Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

BergenBio - Småprat (BGBIO)

Takker Nojoy for deling av interessante lesestoffer!
Faglig liker å lese slik stoff, men kan ikke fatte grunnen og enthusiasmen å dele potensielle ‘konkurrenter’ i prekliniske faser!

Minner deg om igjen at : BGB har FT og potensiell hastegodkjenningsmulighet med kliniske data fra 17 pasienter’ :nerd_face:

1 Like

Potensielle konkurrenter på BerGenBios siste gjenstående satsing, burde være viktig å holde seg oppdatert på for alle som har aksjer eller vurderer å kjøpe aksjer i selskapet.

Vi så hvor mye det hjalp med BerGenBio sin fasttrack på AML, som nå er nedlagt av selskapet selv.

1 Like

Sikkert helt tilfeldig at kursen brått falt fra positiv til -5,5% ved lunsjtider :roll_eyes:

For et utrolig hell å selge ut akkurat rett før en “overraskende” emisjon - hva skal vi med Snåsamannen når vi har flust med synske folk på børsen.

1 Like

Blir spennende å se hvor mye penger de klarer å hente til hvilken pris. Er vel ingen triggere nå og frem mot emisjon, eller?

Covidstudien settes og på pause:

«After assessing the significant drop in hospitalizations attributed to COVID-19 during the 2022-23 winter season, the EU-SolidAct Trial Steering Committee in accordance with the Company has decided to pause the trial until a potential acceleration in COVID-19 hospitalizations warrant further evaluation of bemcentinib in this population.»

Fra dagens børsmeldinger med emisjon på opptil 250 millioner kroner, med opptil 2,500,000,000 nye aksjer utstedt: BergenBio Fundamentale Forhold (BGBIO) - #4743 av TekBot

Each Underwriter is entitled to an underwriting fee of 12% of its respective underwriting obligation, to be settled in cash or new shares in the Company issued at the subscription price in the Rights Issue, or through a combination of cash and new shares, at the Underwriter’s election. The selection of shareholders who have been invited to underwrite has been based on objective criteria.

Slik jeg tolker dette, så får garantistene ytterlig 12% betaling for å delta.

Pursuant to the Underwriting Agreements, the subscription price in the Rights Issue shall be the theoretical ex rights price (TERP) based on the volume-weighted average price (VWAP) of the Company’s shares on the Oslo Stock Exchange the three trading days prior to the AGM, less a discount of at least 37.5%

Jeg er usikker på om jeg forstår dette riktig, men oppfatter det slik at det blir 37,5% rabattt i forhold til den gitte dagnes kurs?

Legg merke til at at de har lurt inn “nedleggelse” av AXL-SolidAct i børsmeldingen om emisjon (offisielt legges studien på pause på ubestemt tid):

After assessing the significant drop in hospitalizations attributed to COVID-19 during the 2022-23 winter season, the EU-SolidAct Trial Steering Committee in accordance with the Company has decided to pause the trial until a potential acceleration in COVID-19 hospitalizations warrant further evaluation of bemcentinib in this population.

Huff, det var lange børsmeldinger. Jeg håper det er noen som er dyktige på emisjoner som kan plukke dette fra hverandre og gjøre det mer oversiktlig og forståelig.

2 Likes

Norsk biotech :skull::skull::skull::skull:

4 Likes

Minst 37,5% rabatt på gjennomsnittskursen i 3 dager før Generalforsamlingen om over 2 uker? WTF? Det er jo crazy. Hvor mye vil den gå ned før det?

Da har BGBIO begynt på reneTRVX nedturen - der ble det gitt 35% rabatt før det bar bratt videre nedover. Ikke akkurat lovende :roll_eyes:

5 Likes

gangen i fortrinnsrett får vel folk til å selge aksjen og så kjøpe retter i steden… trvx falt jo mye på den noen år tilbake med samme oppskriften

Hva blir sluttkursen imorgen?

  • 0.10 - 0,50kr
  • 0,50 - 1 kr
  • 1-2kr
  • 2-3kr
  • 3-4kr
  • 4+kr

0 stemmegivere

3,20

Står at Meeteva ikke skal eie over 1/3 av aksjene i selskapet, så de kan ikke kjøpe så mange aksjer at de går over den andelen.

Kan de komme snikende med gode nyheter nå for å holde aksjekursen oppe? Hadde jo vert typisk nå som sikkert en del tenker på å forlate skuten i morgen.
Noen som vet hvem de andre garantistene er?

Hvilken motivasjon skulle selskapet ha for å “holde aksjekursen oppe” før emisjonskursen er fastsatt?

De «gode» nyhetene har de allerede kjørt ut gjennom børsmeldinger de siste mnd og trodd at aksjekursen skulle løftes. Markedet og aksjonærene har ikke akkurat kjøpt meldingene. Nå blir det kursras, utvanning og deretter en ny vandring i ørkenen. Takk til Støre & co som hevet skattelettelsen for tap på aksjer.

1 Like

Meteva som er desidert største aksjonær og er ganske nær 1/3 eierandel, er vel ikke tjent med en veldig lav emikurs? Kan tenkes at det er andre større aksjonærer som ønsker å holde kursen nogenlunde oppe også, for å hindre at den investeringen de allerede har i selskapet ikke skal bli vesentlig mindre verdt.

Nettopp! Sannsynligvis har selskapet vært ute å jaktet nye investorer med nyhetene som har kommet i ryggen. Kapitalmarkedet er steintøft om dagen og når de ikke lykkes så blir det en vanvittig dyr løsning med høye rabatter og dyre garantier etterfulgt av ørkenvandring…

Edit: Bare å se på hva som skjedde med aksjekursen med f.eks. Targovax etter de gjorde en lignede variant. https://www.finansavisen.no/nyheter/helse/2021/11/04/7765317/pa-linje-med-fjoraret-henter-175-mill.-i-frisk-kapital

Problemet med denne strukturen er dersom aksjekursen faller for lavt så vil ikke Meteva kunne tegne seg for i nærheten av det beløpet som indikeres her. Og da er garantien lite verdt. Lurer på om han får garantihonorar på hele summen dersom kan kun har mulighet til å tegne seg for f.eks halvparten pga. taket på 30% eierandel.

2 Likes

https://www.finansavisen.no/helse/2023/04/25/8003580/bergenbio-vil-hente-opptil-250-millioner?internal_source=sistenytt

Lite sexy og hente penger dersom kursen nå bare raser. Derfor lurer jeg på om det har noen godsaker på hånd🤔

Lav aksjekurs før gf vil gi en lav emisjonkurs slik jeg har forstått det, ergo mange nye aksjer dersom emisjonen blir fulltegnet og dette vil jo føre til en ekstrem utvanning av de eksisterende aksjene man har?

DN hadde også en sak i dag: https://www.dn.no/marked/bergenbio/emisjon/finans/bergenbio-foreslar-fortrinnsrettet-emisjon-pa-inntil-250-millioner-kroner/2-1-1440679

I børsmeldingen fremgår det at tegningskursen skal være den teoretiske ex-rettighetskurtsen basert på volumvektet gjennomsnittskurs de tre siste handelsdagene før generalforsamlingen, minus en rabatt på 37,5 prosent.

De tre siste handelsdagene har den volumvektede gjennomsnittskursen vært 4,62 kroner, som med rabatten 37,5 prosent ville betydd en tegningskurs på 2,89 kroner.

1 Like