Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

BergenBio - Småprat (BGBIO)

Klarer ikke helt å se at dette er kjipt for Bem. Selskapet er i fase 3 mot ovarian cancer og fase 1/2 mot bukspyttkjertel kreft. De må jo uansett kjøre fase 2-3 mot lungekreft. Lungekreft indikasjonen er det langt fra sikkert at de går for og uansett vil de ligge noen år bak bgbio.
Spennende og bra legemiddel, men ser ikke den umiddelbare sammenhengen mot bem.
Tilvestamab sin uttesting kan ha større relevans, som du påpeker.

1 Like

Hvis de viser positive data på fase 3 med Batiraxcept så har de 1) vist at deres legemiddel er effektiv mot AXL biologi samt 3) skaffet safety data fra fase 1-3 programmet. Slikt sett har man de-risket legemiddelet sitt i AXL biologi.

Hvis Batiraxcept blir godkjent i ovariecancer styrker det troen på at dette legemidlet vis a vis andre konkurrenter.

Det er riktig som du sier, hvis ARAVIVE ønsker å gå i NSCLC etter ovarie må de i hvert fall gjøre fase 3 (og muligens fase 2 hvis de er usikker på dose eller tar en konservativ tilnærming).

Ser at fase 3 studien er nå fullrekrutert og skal etter planen være ferdig juli 2024. Hvis de i 2025 feks starter fase 2 i NSCLC så er de kommet like langt på lunge som BGBIO siden STK11 studien, som er fase 1/2a, skal også avleses i 2025.

First of all we would like to thank all sites for their continued support to the trial despite changing epidemiology and declining number of eligible patients. Due to slow inclusions in AXL SolidAct, a substantial amendment to the protocol will now allow for inclusion of nosocomial COVID pneumonia. We will use the next couple of months to assess how this will impact inclusion rates.

4 Likes

Børsmelding fra Cessatech nå i dag, melder at Martin Olin er utnevnt til styreleder i Cessatech. Frem til nå har han kun vært styremedlem:

Noe helt annet, her tenker jeg høyt, løse tanker: Godfrey ble i sin tid sparket på en søndag, uten noe forvarsel. Dette var da planlagt av styret bak hans rygg. Ikke lenge etter Olin overtok, fikk han på plass Anders Tullgren, som er en tidligere kollega han kjenner godt. Er dette slik han har sikret seg mot å bli sparket på samme måte som Godfrey? Ref: Former Symphogen colleagues reunited in Norwegian biotech company — MedWatch

1 Like

Jeg ser på vedlegget “BerGenBio ASA AGM Notice 28 April 2022.pdf” i børsmeldingen med emnet “Notice of annual general meeting” fra 7. april 2022:

12 FORSLAG OM FULLMAKT TIL STYRET TIL Å FORHØYE AKSJEKAPITALEN VED NYTEGNING AV AKSJER

Det foreslås dermed at styret gis fullmakt til å forhøye aksjekapitalen med inntil NOK 1 773 210 ved nytegning av inntil 17 732 100 aksjer, hvilket utgjør 20 % av Selskapets utestående aksjer.

Sluttkurs i går var 4,892, tar jeg sluttkurs og ganger den med maks antall aksjer de kan tegne i en emisjon, utgjør dette ca. 86,7 millioner kroner, noe som ikke vil holde til videre drift i mer enn litt over ett kvartal.

Dersom selskapet skal kjøre en emisjon på lav kurs, må de derfor øke antall aksjer i fullmakten på forhånd, for at det skal kunne hentes inn penger nok av betydning.

Videre ser jeg på hvor mange dager før generalforsamlingen i fjor invitasjonen ble sendt ut. “Notice of annual general meeting” ble sendt ut 7. april, og generalforsamlingen ble avholdt 28. april. Fra og med 7. april til og med 28. april er 22 dager.

Generalforsamlingen skal i år i følge “Financial calendar” avholdes 20. april, dersom “Notice of annual general meeting” sendes ut like mange dager i forveien i år, som i fjor, blir den sendt ut torsdag 30. mars.

