Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

BergenBio Småprat (BGBIO) 🧬

4 Likes

Vitenskapelige artikler kan man ikke forvente med grunnlag i så få pasienter. Mangel på artikler har absolutt null verdi i forhold til å ha en mening om virkningen av Bemcentinib. Det blir en for enkel og naiv konklusjon.

2 Likes

Ikke helt det vi venter på, men det kan sette stemningen hvis du trenger det.

1736P Elevated AXL expression following SARS-CoV-2 infection in non-small cell lung cancer

https://www.annalsofoncology.org/article/S0923-7534(20)41796-X/fulltext (DOI)

Patients with thoracic cancers affected by the coronavirus disease 2019 (COVID-19), caused by severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2), appear to have poor clinical outcomes. AXL, a TAM (Tyro3, AXL, Mer) family receptor tyrosine kinase, is a known mediator of epithelial to mesenchymal transition (EMT) and therapeutic resistance in non-small cell lung cancer (NSCLC) and other cancers.

Notably, expression of ACE2 was downregulated while that of AXL and ZEB1 , an EMT transcription factor, were upregulated in NSCLC cells infected with SARS-CoV-2 as compared to mock infected cells, suggesting a shift to a more mesenchymal phenotype. Treatment with bemcentinib for 24h downregulated ZEB1 expression in mesenchymal cell lines, reversing EMT.

These data, in the context of ACE2’s role in preventing acute respiratory distress syndrome, suggest a shift from ACE2-expressing epithelial cells to a more mesenchymal phenotype characterized by low ACE2 and high AXL expression, upon infection of NSCLC cells with SARS-CoV-2. In addition to bemcentinib’s antiviral activity, it can also reverse EMT, further supporting AXL and EMT as novel therapeutic targets for COVID-19 treatment.

19 Likes

Jepp

SA, India og UK har Bemcentinib phaseII studie igang. Blir meget interessant å følge 6/11 R&D dagen.

5 Likes

“Det er merkelig at det nå ikke foreligger interimanalyser om effekt i den engelske studien som har pågått lenge nå.”

Forklaringen er at pasientgrunnlaget i ACCORD i UK ble borte i sommer, og at studien derfor ble (midlertidig) stoppet.

“Det er uklokt av direktøren å si at det er lovende resultater når dette ikke kan begrunnes.”

For mer info så kan du søke etter begrunnelsen for at bemcentinib ble inkludert i ACCORD. Deler av begrunnelsen finner du også på bergenbio sine websider.
Vi kan vente flere detaljer om dette 6. november: 14:10 AXL and viruses/COVID-19 – Professor Wendy Maury, Professor of Microbiology and Immunology, University of Iowa (Iowa City, USA )
Maurys prekliniske resultater fra i vår har i ettertid blitt bekreftet av andre. Søk etter SARS2 (og andre skrivemåter som sars-cov-2) og AXL.
Det endelige svaret på om bemcentinib vil bli brukt i stor skala mot covid-19 får vi først fra de pågående kliniske studiene, som heldigvis har blitt utvidet til flere land, så vi kan unngå at det samme som skjedde i sommer skjer igjen før vi har resultater.

“Snart vil vaksinering kunne starte opp, viruset fortsetter å mutere til en mer smittsom men mindre alvorlig form, og da kan fort løpet være kjørt for BerGenBio.”

Mutasjoner er nettopp en grunn til at vaksinene ikke er en endelig løsning, og at man vil ha behov for anti-virale medikamenter i lang tid, slik som for influensa. (Og HIV der man ikke har noen vaksine etter 20 år med forsøk på å lage dette. Der er det fortsatt anti-virale medikamenter som gjelder.)
Hvis det var slik at mutasjoner førte til at virus ble mindre skadelige og dør ut, så hadde vi ikke vært i den situasjonen vi er i dag. Og vi hadde vel ikke hatt mer enn 500 000 influensarelaterte dødsfall i verden hvert år (til tross for at vi har vaksiner)?

26 Likes

Veldig bra innlegg :+1:
Men er du sikker på at du er fornøyd nå, etter 8 redigeringer? :sweat_smile::+1:

3 Likes

Helt fornøyd er jeg ikke. Det er mer å si om den saken. Men får si meg fornøyd nok, og fokusere på andre gjøremål. Får satse på at folk klarer å finne mer informasjon selv, uten å måtte mates med teskje :spoon: :wink:

3 Likes

Vi nærmer oss nå kursen før ACCORD og C19. Selv om selskapet har fått 500MNOK i påfyll. Kan ikke skjønne annet enn at denne må snu opp snart :crossed_fingers:

1 Like

Har jo historikk for å klyve 150 prosent av gangen.hehe måtte en liten rettelse til på denne

Oppdaterte aksjonærlister viser ytterligere reduksjon for
FJARDE AP-FONDEN på 88879 aksjer fra 22 til 26 okt.
Samtidig har antall aksjonærer økt med 113, og J.P.Morgan NOM økt som tidligere når FJARDE har redusert.
Spørsmålet er om aksjene er utlånt til ytterligere short. Det er ikke økt synlig short fra 22 til 26 okt., men kan være utlånt til annen shorter under terskel, eller kan være dumpet i markedet i dag?

