Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

CondAlign

Hadde egentlig tenkt å vente med å opprette denne tråden, men siden Finansavisen er på ballen kan jeg likesågodt sette igang nå.
Jeg kommer med litt mere selskapspresentasjon etthvert, men her er utdrag fra artikkel:

Ingen ville ha nanoteknologiselskapet CondAlign da Rune Rinnan forsøkte å selge i 2019. Nå trengte han 50 millioner. Da sto investorene i kø, og Rinnan måtte avvise halvparten.

CrayoNano har gått som en rakett etter at Rune Rinnan gjorde emisjon, og noterte selskapet på OTC-børsen i fjor høst. Nå kommer han med et nytt nanoteknologiselskap fra et annet ledende norsk forskningssenter.

CondAlign er navnet på selskapet som kommer fra teknologihuben Institutt for energiteknikk IFE på Kjeller - honningkrukken der Rinnan i 2010 skaffet seg enerett til å hente ut det han ville av teknologijuveler.

«De har milliardpotensial», sa Rinnan om de 11 første prosjektene fra 24 forskningsinstitutter ved tre forskningsinstitusjoner. Siden har han plukket både CrayoNano og CondAlign.

  • CondAlign har et Unicorn-potensial, sier Rune Rinnan.

CondAlign handler om nanoteknologi der det lages avanserte plastfilmer som leder elektrisitet, varme og gass. Bruken er de nyeste skjermene basert på mikroLED, men også batterier til elbiler.

SNAKKER MED DE STORE: Teknologidirektør Henrik Hemmen er klar for å kommersialisere nanofilmen som skal gjøre det mulig for de store skjermprodusentene å masseprodusere den nye microLED-skjermen. Foto: Eivind Yggeseth

Avviste halvparten

Alt startet som grunnforskning på fysikkavdelingen ved IFE for ti år siden. Arne Skjeltorp var leder, og teknologidirektør Henrik Hemmen ble rekruttert av teamet til Rinnan.

Rinnan-fondet NIK III har totalt investert 46 millioner, og fått en eierandel på 93,5 prosent, men vannes ut til 64 prosent etter emisjonen.

Skjeltorp eier ikke aksjer, men Hemmen og åtte andre ansatte har aksjer og opsjoner tilsvarende ti prosent av selskapet. Samtidig er IFE største aksjonær i NIK III med 14 prosents eierandel.

CondAlign har nettopp hyret SpareBank 1 Markets til å hente 50 millioner kroner i en emisjon mot finansielle investorer med prising på 152 millioner før penger.

  • Vi fikk tegninger for cirka 150 millioner kroner, og utvidet emisjonen til 75 millioner. Det er en grunn til overtegningen. Investorene ser potensialet. Nå planlegger vi OTC-registrering, og splitt av aksjen i midten av mars, sier Rune Rinnan.

  • Emisjonen ble rettet mot kun finansielle investorer. Vi ville ikke ødelegge exit-mulighetene med industrielle investorer. I stedet har vi mange små investorer, sier Rinnan som likevel måtte avvise halvparten av tegningene.

KARBONFANGST: - Vi bruker samme grunnteknologi, og kan lage membraner for CO2-fangst. Egentlig kan vi drive all mulig gasseparasjon, sier teknologidirktør Henrik Hemmen Her sammen med forskerne Linn Søvik og Marie-Audrey Raux. Foto: Eivind Yggeseth

70 prosents margin

Men selv om investorene er små er kundene store.

  • Kundene driver med dette i stor målestokk, og de er i hvert fall ikke i Norge. Vi snakker med de store produsentene. Vår teknologibase vil gjøre det mye billigere for produsentene å lage produktene, og mye mer effektivt.

  • Dette er det ypperste fra norsk forskning, og jobbet frem gjennom ti år. Vi har allerede gått inn i den kommersielle fasen, og har inntekter, sier Rinnan.

  • CondAlign sikrer techgigantene vesentlig billigere produkter med høyere ytelse.

  • Vår teknologi kan gjøre det mulig å masseprodusere mikroLED-skjermene for konsumentmarkedet - skjermer som i dag har en kostnad på over 100.000 dollar, sier Rinnan.

De skal ikke selv produsere plastfilmene, men lisensiere ut teknologien.

  • Og inntektene?

