Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Hedera 🌐

hedera_logo

Tråd for prat relatert til Hedera (HBAR)

Termologi

Hedera: Nettverket
Hashgraph: Teknologien
HBAR: Kryptovalutaen

Hva er Hedera

Hedera er et desentralisert offentlig nettverk der utviklere kan bygge sikre, rettferdige applikasjoner med sanntidskonsensus.

Hedera tar opp 5 kritiske problemer knyttet til andre blokkkjede teknologier – ytelse, sikkerhet, styring, stabilitet og reguleringsoverholdelse.

Lave transaksjonskostnader og høy hastighet gir helt nye bruksområder sammenlignet med f.eks Bitcoin eller Ethereum. Microbetalinger er et eksempel på dette og trafikken fra bare en dapp (AdsDax annonsesystem) på hedera nettverket har gjort flere transaksjoner en Ethereum og Bitcoin totalt har gjort til sammen.

Hedera utnytter hashgraph-konsensusalgoritmen sammen med et desentralisert, globalt, styrende råd, for å løse “blockchain-kvadrillemmaet” av skalerbarhet, sikkerhet, desentralisering og miljømessig bærekraft.

Hashgraph

Hedera Hashgraph er en DAG (Directed Acyclic Graph) som er en form for DLT (Distributed Ledger Technology). En DAG er en alternativ form for DLT til Blockchain.

ℏ HBAR

HBAR er navnet på den opprinnelige kryptovalutaen som brukes på Hedera Hashgraph. Hovedbruken og formålet er som et nyttesymbol, for å være drivstoffet som kreves for transaksjoner på Hedera-nettverket, men kan også handles på det åpne kryptovalutamarkedet.

Hedera har en fast forsyning på 50 milliarder mynter.

Sikkerhet

Hedera oppnår den høyeste sikkerhetsstandarden matematisk mulig – aBFT (asynkron bysantinsk feiltoleranse). Dette er det teoretiske taket for et nettverks sikkerhet, og Hedera oppnår det gjennom hashgraph-algoritmen.

Ytelse og skalerbarhet

For øyeblikket er nettverket bremset ned til 10 000 transaksjoner per sekund (tps) på en enkelt shard, men har vist seg å oppnå mye høyere hastigheter på testnettet (250 000+tps).

Når sharding er aktivert, vil TPS og derfor skalerbarheten til Hedera-nettverket være ubegrenset

Desentralisering

Et aspekt som andre nettverk ikke tar opp, er spørsmålet om styring. Uten riktig styring skjer konsolidering, som man kan se med Bitcoin og Ethereum, som begge har sett alarmerende nivåer av konsolidering av mining selskaper.

Inspirert av Visa modellen har Hedera et råd med organisasjoner som leder nettverket.
Rådsmedlemmene er forpliktet til nettverksinnovasjon, stabilitet og dens desentralisering.
I dag består rådet av verdens ledende organisasjoner med Google, IBM, Boeingen, Deutsche Telekom etc.

Ved å ha et internasjonalt, inter-industrielt, tidsbegrenset råd av anerkjente, ansvarlige organisasjoner, løses spørsmålet om styring, og ligger ikke i hendene til en liten gruppe utviklere. I tillegg forsøker Hedera å oppnå ekte, stabil desentralisering ved å gradvis gå over fra et tillatelsesnett til et tillatelsesløst nettverk. Sammen med dette er det planlagt at hele forsyningen av HBAR skal utgis over en 15-årsperiode for å gi en bred distribusjon av HBAR for å unngå konsolidering, som ville kompromittere sikkerheten til nettverket.