Edit: Fallet i dag kan skyldes at Alfred Berg har solgt 227382 aksjer, som meldt i børsmelding i ettermiddag. Det utgjør bare 5% av deres aksjer i BGBIO, så det er ikke noe stort nedsalg, men nok til å passere flaggegrensen. Men det utgjør ca 20% av dagens omsetning, så det er en god forklaring på et kraftig fall. BGBIO burde vel egentlig ha falt mer enn det den gjorde…

Fondene har vel ikke noe valg hvis folk trekker pengene ut. Man får se på listene etter hvert om noen av de større har kjøpt. Men det ser ut til å ha kommet til et par hundre nye aksjonærer siste uke!

Merkelig timing for nedsalg av Alfred Berg…

Fond som dette kan være «tvunget» til å selge seg ned om de har fått store innløsninger. Virker ikke veldig dramatisk, men fortsetter de å selge i dagene som kommer betyr det nok at de ikke lenger liker caset, og da kommer nok kursen til å lide i en god stund fremover.

3 Likes

Det kan vel også bety at aksjene er lånt ut til short. Svaret får vi i morgen.

1 Like

H1rik1: Selv om innlån og utlån som medfører at man passerer flaggegrense skal meldes iht vphl, så skal også type transaksjon meldes (vphl 4-4(1)). Det betyr vel at det for Alfred Berg er snakk om et salg og ikke utlån til short.
Har vi eksempler på hvordan type oppgis i børsmeldinger som gjelder utlån, når man passerer flaggegrense?

Rettelse: Melding om type transaksjon (vphl 4-4(1)) gjelder for meldinger for primærinnsidere (vphl 4-2), og det er vel ikke Alfred Berg. Når det gjelder krav til innhold i den aktuelle melding (vphl 4-3) gjelder da forskrift. Det er vel verdipapirforskriften 4-1, som ikke er like klar på at man skal presisere “type transaksjon”:

(1) Melding som nevnt i verdipapirhandelloven § 4-3 første ledd skal inneholde opplysninger om:
(a) navn på utsteder av aksjene,
(b) dato da andelen nådde opp til, oversteg eller falt under grensene fastsatt i verdipapirhandelloven § 4-3 første ledd,
© navn på den flaggpliktige, herunder navn på aksjonæren,
(d) antall aksjer meldingen omfatter,
(e) den etterfølgende situasjonen hva gjelder stemmerettigheter, herunder hvor stor prosentandel av aksjene og stemmene i selskapet vedkommende innehar,
(f) hvor stor prosentandel av aksjene og stemmene i selskapet vedkommende innehar i form av rettigheter til aksjer,
(g) omstendigheten som utløste flaggplikten, og om denne gjaldt vedkommende selv eller nærstående som nevnt i verdipapirhandelloven § 2-5,
(h) rekken av kontrollerte foretak aksjene eller rettighetene eies gjennom, og
(i) dersom meldingen gjelder rettigheter til aksjer som nevnt i verdipapirhandelloven § 4-3 fjerde ledd, skal meldingen i tillegg inneholde en beskrivelse av rettighetene, herunder opplysninger om på hvilket tidspunkt rettighetene vil eller kan bli utøvet og tidspunktet de forfaller.

Ja, det er det vel ikke noe tvil om? Det er vel heller ikke riktig å kalle det en «sperregrense», det er en flagging av posisjon som man skal gjøre når man passerer 5%, 10%, 20% osv.

Det er ikke gitt at resten forsvinner. De selger nok noe fordi eiere av fondsandeler selger andeler i aksjefond pga smitteøkningen, som de tror de klarer å time tilbakekjøp av innen markedet bedres…

tekdude: Du kan redigere innlegget for skriveleifer, så slipper du mange småinnlegg.

2 Likes

Triggerliste 2020:

    1. November - FPD i India
    1. November - R&D day
    1. November - Oppdaterte data i NSCLC på SITC
    1. November - Q3
    1. Desember - Oppdaterte data i AML på ASH
  • November/Desember - Oppdatering på ACCORD

  • November/Desember - Strategiske partnerskap

Noe jeg har glemt?

9 Likes

Kanskje Voleon avslutter short før Jan? :wink:

Mye spennende i vente og tydelig noen som rister i treet etter billige bgbio aksjer om dagen.