Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Bjørnetråden: 2.2 - Det klargjøres for Bearfest 202x 1

Tror det er viktig å ikke få dette til å handle om selvtilfredshet, men heller mer om hvordan noen leser retningen for markedet og hvorfor man har divergerende syn. Jeg personlig feirer ikke at jeg har “rett”, men hadde blitt skuffet over meg selv hvis jeg gikk mot min erfaring og feeling og shortet et marked som grunnet mange faktorer har minste motstands vei oppover, godt backet av Q2 rapportering world wide.

Det positive synet baseres både på makro- og minifaktorer, samt faktoren momentum.

3 Likes
3 Likes

1 Like

Jeg så Barclay mente det var 70 prosent sannsynlig at taperingen begynner i november. Det er vel inflasjonstallene og pay-rollen som særlig styrer tidsskjemaet. Gitt at hovedbildet vil holde seg virker det urimelig på meg at “soon” kan tolkes som 2022.

2 Likes

En annen ting: FED antyder at taperingen skal være avsluttet til sommeren. Da er det sikkert lurt å bruke en del tid på å klare nettopp det. Det blir brått hvis bare tre rentemøter skal gjennomføre dette.

1 Like

I innlegget som jeg linket til, så snakker de om at hvis det innen året er om har blitt gjort store framskritt, så vil tiden være moden.

Med covid statusen i usa som dette, så tenker jeg september og oktober vil være dårligere måneder en normalt. Nesten 9 millioner syke nå. De er ikke på jobb.

De som har fulgt med litt vet at smittetall er helt irrelevant nå. Men slik er det kanskje ikke i USA riktignok, der lever hysteriet i beste velgående.

1 Like

I usa, så er vaksinegraden rimelig lav, og selv om det ikke er dødelig for mange av disse, så er de alvorlig syke og ikke på jobb.

1 Like

De som er syke med covid går naturligvis ikke på jobb, verken i USA eller resten av vesten.

Hvilken jobb skulle de gått til?

De får jo gratis penger av staten uansett så ser ikke helt problemet.

Så du tenker det bare er de uten jobb som blir syke? Hva slags logikk er det? 9x% har jo jobb så av de syke er vel kanskje 8-9m i arbeidsstyrken.

3 Likes

Jeg er 100% ute av aksjer igjen i morgen mellom 12 og 14, og sånn går dagene… nok om min tulletrading. Skal ikke kjede folk mer.

Du går på hovedindeksen, og velger deg 1-4 selskaper som har falt mest på en skikkelig rød børsdag, og så kjøper du det/de selskapene du har mest tro på skal opp igjen. Du ønsker deg rett og slett selskaper som er veldig likvide som du kan hoppe inn og ut av i løpet av noen få minutter eller i åpnings/sluttauksjoner med den summen du ønsker å gamble med uten å påvirke kursen nevneverdig. Og selvsagt ønsker du deg selskaper som har falt mest mulig på en rød dag uten at det har kommet selskapsspesifikke nyheter eller ventes nyheter de nærmeste dagene (du ønsker en volatil aksjer som går opp og ned pga indeks og/eller oljepris, ikke selskapets fundamentale forhold).

Du dippkjøper selvsagt aldri en aksje som skal ha kvartalsrapport i løpet av en uke, eller hadde kvartalsrapport i løpet av de siste dagene. Det kalles kvartalsrapportsgambling, og er veldig morsomt men noe helt annet enn dippkjøping :slight_smile:

Det er en fordel å ofte velge det samme selskapet, eller de samme selskapene, over tid. Så lærer du deg litt om hvordan de beveger seg intradag også. Noen aksjer kan være fine å kjøpe dippen på i åpningsauksjonen, andre i sluttauksjonen, noen mellom kl 10 og 11, og andre … osv. Det er rett og slett slik at forskjellige aksjer har tendens til å dippe ned på litt forskjellige tidspunkt på dagen.

Uansett, du kjøper aksjen på en skikkelig rød dag hvor bortimot alle aksjer er ned. Og så selger du i løpet av kort tid. Uansett om det er med gevinst eller tap - når du kjøper, så velger du deg ett salgstidspunkt, og da selger du. Skal du kjøpe dippen, så må du også realisere tap eller sikre gevinsten i løpet av kort tid. Du kjøper ikke dippen for å bli sittende med aksjen, du kjøper dippen for å forsøke å tjene kroner og ører på rekylen oppover. Målet er å gamble på en kortsiktig bevegelse i indeks, ikke å være en seriøs investor eller forelske deg i ett enkeltselskap.

Og viktigere - skal du kjøpe en dipp, så må du faktisk ha kontanter tilgjengelig for å kjøpe den. Så du kan ikke være en seriøs langsiktig 100% fullinvestort investor. Du må ønske å være en kortsiktig gambler på børscasinoet. Om du vil gjøre det med 0%, 10% eller 100% av børspengene er opp til din personlighet.

Har du mindre summer du ønsker å gamble med, så kan man også gamble i volatile mindre selskaper du mener har falt ufortjent mye. Men det er mye mer risikabelt, fordi det holder med en stor aktør som plutselig vil selge i ett mindre selskap, og så blir kursen helt gruset. Så da må man være mye mer oppdatert på hva selskapet driver med osv. I tillegg kan man få useriøst store bevegelser intradag som er flotte hvis man treffer bunn, men jævlige når man ryker på stop loss. Det er mye enklere å dippkjøpe i seriøse store likvide selskaper.

Det går også an å lete etter mønstre i finansmarkedet generelt, og så se om de repeterer seg.

Men man skal være forsiktig med å tro blindt på sånt, for plutselig så smeller det ordentlig. Og da skal man ikke “ha troa” på ett mønster man tror man ser - man skal være rask ut døra :slight_smile:

20 Likes

Hvilke praktiske konsekvenser får det?

De annonserer det nok i november (etter at budsjettet er vedtatt av kongressen), og så begynner de fra desember, og gjennomfører fram til august eller noe neste år.

Ja, den tror jeg på. Inntil overraskelser dukker opp.

1 Like

Takk for veldig godt svar :slight_smile:

1 Like

At veldig mange er syke gjør at det er vanskelig å drive selskap på en normal måte. Man bruker masse ekstra tid og energi på å få ting til å gå rundt. Man har ikke tid til å kjøre intervjuer og opplæring.

Nå antar jeg jo egentlig at sykdommen treffer skjeivt, så det ekstra Covid-19 fraværet er på mer enn 3% hos mange, og mindre hos tilsvarende.

Nå er det ikke meningen å gjøre dette til en covid-tråd. MEN.
Kan umulig være riktig tall. Sammenliknet med det vi har i Norge:

Vi har ikke 94 000 registrerte coronasmittede i Norge 21. september.

Det tilsvarer alle registrerte syke siden torsdag 18. mars frem til idag. Det stemmer ikke.


(Statistikk koronavirus og covid-19 - FHI )
Når tallet er såpass feil i Norge kan du regne med at det heller ikke er til å stemme i USA.

3 Likes

Stemmer det, men som @diffish skriver, smittetallene fra worldometer ser “litt” rare ut.

Med to ukers sykdomsforløp og rundt 150k smittede pr dag er det vel mer sannsynlig med 2,1m aktive caser i usa nå. Som ikke burde slå ut direkte på noen måte.

Jeg forstår ikke helt hva det har av praktisk betydning i en økonomi som er drevet av uendelig pengetrykking og gratis penger til alle.