Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Frøy ASA (FROY) småprat 🐟⛴

Starter småchattinga her etter en relativt skuffende start for denne aksjen. Fra start har det bare gått nedover, hvorfor?

Kan bli spennende på å høre Q3- tallene 11 nov.
Q3 og Q4 er høysesong for service- og brønnbåtselskap.

Håper på kursdrivere :blush:

1 Like

De har fått levert «Kristiansund», en ny brønnbåt på 3200m3. Denne går inn både på fisketransport og for behandling (lus og agd). Denne kom i juni. De fikk også nylig ut søsterskipet Åsværfjord (oktober). Regner med de har god inntjening fra både brønnbåt og servicebåt i kvartalet.

Kopierer inn noe jeg skrev i tråden "Akastor.

En ting man kan notere bak øret er at investeringsdirektøren i Akastor er valgt inn i styret til NTS. For de som ikke har fått med seg bruduljene som har vært/er der så har det kokt ned til at Salmar med Witzø har sikret seg aksjemajoriteten i NTS. NTS driver stort i oppdrett, og er eier av FRØY, som er et børsnotert selskap som drifter en stor flåte skip som server oppdrettsnæringen på ulike måter.

Hvorfor har dette betydning? Røkke og Salmar har inngått avtale om å utvikle store anlegg for oppdrett langt til havs. Om Akastor vil spille en rolle er langt fra sikkert, men Frøy som leverandør av tjenester til oppdrettsnæringen, og mulig kjøper av båter fra Røkke-dominerte Solstad, SOFF , for ombygging, er uansett en fristende tanke. Frøy har allerede tatt levering av en ombygd supplybåt som nå betjener kunder i oppdrettsnæringen.

Lå en kjøper i går på 47 som plukket 120000 aksjer. Tydelig at noen mener det er gunstig å ta et jafs på disse nivåer. Forventer gode tall for Q1. Med de lakseprisene vi ser nå så må de bli høy aktivitet.

Fremtiden ser veldig bra ut!

"Oslo (Infront TDN Direkt): Frøy har signert en rekke flerårige time charter-avtaler med et stort norsk lakseoppdrettsselskap. Kontraktene ventes øke Frøys ordrereserve med rundt 340 millioner kroner, inkludert opsjoner.
Det fremgår av en melding onsdg.

“Samlet er kontraktene blant de største som noen gang er signert av Frøys servicesegment i forhold til samlet størrelse og totalt antall skip inkludert. Det totale omfanget inkluderer fire fartøy på fireårs faste time charter-kontrakter og ett stort nytt servicefartøy, som for tiden er under bygging, på en femårig fast time charter-kontrakt”, heter det i meldingen.

I tillegg har kunden erklært opsjon om å forlenge en kontrakt for ett skip og kansellert en kontrakt på et annet skip, opplyses det."

20 mai meldte selskapet om en ny byggekontrakt for en stor brønnbåt til attraktiv pris som ble fremforhandlet tidlig på året.

I går meldes det at primærinnsider og grûnder Helge Gåsø har lastet opp med ytterligere aksjer for 24 millioner. Helge hadde 0,95% av aksjene ved årsskiftet, og 1,6% nå i følge siste oppdatering på hjemmesiden til Frøy.

Frøys majoritetseier er NTS, som blir kjøpt opp av Salmar. Salmar på sin side har sammen med Aker etablert “Salmar Aker Ocean” som skal satse på store oppdrettsanlegg offshore. Her ligger Salmar langt fremme i utviklingen med et aktivt anlegg, og NRS, som eies av NTS har også erfaringer innenfor slike anlegg gjennom sitt selskap Arctic Offshore Farming, også her i samarbeid med Aker/Aker Solution.

