Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Byggmax

“När vänder det?”

Mye innen konsum som har gått bra i det siste, kid, dustin etc. Her er det litt tyngre konsum det er snakk om. Byggmax har en sterk posisjon i markedet, jeg har kjøpt en del her og er klar for en ketchup-effekt av oppdemmet etterspørsel i 2024-2026, så får vi se.

2 Likes

Følger denne selv og tenker i samme baner. Blir spennende.

Etter hvert som renta biter så vil folk bruk penger på oppussing og vedlikehold i stedet for å kjøpe nytt.

Ja, men skulle forbrukskapitalen øke. så kan man vel også tenke seg at pengene går til oppussing.

De selger mye byggevarer for nybygg også, men de har en sterk markedsposisjon som det billigste alternativet (70 % sier byggmax er best på pris). De satser friskt med etablering av nye butikker i Sverige og Norge, samt utbyttebetaling tyder på at de mener det skal snu etter hvert. Tenker at denne kan få en liten boost hvis Sverige setter ned rentene etter hvert.

2 Likes

Rentekutt i Sverige, - det var en del av planen min her, men ingen store kursutslag i denne aksjen, foreløpig. Sier de åpner opp for to nye kutt i 2h 2024.

1 Like

Småpent opp 8 % etter en uke, kommer en del "lys i tunnelen " som kan være positivt for denne. Rentekutt er allerede kommet, økt ordreinngang for svensk industri i dag, økning på “hushållens komsumption” også i dag, oppdaterte prognoser fra OECD viser vekst i Sverige.

2 Likes

Fortjener vel mer oppmerksomhet denne aksjen. Jobber seg jevnt og trutt oppover mot høysesongen. Ser ut til at børsomsetningen pr dag øker også.

1 Like