Så med mindre det sendes varsel om ekstraordinær generalforsamling innen den tid, vil vi omkring 30. mars få vite om selskapet har tenkt å kjøre en emisjon på lav kurs, ved at fullmakten i så fall er endret med et høyere antall aksjer i invitasjonen til generalforsamling.

Det er jo selvfølgelig mulig at det ikke blir slik, og at selskapet utsetter en eventuell emisjon til senere, men da må de kjøre ekstraordinær generalforsamling dersom kursen fortsatt er lav, og slik avsløre seg på forhånd.

Det jeg tenker er at vi risikerer at det blir dobbeltille dersom noe av ovenstående slår til, fordi først vil vi da få vite om dette på invitasjon om generalforsamling eller ekstraordinær generalforsamling, og da vil kursen ha mange dager på seg til å falle på denne informasjonen, deretter vil den falle på nytt når eventuell melding om emisjon kommer - det blir jo et dobbeltfall.

4 Likes

Arcus Biosciences kan gå i direkte konkurranse med BerGenBio sin eneste gjenstående store satsing, AXL-hemming i STK11m i NSCLC:

Her fra Arcus Biosciences Q4-presentasjon: Arcus Biosciences - Arcus Biosciences Reports Fourth-Quarter and Full-Year 2022 Financial Results and Provides a Pipeline Update

Arcus plans to initiate a Phase 1 trial for AB801, a potent and highly selective Axl inhibitor, in 2023. The early development plan is expected to focus on treatment-resistant tumor types, such as STK11-mutant NSCLC.

Her er preklinisk info om Arcus’ AXL-hemmer, AB801 hos EJC fra oktober 2022: AB801 is a potent and selective AXL inhibitor that demonstrates significant anti-tumor activity in combination with standard of care therapeutics - European Journal of Cancer

1 Like

De vil med stor sannsynlighet foreslå en økning av aksjer de kan utstede, uansett om planen er emisjon eller ikke. Med mindre de har klar en 100% spikket finansiering, så er de nødt til å sikre seg med muligheten for emisjon - dersom det ikke finnes andre finansieringsmuligheter. Det tror jeg du også skjønner, selv om du åpenbart prøver å baise så mye som mulig.

Hovedårsaken til at jeg solgte aksjene en liten tid tilbake, er at jeg frykter det blir en veldig utvannende emisjon. Jeg kommer til å gjøre en ny vurdering på om jeg skal ta en ny inngang, etter at selskapet har ordnet seg videre finansiering.

I mellomtiden vil jeg ha et ekstra kritisk øye på alt rundt selskapet, frem til jeg ser hvordan det går med finansiering og jeg eventuelt får troen på selskapets satsing tilbake. Det er ikke gitt at jeg får troen på dem tilbake.

I mellomtiden er det opp til dere som fortsatt har troen, å selv poste positive synspunkt og saker.

Jeg er den siste til å forsøke å late som jeg er objektiv, det er jeg ikke, akkurat som jeg heller ikke var det den perioden jeg var positiv og hadde troen på selskapet.

1 Like

Ærlig sak det, og fint at du kommer med informasjon. Er enig i at selskapet er i en kritisk situasjon mtp. Finansiering. Men tror de Jobber hardt for å finne andre muligheter. Så gjenstår det selvfølgelig å se hva de får til.

1 Like

Som jeg nevnte i en post på torsdag, har Olin blitt styreleder i Cessatech. MedWatch publiserte en sak om dette på fredag: Bergenbio-sjefen blir styreleder i dansk børsnotert selskap — MedWatch

Fordi jeg har et kritisk øye på selskapet for tiden, lar jeg meg pirre av bildeteksten som bruker ordet “dobbelrolle”:

Martin Olin trer inn i en «dobbelrolle» når han tar plass som styreleder i Cessatech, i tillegg til å være administrerende direktør i Bergenbio.