  • Vi har som ambisjon om å signere en lisensavtale i år, og har fått veldig bra tilbakemelding fra flere potensielle kunder, så det ser lovende ut. I et lengre løp har vi mål om omsetning på 150 millioner innen 2024, og skal ha EBITDA-margin på 70 prosent, sier styreleder Bjørn Maarud.

  • Teknologien gjør det mulig å lage et materiale som kobler sammen elektronikk der koblingspunkter er så tette som nabopixler i en skjerm - uten at det kortslutter, sier teknologidirektør Henrik Hemmen.

TI ÅRS ARBEID: Teknolgidirektør Henrik Hemmen kom inn i CondAlign da Rune Rinnan og NIK III kom inn som hovedeier. Foto: Eivind Yggeseth

Har skilt ut karbonfangst

  • Kjøling av elektronikk er også et område med kjempestort potensial. Vi utvikler vårt produkt til å blant annet lede varme ut av batteripakkene i elbiler, og siden det er bevegelser i batteriene så det må være et fleksibelt materiale, sier Rinnan som ser for seg enda flere bruksmuligheter.

Han har allerede skilt ut et datterselskap, CondAlign Capture, som skal drive karbonfangst.

  • Vi bruker samme grunnteknologi, og kan lage membraner for CO2-fangst. Egentlig kan vi drive all mulig gasseparasjon, sier Hemmen.

Emisjonspengene skal brukes til kommersialisering.

  • Vi kommer til å styrke organisasjon på salg og markedssiden. Vi får henvendelse fra store, kjente selskaper. For å håndtere det på ordentlig måte må vi være flere. Vi skal også styrke oss teknisk og på prosjektgjennomføring for å kommer raskere på markedet, sier Maarud.
8 Likes

Da har CondAlign kommet på NOTC-listen, og handelen er i gang.

Hadde emisjon med påfølgende 1:30 splitt. Justert emisjonskurs er 16,67. Har vært omsetning i dag i 17-18 området. På 16,67 er selskapet verdsatt til ca NOK 230 mill

De skal holde en selskapspresentasjon i morgen (17.3.2021), med påmelding.

Foretningsmodellen er utlisensiering. Muliggjør høyt volum, ingen investeringer i produksjonsutstyr og lange gjentakende forutsigbare inntekter.

De har fått henvendelser fra store selskaper som har inngått mulighetsstudier. Det er pågående diskusjoner om lisensiering med ledende teknologi-selskaper.
Mulighetsstudiene finansieres av kundene selv. Her snakker vi om pågående studier og potensielle kunder som Samsung, Eink, Lohmann, 3M.

Anbefaler å delta på presentasjonen i morgen.

5 Likes

Edit

Regnskap 2019

COND:CondAlign AS is registered on the NOTC-list

CondAlign AS is registered on the NOTC-list as of 16 March 2021 with ticker code “COND”. The company has issued 13,620,780 shares each with a par value NOK 0.01, all of which is registered in the VPS with ISIN code NO 001 0936776. Based on the last equity issue price of NOK 16.67 per share (9 March 2021), the market capitalization is NOK 227,058,403. The company has entered into an agreement whereby it will be able to use the NOTC reporting system as from 16 March 2021.
CondAlign is a Norwegian technology company developing conductive films for highly efficient directional conduction of electricity, heat and industrial gases. CondAlign’s patented technology enables the development of new break-through consumer products as well as industrial applications. The company has a license based business model and targets high volume markets.

Det ble laget en ny selskapspresentasjon, er nok den som blir gjennomgått. Ser at info om hvem de har mulighetsstudier med ikke er med. Mulig det blir tema i morgen.

19826_2 (1).pdf (2,0 MB)

2 Likes

Ved hjelp av nanopartikler og en dæsj elektrisitet er en ny generasjon høyeffektive membraner født i laboratoriene til norske forskere. Den nylig patenterte teknologien gir håp om mer effektiv og rimelig fangst av klimagassen CO2 fra biogassanlegg og industrianlegg.

Membraner har den egenskapen at de skiller ulike stoffer, og dette er en helt sentral teknologi i mange sammenhenger. Membranteknologi benyttes eksempelvis innenfor medisinsk teknologi, rensing av vann, og for å separere gasser, som for eksempel å fange CO2 fra ulike røykgasser.

