Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

E-sports

Korrekt meg om jeg tar feil, men sitter vi på et tech-forum uten en egen tråd for e-sports? Tar meg den frihet å åpne en egen tråd isåfall. Som oppvokst gamer synes jeg det til tider er god kok å følge diverse turneringer på nett/tv, da for min del hovedsakelig CS, og med stadig større oppmerksomhet og reach er den elektroniske sporten blitt big business for investorere også. Lag som Astralis er allerede på børs, legendariske NiP er på vei, og her hjemme på bjerget hentet Trøim støttede Nordavind nylig titalls millioner til sin satsning. Neste mulighet for å sikre seg en bit av et lag kommer like rundt hjørnet, og er tilgjengelig gjennom Fnatic sin crowdfunding.

Foreløpig synes jeg dette mest er en artig greie for å ha et lag å heie på, men jeg er rimelig sikker på at det kommer en tid hvor involvering i slike organisasjoner også vil være bra for avkastningen. Elektronisk sport er nok kommet for å bli.

Denne er også litt interessant, hvor Blake Robbinson blandt annet snakker om sin investering i det kjente 100 thives laget/brandet.

12 Likes

Noen som har gjort seg noen tanker om Omaken som går på OTC?

Emisjonen ble flere ganger overtegnet og selskapet er nå priset til 200 mnok. Flere hjørnesteinsinvestorer er med. Andænæs, der selskapets forvalter trer inn i styret, Carucel, Skattum Invest, Rasche Investeringer, etc.

Hva får du for 200mnok egentlig? Et PUBG-lag som ikke fikk plass i PGL? Hva annet er i boet?

Verdens beste CS-lag med egen merchandise store, gamecenter på vei etc er priset til 370mnok i sammenligning.

1 Like

Har ikke sett på, men jeg sliter litt med hvordan man skal prise merkevarene Noobwork? Spillere på kontrakter osv.

Man får en organisasjon. Ikke bare et lag

Er Noobwork inkludert? Hvor finner jeg info om hele greia? :wink:

Du får sende mail til et av meglerhusene som tilrettela for emisjonen og be om investorpresentasjon

Kan ikke alle lag en organisasjon? :sweat_smile: bare syns Entry barrier blir for lavt. Da blir en prislapp på 200mnok for høy for imo. Da det fortsatt er vanskelig å kapitalisere på esport ?

Blir litt som under GIG hypen i 2017, alle kunne jo lage et nettkasino og det blir litt vanskelig for de små.

Han er vel hovedeier :slight_smile:

1 Like

Jeg er mest nysgjerrig egentlig. Pr. nå er det mest en morsomhet å investere i E-sports lag for min del, jeg har enda ikke klart å regne det hjem. Det må skje noe med medierettigheter, tv-avtaler etc. Ser bedre verdi i å eie de som selger hakker og spader pr. nå, men jeg er usikker på hvem det er også! :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 Likes

Fikk jo dette til en prislapp på 11 mill. men da uten rettighetene på laget, men alt rundt. Litt som inferno online esport bar i Sverige ?

"Konseptet

Jotunheimen i Trondheim blir et av Norges første dedikerte e-sports- og gamingkonsept. Målet er å lage en møteplass sentralt i byen der det er liv fra morgen til kveld. Senteret blir skreddersydd for gaming, arrangementer, turneringer og streamingproduksjon. Det vil bli muligheter for å arrangere gamingevents, bedriftsarrangementer og undervisning i lokalene. Det skal også etableres en bedriftsliga med utgangspunkt i Jotunheimen."

1 Like

Det der er jo et helt annet case. Omaken gjorde emisjonen for å hente penger for å kjøpe et top tier CS lag

vet, men dette er esport tråden :smiley:

Så prisen på 200 mill er etter emisjon på var det 120 mill? Det må du jo si, helt annet regnestykke.

Edit: skjønner fortsatt ikke hva du betaler 60 mill for :sweat_smile:

Ok, så de har hentet over 100mill for å kjøpe et av verdens beste cs-lag? Spenstig.

Brukes til mer enn det. Men planlegger et kjøp

Noen rykter på hva dette laget kan være da? De fleste av verdens beste CS-lag er jo allerede i en ganske sterk organisasjon. North ble jo nylig dismissed av FCK, så det er jo et billig alternativ, men langt unna verdenstoppen dog.

Noen gode fond for E-sport?

1 Like

BITKRAFT kanskje?

2 Likes

HERO etf ? :+1:

2 Likes

Ikke fond, men ETF.

VanEck Vectors Video Gaming and eSports UCITS ETF
http://doc.morningstar.com/document/fbfd0e22c10aee027af5d4214ac9b29c.msdoc/

1 Like