Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Hunter Group (HUNT)

Er bare en hobbyinvestor, men jeg økte med 40% i dag i denne. De har vel 5 nybygde skip igjen med en salgsverdi rundt 80+ musd per stykk. Så har de vel grei inntjening i år og. Kanskje litt dårligere til neste år, alt etter hvordan det går med olja? Men burde ikke markedsverdien ligget rundt 3+ mrd når en ser bort i fra gjeld? Nå er den vel rund 2 mrd. Ser ikke helt de store risikoene i denne framover? Andre som har synspunkter.

1 Like

Enig med deg.
Ser bra ut teknisk, utbytte er foreslått (trigger når det vedtas), deler av gjelden følger Nibor (som vil holdes lav), pengene renner inn, selskapet gjør gode finansielle grep med smarte tilbakekjøp. Her kan man sitte, men er nok lurt å ha en exit-plan når den har gått 50% herfra.
edit: men er et viktig poeng over her - at om noen bestemmer seg for å lempe ut så vil nok aksjen gå på ørkenvandring

edit: libor

2 Likes

Financial Calendar

Hunter Group ASA - Notice of Extraordinary General Meeting

2 Likes

Hunter Group ASA - Key information relating to the proposed dividend

1 Like

Dette må vel være definisjonen på “penger på gaten” for januar 2021…
Noen selger seg ut her på nyheter, og etter det smeller det vel opp

3 Likes

Fin fin fredag å være HUNT aksjonær. God helg!

2 Likes

Financial Calendar

Hunter Group ASA - Extraordinary General Meeting held on 1 February 2021

Hunter Group ASA - Ex dividend NOK 1 today

Mens markedet sliter og skipene begynner å bli gamle, har skrapingen nå tiltatt.
Alphatanker expects over 90 tankers scrapped amid ‘perfect storm’ in 2021 | TradeWinds
Mer skraping gir optimisme i shipping | Finansavisen
Cosco sending 10 tankers to scrap - Splash247

Dette samtidig som Fredly har høyere rater enn konkurrentene og lavere kostnader (både drift og administrasjon). Q4 er forventet å bli meget bra, og selskapet ser ut til å være bedre rustet enn mange av konkurrentene framover. Også med tanke på Q1 og Q2 i år, hvor Q1 allerede var 52% dekket ved siste oppdatering i november.

Selskapet er nå (etter at kursen er ex. utbytte i dag) verdsatt til 1,5 milliarder.

6 Likes

Det er positivt med 52 % dekning på Q1, men med rater på $ 1K så renner det fort ut penger igjen. Spørsmålet er hvor lenge dette vil vedvare. Ser ut til at Cleaves mener kan forvente under $10K/d i Q1 og gjennom Q3.

Hva tenker dere om scrubber gains? Ser ut som at det er i overkant av 100 % spread på VSFO og HSFO, $100 /tonn nå. Jeg tenker at man skal litt mer opp enn det før man virkelig ser at scrubber vil ha effekt på skrapingen eller eventuelt nye installasjoner som vil gi redusert flåtekapasitet på kort sikt.

Skrapprisene er nå på sitt høyeste nivå siden 2014

Ship demo rates close in on the $500 mark for the first time since 2014 - Splash247

Noe som betyr at selskapene kan få over $20M for en VLCC som er 20 år gammel. Det frister nok veldig for mange, med dagens rater.

LDT er for øvrig “lettskipsvekt i tonn (LDT)» vekten av et skip i tonn uten last, brensel, smøreolje i lagertanker, ballastvann, ferskvann, matevann, forråd samt passasjerer og besetning og deres eiendeler, som er summen av vekten av skipets skrog, konstruksjon, maskiner, utstyr og innretninger.” En standard VLCC på 300000DWT (som Hunter har) veier ca 42000LDT.

En 20 år gammel VLCC på denne størrelsen selges nå i markedet for like i overkant av $20M, så det vil ikke være lønnsomt med dagens rater å vente for lenge med skrapingen av slike skip, også for enkelte av skipene som er mellom 15-20 år gamle. Et 15 år gammelt skip kan nok komme opp i en salgspris mellom $37-$39 millioner.

Fra ukesrapport Compass Maritime:

Graf fra Vesselsvalue som viser alder på skipene pr. mai 2020

.

9 Likes

Hadde vært interessant å se volumet på skraping over prisgrafen der.

Hvis man ser mye skraping de første kvartalene vil dette i hvert fall kunne dempe litt på tilbudssiden og være redningen for disse ufattelig lave dagsratene…

En liten digresjon; hvor mye betalte AF for dette gamle skipet han kjøpte i fjor sommer? Mulig han kan skrape det og tjene penger. Lurer på hva det bakenforliggende rasjonale for det kjøpet var. Om han akkurat rakk å fylle det opp med olje før prisen hentet seg inn.

Kjøpte vel aldri noen båter ifjor, Fredly?

Bra post Koe! skal snuse litt på HUNT framover, men tror ikke jeg tar en post før jeg ser Opec øke produksjonen ( kursen har sikkert gått litt da men får så være).
Om jeg ikke tar helt feil så er saudi break even på sine budsjetter ved en oljepris på 65 dollar. så lukter større økninger straks.

Men hvordan vil shipping påvirkes av økt karbonskatt, HUNT har vel en evt fordel dær også vs eldre skip ?

1 Like

Det er mulig det kun var rykter, men han kjøpte presumtivt en 14 år gammel VLCC i april 2020, prisen var satt til $40 millioner. Båten het “Bunga Kasturi Tiga”, nå byttet navn til PNS Serena.

Jeg tenkte selv at det var et spill på oljeprisen. Mener regnestykket var noe sånt som 2 millioner fat olje til snitt $20 per fat = $ 40 millioner i kost + båt = $ 80 millioner. Med priser på $50+ per fat kan man regne ut profitten selv.

Trodde det ble tilbakevistvsom rykter. Ikke sikker, dog.

Det er mulig, men båten byttet i hvert fall eier.

Fredly kjøpte ikke den båten, var noe andre som endte opp med den