Men jeg antar at bruken av ordet “dobbelrolle” kun er clickbait for å friste folk til å tegne abonnement. Jeg har brukt opp min prøveperiode på MedWatch, kanskje noen andre kan dele litt fra artikkelen som oppklarer hva de mener med “dobbelrolle”?

Det er jo to vidt forskjellige selskaper, så jeg sliter med å se hvordan det passer å bruke dette ordet.

Bergenbios administrerende direktør Martin Olin, ble fredag stemt inn som styreleder i det danske børsnoterte selskapet Cessatech, som har flere kliniske løp for hovedkandidaten deres CT001.

Dette skriver danske MedWatch.

Olin tar over rollen fra Adam Steensberg, som til daglig er administrerende direktør for danske Zealand Pharma. Steensberg ble toppsjef i Zealand i mars 2022, og begrunnelsen for at han gir seg i Cessatech nå er at dobbeltrollene har blitt «for mye å gape over».

Martin Olin kommer i samme dobbeltrolle, men Jes Trygved, administrerende direktør i Cessatech, er ikke bekymret:

– Vi har det alle travelt, det gjelder også Martin Olin, men det er forskjell på hvor man er og hva som må prioriteres, sier han til danske MedWatch.

– Martin har vært med i Cessatech fra starten, og jeg har arbeidet mye sammen med Martin, også før Cessatech - det er veldig viktig at man har et godt samarbeid og kjenner hverandre hvis ting virkelig skal gå bra, sier Trygved.

Olin har sittet i styret i Cessatech siden august 2020.

– Vi har tidligere spurt Martin om han ville være styreleder, men på daværende tidspunkt hadde han ikke tid, så jeg er veldig glad for at det lyktes denne gangen. Martin er et av de mest profesjonelle menneskene jeg kjenner, sier han.

Cessatechs CT001 er et smertelindrende middel til barn, som administreres gjennom en nesespray. De har for øyeblikket fire forskjellige studier gående på legemiddelkandidaten som en del av et fase-3 løp. De mener å kunne søke om markedsføringstillatelse når studiene er fullført i starten av 2024, skriver danske MedWatch.

1 Like

Hvorfor/hvordan har han fått mere fri tid akkurat nå?!

Er vel endel mer jobb å arbeide i et Venture fond enn daglig leder i BGBIO da?

Hva tenker du selv?

Kanskje det kommer enn ny CEO i BGBIO snart da, hvem vet. Kursen har vel gått fra ca 25 kr til ca 5 kr under Ollin sin tid i BGBIO, så om man skal dømme ut i fra aksjekursen så har han hvert skuffet enormt. Dersom BGBIO hadde hatt en ny meget god kandidat klar, så hadde kanskje ikke det vært så dumt med et bytte der, ellers håper jeg ikke på det.

1 Like

Ja, det er jo en mulighet.

Jeg tror ikke Olin er på vei ut. Hvis noe så har Olin ryddet opp siden han ble daglig leder. Jeg tror problemet med BGBIO er 1) at de har hatt et overambisiøst klinisk program (for mange studier), 2) brukt mye penger på å utvikle Tilvestamab i en periode hvor BEM fremdeles har hatt i endel biologisk risiko og 3) Covid programmet var kanskje nødvendig for å hente penger, men det har ikke skapt de kliniske resultatene innen tidsvinduet hvor noe på covid kunne skape verdi.

Alt i alt så vil jeg mene at strategien styret har satt fra starten av har ikke vært tilpasset selskapets finansielle kapasitet. De har muligens vært såpass bull på AXL ar de har trodd at BP skulle kjøpe dette opp, men der tror jeg styret og management var vist sin uerfarenhet.

Er det noen man kan skylde på så er det styret og spesielt de som satte strategien tidlig i selskapet.

3 Likes

@Roc: Tror han har mere tid pga at ting er i gang ( eller finalized ) bla. STK11 prosjekt, SOLIDACT og (kanskje) finansiering/partneravtale/oppkjøp?