Fra E24/Investech

Ukens Investtech: Avventende nå, men disse aksjene kan snart gå

På lang sikt ligger Frøy i en bred, fallende trendkanal. Det er i utgangspunktet ingen god indikator for den videre utviklingen. To ganger har imidlertid aksjen tatt imot på støtten ved 43–44 kroner, og kursen beveger seg nå i en tett rektangelformasjon med støtte på 45 kroner og motstand på 46 kroner.
Da volumutviklingen er positiv og flere innsidere har kjøpt seg opp i aksjen det siste året, anses kjøp nå å gi god oppside i forhold til risiko.
Eventuelt brudd over 46 kroner vil utløse et kjøpssignal.

Volatilitetsrisikoen i aksjen lav, med bare ti prosent svingninger på månedsbasis. Merk imidlertid at likviditeten til tider er svak, slik tålmodighet i tradingen anses gunstig.
Anbefaling: Svak kjøp

Gåsø etablerer investeringsselskap.

"– Er dere interessert i å kjøpe rederiet Frøy, hvor NTS er den største eieren?

– Vi utelukker ikke at det kan være interessant for oss, men det må være en selger og kjøper som blir enige, sier Gåsø.

https://www.dn.no/havbruk/havbruk/salmar/helge-gaso/helge-gaso-tapte-milliardkampen-om-nts-na-etablerer-han-investeringsselskap-med-tidligere-toppledere/2-1-1277942

1 Like

Gåsø øker med 100000 aksjer til 2,3% på dagens oversikt. 2Q kommer onsdag til uken. Investech oppgraderte til kjøp på søndag.

Det har lugget lenge her nå, litt drahjelp i dag av nye kontrakter, men lite volum.

Frøy landet langtidskontrakter på 200 millioner kroner for energigjerrige servicebåter (ilaks.no)

1 Like

Kan de som har litt mer greie på det tekniske si noe om at dette fort ligner et trendbrudd?

Ps. Helst et brudd opp!

Gåsø øker med snaut 270k aksjer, opp fra 2,3 til 2,6% på oversikten min.

den linja di må minimum treffe to topper på tilnærmet likt volum.
Sånn jeg ser det uten å lage graf er vi midt i fallende trend

1 Like

Takk, det ble bekreftet av grunnrenteskatten :face_with_head_bandage:

Gåsø har økt med 170000 aksjer de siste dagene, og det gikk en post nå kl. 15:41 på 468844.

Da er det bekreftet ut fra aksjonærlistene at det var Gåsø som kjøpte posten på 468 844 på tirsdag. Opp solide 750 000 til 2 995 368 denne uken. Frøy kontrolleres av NTS som eier 72,11%

Det skal være ekstraordinær GF 20. desember, med valg av nytt styre og ny valgkomite på agendaen. Samtidig går det pliktige tilbudet fra Salmar til aksjonærene i NTS ut 21. Om Gåsø velger å selge sine aksjer i NTS til Salmar så får han ca 3,5 milliarder. Det er penger jeg tror han vil ha lyst til å bruke på å kjøpe tilbake Frøy fra Salmar, og en fornuftig avtale for Salmar som vil trenge friske penger for å gjennomføre oppkjøpet av NTS. Salmars andel i Frøy har i dag en børsverdi på 2 855 038 785 basert på kurs 45,85.

Om det blir en avtale her så ser jeg for meg en fin oppkjøpspremie. Frøy ble for øvrig børsnotert på 61 kroner.

Gåsø med nye 24432 aksjer. Så er det interessant å se at valgkomiteen har foreslått Odd Reidar Øie som styremedlem. Øye er tidligere styreformann i Frøy som ble kastet under tumultene med Salmars overtakelse av NTS, og “våpendrager” til Gåsø.

Storeier i NTS, Helge Gåsø, har gjennom selskapet Gåsø Næringsutvikling solgt alle sine 46,5 millioner aksjer i NTS til Salmar.
Det fremgår av en flaggemelding tirsdag.
Det skjer i forbindelse med Salmars bud på sjømatselskapet NTS.
Budprisen er på 75,48 kroner, som gir en samlet sum på rundt 3,5 milliarder kroner til Gåsø.