Hedera Governing Council

"Hedera Governing Council "Oversikt

Swirlds (2017)
Nomura (2019)
Deutsche Telekom (2019)
DLA Piper (2019)
Magalu (2019)
IBM (2019)
Tata Communications (2019)
Boeing (2019)
FIS (2019)
Google (2020)
Wipro (2020)
UCL (2020)
LG (2020)
Zain (2020)
Avery Dennison (2020)
Detons (2020)
eftpos (2021)
Standard Bank (2021)
EDF (2021)
Shinhan Bank (2021)
Chainlink Labs (2021)
LSE (2021)
IIT Madras (2021)
DBS (2021)
ServiceNow (2021)
Ubisoft (2022)

Bærekraft

Per transaksjon bruker Hedera Hashgraph 0,00017 kWh energi, noe som gjør den langt grønnere enn Bitcoin (885,179064 kwh per transaksjon), Ethereum (102,968151 kwh per transaksjon) og til og med Visa (0,001486 kwh per transaksjon).

En forskningsrapport fra University College London (UCL) har undersøkt de varierende miljøpåvirkningene av seks forskjellige distribuerte ledger-teknologier (DLT), og fant at Hedera har det laveste totale energiforbruket til gruppen. Algorand, Cardano, Ethereum 2.0, Hedera Hashgraph, Polkadot og Tezos ble sammenlignet.

Kostnad

Hashgraph-konsensus er utrolig lett, noe som gjør at kostnaden per HBAR-transaksjon kan være veldig lav - rundt $0,0001 USD.

Stabiliserte avgifter er nødvendig for adopsjon fra store bedrifter.
Hedera er det eneste DLT nettverket i dag som har transaksjonskonstader basert på USD som gjør det enkelt å estimere API-anropskostnader.

Hvis HBAR øker voldsomt i verdi vil transaksjonsavgiftene forstatt være den samme.

or407w8bwzg81

Hedera foundation

Hedera Governing Council kunngjorde 16.10.2021 at de hadde bevilget 10,7 milliarder HBAR, verdt omtrent 2,5 milliarder USD per 16.10 2021, for å finansiere utviklingen og utvidelsen av økosystemet.

HBAR Foundation skal gi tilskudd til utviklere, startups og andre organisasjoner for å akselerere utviklingen og adopsjonen av Hedera-nettverket for applikasjoner innen desentralisert finans (DeFi), ikke-fungible tokens (NFT), Central Bank Digital Currency (CBDCs), spill og andre bransjer.

Bruksområder

Hedera er det mest brukte offentlige DLT nettverket i verden. Lave transaksjonskostnader og høy hastighet gir helt nye bruksområder sammenlignet med f.eks Bitcoin eller Ethereum. Microbetalinger er et eksempel på dette og trafikken fra bare en dapp (AdsDax annonsesystem) på hedera nettverket har gjort flere transaksjoner en Ethereum og Bitcoin totalt har gjort til sammen.

Her et lite utvalg av prosjektene som kjøres og utvikles på Hedera i dag:

Neuron Drone Surveillance Network
Neuron gjør droner og fly synlige for hverandre gjennom sin dataplattform drevet av Hedera Consensus Service

EFTPOS - QR-kodebetalinger
EFTPOS kjører i utgangspunktet hele debetbetalingssystemet i Australia, siden desember har de muligjort QR-kode betaling (som vipps) på Hedera nettverket.

DOVU (Jaguar / Land Rover) - Carbon Offsetting API
DOVU har en markedsplass for klimakvoter / kreditt og de utvikler løsninger for dokumentasjon av karbonfotavtrykk.

SKUx (Wallmart), The Coupon Bureau og Blackhawk Network - Kuponger og gavekort
350 milliarder kuponger blir brukt hvert år, men hvor mange er svindel?
De første SKUx kupongene er allerede i bruk hos wallmart og kjører på Hedera Token Service.

Dropp - Microbetalingsløsning
Dropp Microbetalingsløsning for bedrifter f.eks til bruk ved utleie av sykler eller bruk av wifi.

AdsDax - Annonseplattform
AdsDax er ikke bare en whitepaper eller et proof-of-concept. AdsDax-plattformen mottar hundrevis av millioner annonseforespørsler per måned og har administrert kampanjer for over 25 av topp 100 merkevarer.