@Aristo: Tror ikke han får sparken. Hva skal neste man forventes å gjøre nå som en fersk CEO når nye planen satt i gang? Annulere og begynne med ny strategi? Hvordan kan en ny CEO heve aksjekursen? I hvert fall med å sparke M. Olin risikerer de at BGB faller ytterligere 1-2 kr, tror jeg. Akkurat nå er dette en unødvendig/dum avgjørelse!

2 Likes

Enig drdr., så jeg håper ikke på endringer nå. Håper Ollin og selskapet kjører videre på den kursen de har staket ut nå og at det i løpet av 2023 gir såpass resultater at selskapet kan finansieres videre på en god og aksjonærvennlig måte.

1 Like

For dette tror jeg data på STK11 må foreligge. Nå som studien er i gang så gir det ingen mening for BP å kjøpe før data er generert.

Jeg begynner å mistenke at det ikke krever allverdens for BP å utvikle sin egen AXL-hemmer, fordi veldig mange ser ut til å gjøre nettopp dette.

Fordelen med det, må jo være at da kan man se på AXL-hemmere som bemcentinib, som har vært under testing i veldig mange år, og lage en bedre variant basert på denne informasjonen. Kanskje AXL-hemming var et tilfelle hvor det ikke var best å være først.

Et eksempel på en ny AXL-hemmer som jeg postet tidligere i dag, som sannsynligvis skal testes i fase 1 i 2023 på STK11m i NSCLC, er AB801 fra Arcus Biosciences. Ref: BergenBio - Småprat (BGBIO) - #6812 av nojoy

Så stiller jeg meg spørsmålet om hvorfor de velger STK11m i NSCLC, for de vet jo helt sikkert om studien med bemcentinib i denne indikasjonen - de kunne jo sikkert valgt mellom veldig mange andre indikasjoner - kanskje de ikke anser bemcentinib for å bli en stor utfordring mot dem i denne indikasjonen?

Jeg må rette på meg selv her, fordi det ser ut som det er 2L de sikter seg inn mot, mens bemcentinib jo kjøres mot 1L. Dette er noe jeg har funnet tidligere og hadde i notatfilene mine, men da jeg fant ovenstående i Arcus Q4-rapport, hadde jeg glemt det jeg tidligere hadde funnet og at det også dreide seg om AB801.

At det er 2L de sikter seg inn mot, kommer frem i transcript fra i QA på Arcus Q4 webcast, her er relevante sitater fra transcript: Transcript : Arcus Biosciences, Inc. Presents at Citi's 2023 Virtual Oncology Leadership Summit, Feb-21-2023 01:00 PM | Zonebourse

So the first I’ll call out is what we think will be a best-inclass small molecule AXL inhibitor, and that we would primarily derive from its selectivity, that is expected to enter clinical development in middle of the year. We expect to target STK11 mutant tumors with this molecule.

Question
Yigal Nochomovitz (Analysts)
Okay. And let’s talk a little bit about some of the earlier programs. I think you mentioned you’re starting the AXL inhibitor trial soon. So what’s the pitch on that asset? And there have been a number of other AXL inhibitors, if I recall, but I don’t know how far they’ve gotten in the clinic.

Answer
Juan Jaen (Executives)
Yes. I mean essentially, every TKI that you can name probably touched the [indiscernible] to some extent. So depending on the year, people have over time chosen to highlight the AXL component of what’s otherwise a fairly nonspecific TKI profile, we decided to go and make the world’s best, most potent and selective AXL inhibitor which I think we accomplished, the molecule is AB801. We think we can take advantage of some of the data that’s been generated by earlier compounds.

Lately, our – 2 of our competitors have shared early, but intriguing data in advanced non-small cell lung cancer and second-line plus ovarian. We’ve chosen to steer our AXL inhibitor program towards a second-line non-small cell lung cancer population. As Terry pointed out, the STK11mutant subset of that is particularly interesting from a biological perspective, but I think at this point, we’re aiming towards an unselected population and will take a look in a randomized fashion comparing standard of care chemo against chemo plus our AXL inhibitor in the second line non-small cell lung cancer population. And again, the plan is to initiate that study towards the middle of this year.