ekstrainvestering for kundene å innpasse en virkelig global IoT-løsning i sine produkter. Man vil ikke lenger være avhengig av dagens store og dyre satellitter og basestasjoner."

Helt ubegripelig hvor dette selskapet bankes ned i støvlene.
Har tatt en posisjon, dog ikke veldig stor, men kan ikke tenke at NOK 10 er riktig kurs.

1 Like

Handlet en lyttepost på 11 kr på og tredoblet på rundt 10 idag :slightly_smiling_face:. De taper fortsatt penger som gress og EBITDA vil være negativ til 2024 ifølge publikasjonsdokumentet, men de er inne i en spennende kommersialiseringsfase og synes forretningsideen høres spennende ut verdt et bet rundt P/B :slightly_smiling_face:

Litt aktuell info fra publikasjonsdokumentet:


1 Like

Sannsynligvis en eller flere av emisjonsdeltakerne som selger unna. Lock-up perioden på 180 dager gikk ut i februar, og det var da kursen begynte å stupe.

1 Like

https://newsweb.oslobors.no/message/558531

Fader at jeg ikke kjøpte mer😔 Nå blir videre finansiering sikret gjennom en IPO på Euronext gtowth Paris. I tillegg til god fremdrift så var dette en meget bull melding😊

Nedsalget den siste tiden var helt høl i huet, ingenting å bekymre seg for dette👍

Fra DN investor:

Astrocast vil hente flere hundre millioner i Paris
Tirsdag morgen melder satellittselskapet Astrocast at det har hyret et syndikat av banker for å forberede en børsnotering ved Euronext Growth Paris i 2022. Selskapets aksjer er allerede notert på Euronext Growth i Oslo, så det er snakk om en dobbeltnotering.

Selskapet opplyser at det ønsker å hente mellom 60 og 80 millioner euro i forbindelse med børsnoteringen, tilsvarende mellom 570 og 760 millioner kroner.

Astrocast fikk en av tidenes børsdebuter, men aksjen har stupt nær 90 prosent siden den gang.

1 Like
1 Like

Jeg lastet opp en post til her, en ufattelig kursnedtur over lang tid og med spennende planer lansert idag samt påfyll av kapital kan jeg ikke tenke annet enn at vi står ovenfor en attraktiv pris idag.

1 Like

Kan vel være greit å avvente å se hva IPO kursen blir i Paris

Kanskje, ikke overbevist om at det er det klokeste å vente på, men vi får se.
Vanskelig å se for seg noe lavere enn idag, men mulig jeg tar feil.

De skal hente inn 2X dagens børsverdi, men vi får se

1 Like

Det kan gå begge veier, ja. Vi husker jo første børsdag på Norske Growth, opp over 200% :slightly_smiling_face: Om den i verste fall skulle ende under dagens kurs, da snitter jeg ned :blush:

Supplerer med denne, dårligste avkastning siste måneden :sweat_smile::

Tror dessverre emisjonskurs blir lavere enn dagens kurs, ellers hadde det nok vært mer handel i aksjen etter denne meldingen som ville støttet opp om kurs “bunnen”. Lykke til.

Spent på når 9,80 brister og hva som skjer

Kursmål helt innenfor :rofl:

1 Like

Veldig bra omsetning nå, synes dette virker lovende!
Det selges mye på 9,80 ish, men nå kjøpes det jaggu også

1 Like

Se der ja, omsetningsrekord😊 En større skjult salgspost på 9,8 kr. Bare den blir tatt ut så kan det bli bra👍

1 Like