FOBI CheckVax™ - Digital vaksine verifisering
CheckVax er en digital lommebok som muligjør sikker, rask, kontaktløs innsjekking med vaksine pass.

Animoca Brands & Helix Accelerator - Helix Warp og NFT-basert fotballspill
Animoca Brands og Hedera samarbeider for å utvikle og lansere Helix Warp - en desentralisert online spillplattform. De skal skape et skalerbart, desentralisert økosystem av spillrelaterte produkter og tjenester. De løser blant annet problemet med juks i online flerspillerspill.

De utvikler også et NFT fotball spill med kjente fotballklubber under lisensen til Animoca Brands. Spillet vil inneholde NFTer som blir omsettelige med HBAR.

NFT.com- NFT markedsplass
NFT.com En peer-to-peer-markedsplass for NFT-er, sjeldne digitale gjenstander og kryptosamleobjekter. Kjøp, salg og auksjoner av digitalt innhold.

Calaxy - Creaters Galaxy
Calaxy er en webtjeneste der innholdsprodusenter kan tjene penger på brukere som betaler for deres innhold eller sammhandling. Innholdsprodusentene kan motta penger direkte fra sine «fans» på månedlig basis, som pay-per-view eller som enkeltstående tips. Som “Only fans” men for mer seriøse og etablerte artister, idrettstjerner og innholdsprodusenter.

EMTECH Central bank digital currency
EMTECH jobber med CBDC for The Central bank of Bahamas, Bank of Ghana and Central bank of Nigeria.

Nyttige Linker

https://twitter.com/hedera

5 Likes

Nå er $HBAR lansert på eToro :fire:

1 Like

Jeg kan anbefale dokumentaren “From Bitcoin To Hedera Hashgraph” for en innføring i teknologien bak Hedera, “gossip about gossip” og “virtual voting”

1 Like

Så ikke denne tråden får nå. Syntes Hedera er veldig spennende!

2 Likes

Skal sies at HBAR er min største krypto post og😅

2 Likes

Finnes det forresten en Facebook gruppe med norske HBAR investorer?

Må nesten legge til at jeg, som har skrevet første innlegg eier HBAR :sweat_smile: Jeg har holdt diverse kryptovaluta siden 2015 men vekslet alt til HBAR tidlig 2021.

Har ikke funnet noen som skriver om Hedera på norsk så ga det et forsøk

2 Likes

Syntes det var meget bra skrevet! Virker som vi har kjørt samme strategi her👌🏼

“Hedera Hashgraph corporate logo is a bold, uppercase HBAR (Ħ), but our currency symbol is a lower case, italicized HBAR (ℏ).”

1 Like

Se der ja😁

Lurer på hvorfor han postet det? Inn som governing council hadde vært noe

1 Like

SpaceX med node på mars hadde vært noe

1 Like

Det hadde vært utrolig kult!

Hedera retweetet og

1 Like

Har ikke fulgt så mye med på denne. Men hvordan ligger de an mtp defi? Altså integrere med Metamask og dApper med swapping, farming osv?

1 Like

Mulighetene for DeFi på Hedera har vært veldig begrenset men døren ble vel åpnet nå med Smart Contracts 2.0. Staking på det offisielle Hedera nettverket lanseres i Q2 2022 ifølge roadmap (Our Roadmap | Hedera).

Metamask støtter ikke gRPC i dag. Hashpack er slik jeg har forstått beste alternativ, det fungerer greit men ikke like smidig som metamask dessverre.

Okei. Synes det er en grei måte å teste hvor bra nettverkene er til smartkontrakter. Hvor raskt det er, hvor billig transaksjonene er, hvor bra de takler stor pågang osv.

2 Likes
1 Like

Ser SUKU plattformen (https://www.suku.world/) opprinnelig ble bygd på ethereum men migrerte til hedera - 99% SAVINGS TRANSACTION FEES COMPARED TO ETHEREUM

Med Smart Contracts 2.0 i solidity på hedera kommer det nok mange transaksjonsavgifts-flyktninger fra ethereum fremover

1 Like