2 Likes

Ja, det stemmer at teknologien også kan anvendes på gassutskilling. Denne delen er skilt ut i eget selskap, CondAlign Capture, 100 % eid av CondAlign. Det er ikke dette selskapet har fokus på i dag, så ikke forveksle dette med en paddehatt.

Det er elektrisitet og vermeleding som er fokuset til selskapet.

Elektrisitet - f.eks:
For neste generasjon skjermer ønsker produsentene å pakke pikslene stadig tettere. Grensen for hvor mye tettere de kan plasseres uten at det blir kortslutning er på grensen nå. Med CondAlign sin film vil denne grensen flyttes. Samsung har sett dette. og har inngått mulighetsstudie for bruk av CondAlign-film på sin neste generasjon skjermer.

Kroppssensorer som festes på hud er sårbar og blir fort ødelagt. CondAlign sin teknologi muliggjør bruk av tørre kroppssensorer, som ikke har disse sårbarhetene. Dette har FLEXcon sett, og har brukt CondAlign sin film i produkt som har blitt godkjent i clinical trials. Dessverre var det andre komponenter i produktet som har hindret komersialisering. Mulig det blir en update på dette på presentasjonen?

For ikke å snakke om varmeleding i bilbatterier, som de også har studie med et internasjonalt F500-selskap på.

Så ikke få dette til å handle om gass. Det er et annet selskap

2 Likes

CondAlign holder på med gass. Got it.

1 Like

Var du med i emisjonen @HO5 ?

Ja, jeg var med. Fikk ikke nok, så jeg kjøpte mer i går.

De deltok på CES i 2020. TU tok en liten titt:

1 Like

Skal ikke påstå at jeg forstår alt det teknisk-kjemiske, men jeg vil tro at dette kan bli stort dersom man får en industriell validering av teknologien. Liker også fortningsmodellen med utliseniering som minner mye om den Bioextrax sin modell

Edit

Og plattformteknologi er jo et gullord på TI :grinning:

1 Like

Ja, plattform og utlisensiering er triggerord her.

Presentasjon kl 13 i dag. Enkel påmelding her:
https://register.gotowebinar.com/register/8029497436298158093

Ble ikke noe mindre bull av den presentasjonen

3 Likes

Meget imponerende presentasjon. Håper de legger ut opptak :ok_hand:

2 Likes

Har lagd en gruppe på ShareVille om noen er interessert.

@HO5 Jeg setter stor pris på det du deler og kunnskapen din både her og om Cnano. :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Like

Må man ringe Nordnet for å handle denne lekkerbisken?

Dersom du bruker Nordnet så må du nok det

I DnB kan den handles i traderløsningen, og man ser kurs og siste transaksjoner. Andre handler den også, men må nok ringe inn da.

Liten takeaway fra møtet i dag:

Guider omsetning på NOK 150 mill i 2024. EBITDA margin 70 %!
(Mcap ved kurs 17 er ca NOK 230 mill)

Minimalt med investeringer, da kundene eller en 3. part står for produksjonen.

Har hentet nok penger til de blir cash-positive (fikk ikke med meg alt om dette, så andre må gjerne supplere) . Kunder betaler for å få teste.

Forventer 1-2 lisensavtaler i år. Den de har kommet lengst med er avkjøling elbilbatteri. Kan gi EUR 1-2 mill initielt, men har potensiale for EUR 10 mill.

Det er kundene som selv tar kontakt for å få teste. Ansatt folk for å håndtere interesser, ikke har kapasitet til dette tidligere.

Alle selskapene som viser potensielle kunder i presentasjonen er selskaper hvor de har, eller har hatt studier. Løpende gode tilbakemeldinger på de 7 pågående.

Noen som har noe annet å framheve?

2 Likes

Innhentet midler skal i hovedsak benyttes til kommersialisering og som du skriver i liten grad til investeringer. Vi slipper nok derfor emisjoner og utvanning med det første.

De nevnte også store muligheter på den utskilte karbonfangst-delen på mindre anlegg (skip og mindre fabrikker). Dette er som tidligere fremhever et eget datterselskap som jobber med.

Da ser det ut som opptak av presentasjonen er tilgjengelig!
https://register.gotowebinar.com/register/6474419658272795150

1 Like

Beklager dumt spørsmål, men klarer rett og slett ikke bestemme meg selv… Hvis du hadde hatt 100k, ville du satt de i Condalign eller Crayonano?